Knjiga priča
Beletristika domaća
Biblioteka Nokaut
Broj stranica: 252
Godina izdanja: travanj 2015.
ISBN: 978-953-259-097-5
Uvez: meki uvez
Format: 13,5 x 20,8 cm
2,65 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Knjiga priča
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Knjiga priča je „knjiga koja priča o pričanju priča“. U dvadeset i tri maštovite priče Igor Grbić vješto rekonstruira načine na koje su kroz povijest priče bile pripovijedane i pisane, znalački dočarava razvoj kratkopričaštva i uvjerljivo reproducira diskurse iz bogate povijesti pripovjedaštva. Knjigu otvaraju priče bliske usmenom kazivanju, na njih se nadovezuju mitovi, legende i bajke, potom su tu i klasično strukturirane, realističke priče, a knjigu zatvaraju fantastika i priče u kojima se fabula i logika, a na koncu i sam jezik, rasipaju. Suvereno vladajući svim izvedbenim načinima koje odabere i vješto prilagođavajući izričaj epohama u koje priče smješta, Grbić ulazi u dijalog s tradicijom, ali ne u ulozi epigona, već poseže za dekonstrukcijom, parodijom, persiflažom. Rečenica mu je gusta, razgranata i vijugava, puna slika i poredbi, metaforička i filozofska, u kontekstu naše novije proze posve neuobičajena. Nesvakidašnjom njegovu knjigu čine i stilistička ambicioznost, motivska i tematska šarolikost, te iznimna maštovitost, leksičko bogatstvo i metafizička dimenzija kao podloga svega što autor piše. Žonglirajući riječima Igor Grbić prozu približava poeziji, zadržavši pritom narativnost i fabularnost. Grbićevo pisanje vježbanje je leksičkog ludizma i inventivnosti, te govora različitog od uobičajene verbalizacije, a njegova Knjiga priča posve je drukčija od svega što se u nas danas piše i objavljuje.

Igor Grbić

Igor Grbić

Igor Grbić vreba pjesmu na svakom koraku: u prozračnom oblaku nad gradom i galebovu širenju krila, u čaški cvijeta među stijenjem uz obalu, u smijehu djeteta i suzi ženskoj, u trešnji zemaljskoj i stenjanju paklenskom. Lutajući od sunčeva zapada k istoku, pobire lotosove stapke pa ih sadi duboko među domaće ruže. Latice im slaže među listove knjiga. I to je sve.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Knjiga priča' kupci su kupili i ove knjige

Društvene igre
Društvene igre
-10%
13,02 €14,47 €
Ringišpil
Ringišpil
-10%
15,41 €17,12 €
Brz kao Bruce Lee
Brz kao Bruce Lee
-10%
13,02 €14,47 €
Opća opasnost
Opća opasnost
-10%
11,83 €13,14 €
Dobri dani nasilja
Dobri dani nasilja
-10%
14,21 €15,79 €
Prozamanterija
Prozamanterija
-10%
11,83 €13,14 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga