01.04.2020.

Akcija od 20kn do 50kn

 

OBITELJSKE PRIČE

NIJEMCI, Jakuba Katalpa
Nakon smrti oca, mlada Čehinja Klara Rissmann počinje istraživati dotad nepoznatu obiteljsku povijest. Istraživanje započinje kod bake koju nikad nije upoznala, a njena otkrića nas vode na putovanje kroz političku klimu svjetskih ratova te uzdizanje i slom Reicha.
cijena 149,00kn sada 50,00kn

GODINA PIJETLA, Tereza Boučková
Tereza proživljava najtežu godinu: njezina dvojica posvojenih sinova romskoga podrijetla u pubertetu postaju problematični, neukrotivi i neprepoznatljivi, brak joj je poljuljan, a uz to zapada u stvaralačku krizu rastragana željom da ispuni sve svoje uloge.
cijena 139,00kn sada 50,00kn

POLOVICA DUŠE, Carme Riera
Nakon što joj potpuni stranac preda u ruke svežanj pisama i 
fotografija, protagonistica kreće u avanturu rekonstruiranja prošlosti te otkrivanja i shvaćanja vlastitoga identiteta. Vraća se 40 godina unatrag i otkriva komplicirani odnos koji je imala s pokojnom majkom, ali i razne tajne o njenom životu.
cijena 119,00kn sada 50,00kn

 

MI I JA, Saskia de Coster
Obitelj Vandersanden predstavlja se velebnom vilom na vrhu brda, no ubrzo otkrivamo osobne preferencije članova. Mieke je kućanica aristokratskog podrijetla, Stefaan je menadžer u farmaceutskoj kompaniji, a njihova kćer Sarah tek otkriva vlastiti identitet neznajući za prokletstvo...
cijena 139,00kn sada 50,00kn

DOVOLJNO DOBRA, A. Saška Mutić
Od oca Branislava Glumca i majke Saške Mutić novorođena Marijana nosi sa sobom traume iz prvoga dijela svojega života, ali sustavno i uporno vodi borbu sa životnim problemima, no jedan problem nikako da riješi.
cijena 109,00kn sada 40,00kn

SIMFONIJA U BIJELOM, Adriana Lisboa
Roman prikazuje 40-ogodišnju povijest jedne obitelji kroz životnu priču dviju sestara, koje se nepovratno mijenjaju nakon nemiloga događaja u obitelji, i čiji razrušeni životi odlaze u potpuno nezamislivom i suprotnom smjeru od onoga o čemu su snatrile kao djevojčice.
cijena 119,00kn sada 50,00kn

 

BORNHOLM, BORNHOLM, Hubert Klimko-Dobrzaniecki
Kako danski otočić Bornholm u Baltičkom moru povezuje Nijemca Horsta i neimenovanog mladog Danca? Dijele životne sudbine: nikad nisu imali sreće u životu, a žene u njihovom životu imaju veliku ulogu.
cijena 139,00kn sada 50,00kn

OBITELJSKE STVARI, Rohinton Mistry
Početkom devedesetih u Bombaju umirovljeni šekspirolog Nariman Vakeel oboli od Parkinsonove bolesti i padne na teret posinku Jalu i pokćerki Coomy. Nemoćan, u sjećanju prebire tragičnu smrt njihove majke, zbog čega osjeća krivnju...
cijena 95,00kn sada 40,00kn

OVA ZEMLJA, Antônio Torres
Priča prati obitelj iz siromašne regije Bahije i dramatične događaje kroz koje prolazi seleći se sa sjeveroistoka zemlje u São Paulo, te psihološke i društvene posljedice tog čina. Totonhima, najmlađi od dvanaestero braće, upoznaje nas sa putanjama preostalih progonista.
cijena 119,00kn sada 40,00kn

 

TRILERI & KRIMIĆI

SPALJENI NOVAC, Ricardo Piglia
Godina je 1965., a banda razbojnika odlučila je opljačkati novac namijenjen javnim radovima i plaćama zaposlenika općinskog poglavarstva San Fernanda. Pobjegavši s plijenom od sedam milijuna pesosa (cca 500.000 $) ubrzo su se našli okruženi s 300 policajaca i hordom gladnih novinara.
cijena 129,00kn sada 50,00kn

KRV REICHA, William Dietrich
Berlin, 1938. Reichsführer SS-a Heinrich Himmler šalje Kurta Raedera iz Berlina s grupom istraživača u Tibet, tragom glasina o tajanstvenoj sili koja obećava vječni život. Sadašnjost, Seattle. Rominy Pickett spašava od sigurne smrti nepoznati muškarac te joj se preokreće svakodnevnica.
cijena 145,00kn sada 40,00kn

PRAVILA OBMANE, Christopher Reich
Dr. Jonathan Ransom, planinar svjetskoga glasa, penje se švicarskim Alpama sa ženom Emmom, kad ih iznenadi snježna oluja. Dok nastoje pobjeći nevremenu, Emma pogiba propadajući u provaliju. Odjednom doktor postaje cilj iskusnog ubojice te je prisiljen bježati.
cijena 125,00kn sada 40,00kn

 

ZBOGOM JERUZALEME, Alexandra Schwartzbrod
Među hodočasnicima u Meki pojavila se epidemija kuge te je na pomolu globalni sukob izazvan glasinama da su Živodi odgovorni za širenje bolesti u namjeri da unište Arape. Jeruzalem se pretvara u gorući kaos.
cijena 125,00kn sada 30,00kn

GROZNICA TAME, Karen Marie Moning
MacKayla Lane ima dobar život, super prijatelje, pristojan posao. Ona je obična cura 21. stoljeća, ili barem tako misli dok joj sestra nije ubijena. Sestra iza sebe ostavlja trag o svojem ubojici, a MayKayla počinje potragu za odgovorima.
cijena 125,00kn sada 30,00kn

 

ČUVARI, Ken Bruen
Jack Taylor, bivši policajac irske Garde Síochána pokušava (pre)živjeti kao privatni istražitelj. Dok ubija dane opijajući se po galwayskim pubovima, stanovita Ann Henderson angažira ga za istragu smrti njene kćeri Sarah, jer sumnja u službenu policijsku verziju koja je taj slučaj zatvorila u ladicu samoubojstava.
cijena 95,00kn sada 30,00kn

UBOJSTVA S POTPISOM, Ken Bruen
Jack Taylor, bivši policajac irske Garde Síochána pokušava (pre)živjeti kao privatni istražitelj. Nova ubojstva, ovaj put irskih Roma, pokreću Taylora iz uobičajenih mamurluka nakon povratka iz Londona u kojemu je stekao novog prijatelja i oženio se.
cijena 95,00kn sada 30,00kn

 

LJUBAV & PRIJATELJSTVO

CRVENE USNICE, Manuel Puig
Nélida raskida zaruke s Juan Carlosom te se udaje u Buenos Aires gdje započinje novi život. U međuvremenu Juan Carlos umire, a Nélida šalje pismo sućuti njegovoj obitelj. Započinje njihova prepiska iz koje otkrivamo zamršenu mrežu stanovnika Vallejosa.
cijena 129,00kn sada 50,00kn

SAMO JEDNO PROLJEĆE, Anton Balaž
Kroz vizuru trojice studenata, Štefana, Daniela i Pala, pratimo atmosferu u Bratislavi u proljeće 1968. godine. Teme holokausta, traume nasilne nacionalizacije, ruska okupacija Češke, tabuizirane ideje, razorene iluzije i nade neke su od tema ovog autobiografski obilježenog romana.
cijena 139,00kn sada 50,00kn

KASIOPEJA, Bettina Balàka
Nakon avanture s Markusom Bachgrabenom, Judit Kalman zaključi da su njih dvoje stvoreni jedno za drugo. Naučena dobiti sve što poželi, Judit ne odustaje od muškarca svojih snova ni kad on otputuje u Veneciju, već kreće za njim.
cijena 139,00kn sada 40,00kn

 

DRUŠTVENA SATIRA

PAS NA CESTI, Pavel Vilikovský
Iks Ipsilon (XY), umirovljeni književni urednik, često putuje u Austriju i Njemačku kao predstavnik slovačkih pisaca. Na jednom od tih putovanja, upoznaje Margarethe, Austrijanku s njujorškom adresom, te njihov odnos ubrzo prerasta u ljubavni. U razgovorima prožetima apsurdima i groteskim humorom pretresaju brojne teme: književnost, putovanja, umjetnost...
cijena 119,00kn sada 50,00kn

KOLUMNIST IZ SJENE, Predrag Crnković
Zvonko Glumac je kolumnist tiražnih hrvatskih novina. Egocentrik i kukavica, cuger i seksist, jednako brz na šlicu i na čaši; kad piše, ne iznosi svoj stav već piše da ostavi dojam, da se istakne, da bude zapažen i cijenjen, ali i da povali nešto račun svoje medijske slave. No, život mu se mijenja kad mu pristupi agent tajne službe s vrlo specifičnim zahtjevom...
cijena 119,00kn sada 20,00kn

 

KLASICI & SUVREMENI KLASICI

AMERICANA, Don Delillo
David Bell u 28-oj godini, nakon raznih skandala, napokon ostvaruje san i postaje televizijski rukovoditelj. Davidov svijet zadivljen je imidžom koji treperi na američkim ekranima, fantazijama koje zarobljavaju američku imaginaciju. A onda san i ono što snove sačinjava, postaje noćna mora.
cijena 95,00kn sada 40,00kn

BJEGUNAC, Orhan Kemal
Nakon ubojstva Muzafera i paleža imanja, Habip bježi u nepoznato, skrivajući se od vlasti i policije. Dolazi kod „udovice“ Hadžer,  te se spletom okolnosti, između tih dvoje ljudi, preopterećenih vlastitim brigama i problemima, rađa posebna povezanost.
cijena 129,00kn sada 50,00kn

JEDNA SVADBENA NOĆ, Adalet Ağaoğlu
Svadbena noć okuplja tursku elitu: obitelj, prijatelje i poznanike mladenaca Ajšen i Erdžana. Dok se čeka početak ceremonije, kroz unutarnje monologe uzvanika prikazana je hipokrizija društva, ali i neizgovorene tjeskobe pojedinaca.
cijena 139,00kn sada 50,00kn

 

SUVREMENA KNJIŽEVNOST

KUPE BR.6, Rosa Liksom
Kupe vlaka transsibirske željeznice na relaciji od Moskve do Ulan Batora dijele studentica Finkinja i sirovi ruski građevinarac Vadim Nikolajevič Ivanov. Šutljiva djevojka zarobljena je u Vadimovim monolozima dok se kroz prozor izmjenjuju vedute snijegom okovanog Sibira.
cijena 119,00kn sada 50,00kn

K PIJANOM ANĐELU, Jerzy Pilch
Nakon 18 neuspjelih pokušaja liječenja od ovisnosti o alkoholu i dvaput ostavljen, književniku J.-u i liječnik kaže da je neizlječiv alkoholičar. Za vrijeme liječenja vodi dnevnik osjećaja i događaja iz života te stvara univerzalnu, ali i individualnu priču o prokletstvu alkoholizma.
cijena 119,00kn sada 50,00kn

OSAMDESET PET TISUĆA, Andy Jelčić
Mladić iz Ludbrega dolazi u Sulejmaniju (gl. grad iračkog Kurdistana) potpisati ugovor s američkom tvrtkom za koju počinje raditi kao vozač kamiona. Gradovi iz ratnih izvještaja razdvojeni su pustinjom i zaraćenim plemenima, no veže ih mržnja prema Amerikancima i svima koji su povezani s njima.
cijena 109,00kn sada 40,00kn

 

SMRT SRETNOG ČOVJEKA, Giorgio Fontana
Giacomo Colnaghi, 35-godišnji istražni sudac na čelu ekipe boraca protiv terorizma, opsesivno je posvećen borbi protiv kriminala te započinje istragu ubojstva jednog demokršćanskog političara.
cijena 119,00kn sada 50,00kn

LEĆI I UMRIJETI, Adalet Agaoglu
Jednog travanjskog jutra 1968. godine u 7 sati i 22 minute Ajsel ulazi u sobu luksuznog hotela s namjerom da izvrši samoubojstvo. Priziva u sjećanje svoj, ali i život čitave generacije snažno obilježene političkim previranjima u Turskoj 1938.-1968. godine.
cijena 149,00kn sada 50,00kn

Knjiga priča, Igor Grbić
U dvadeset i tri maštovite priče Igor Grbić vješto rekonstruira načine na koje su kroz povijest priče bile pripovijedane i pisane, znalački dočarava razvoj kratkopričaštva i uvjerljivo reproducira diskurse iz bogate povijesti pripovjedaštva.
cijena 119,00kn sada 19,00kn

 

ANTOLOGIJSKE DRAME, Ivo Štivičić
Četiri Štivičićeve ratne drame – Apel (1965.), Kokošari (1968.), Puška u cik zore (1981.) i Tamburaši (1982.) – dokaz su da hrvatska kultura tom čovjeku duguje mnogo više nego što se čini na prvi pogled.
cijena 119,00kn sada 30,00kn

MAJKO, KUŠAJ MOJU PJESMU, Zlatko Gall
Zlatko Gall desetljećima već piše o spizi i rokenrolu i to se dugo iskustvo prirodno zaokružuje knjigom poput ove, gdje se užici ujedinjuju, sinestetički sljubljuju da više i ne znaš kojim si osjetilom što doživio, koja je ljepota došla s tanjura, a koja sa stereo uređaja.
cijena 119,00kn sada 40,00kn

IVO POLITEO: PORAZ I SLAVA, Vlado Rajić
Romansirani životopis Ive Politea, uglednog hrvatskog odvjetnika. Ivo Politeo je bio pravnik, ali i knjigovođa. Brojke su ga naučile preciznosti, a pravo čovjekoljublju: bio je na strani onih koje je vlast smatrala ljutim neprijateljima.
cijena 139,00kn sada 20,00kn

 

U RAJSKOM VRTU TRPKIH PLODOVA, Monika Zgustova
Roman-životopis Bohumila Hrabala (1914-1997), koji je nastao još za njegova života. Četiri godine se Monika Zgustová sastajala s Hrabalom i slušala njegovo pripovijedanje, i tako nas vodi kroz njegov život, pruža nam uvid u prve pjeničke pokušaje, u njegov unutarnji svijet – i mnogo više.
cijena 95,00kn sada 40,00kn

CAFÉ HYENA, Jana Benová
Elza i Ian s Rebekom i Elfmanom čine aoscijalnu četvorku Petržalke, općine u kojoj živi četvrtina stanovnika Bratislave. Petržalka se ističe posebnim osjećajem koji dijele svi njeni stavnovnici – osjećaju se kao debili koji nisu ništa uspjeli u životu.
cijena 109,00kn sada 40,00kn