Crvene usnice
Beletristika strana
Prevela sa španjolskog Duška Gerić Koren
Broj stranica: 256
Godina izdanja: listopad 2016.
ISBN: 978-953-259-146-0
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
15,41 €17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Crvene usnice
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Crvene usnice nesvakidašnji je roman u kojemu pratimo nekoliko paralelnih radnji između 1934. i 1947., u argentinskom selu Vallejosu i glavnome gradu Buenos Airesu. Nakon raskida zaruka s Juan Carlosom, muškarcem kojeg je iskreno voljela, djevojka Nélida udaje se u Buenos Airesu za drugoga te započinje novi život s mužem i dvoje djece, daleko od Vallejosa i svih onih koje je tamo ostavila. Međutim, saznavši da je Juan Carlos preminuo u sanatoriju, premda posvađana s njegovom majkom i sestrom, odlučuje im poslati pismo sućuti. Juan Carlosova majka joj, na njezino iznenađenje, odgovara i time započinje njihova duga prepiska iz koje saznajemo neočekivano mnogo događaja i otkrivamo zamršenu mrežu ljudi vezanih uz Juan Carlosa, ali i ostale stanovnike Vallejosa.

Izuzetno dinamična radnja Puigova romana rezultat je multidiskurzivnosti i raznolikosti pripovjednih perspektiva. Kroz dnevničke zapise, pisma, isječke iz novina, policijske i medicinske izvještaje, smrtovnice, unutarnje monologe, ciganske gatke, pa čak i ispovijedi svećeniku pratimo umreženost stanovnika jednog sela i njihove brojnim odnosima isprepletene sudbine što je uvjerljiva podloga za stjecanje dojma o društvenim i političkim prilikama u Argentini prve polovice 20. stoljeća. Puigova inovativnost u romanu dolazi do punog izražaja, pa se Crvene usnice uz poznatiji Poljubac žene pauka svrstavaju u njegovo najznačajnije djelo – kritički britko, uzbudljivo i zabavno.

Manuel Puig

Manuel Puig

Manuel Puig (r. Argentina, 1932. – u. Meksiko, 1990.) proslavljeni je argentinski autor koji je pisao romane i drame. Smatralo ga se jednim od najkreativnijih latinoameričkih pisaca, a svjetsku slavu stekao je svojim poznatim i hvaljenim romanom Poljubac žene pauka. Studirao je najprije arhitekturu, potom engleski, francuski i talijanski na Filozofskom fakultetu, nakon čega seli u Italiju kako bi studirao film. Živio je u Londonu, Stockholmu, New Yorku, radio kao pomoćnik redatelja i kao profesor talijanskoga i španjolskoga jezika. Svoj je prvi roman napisao u New Yorku i objavio ga 1965. pod naslovom La traición de Rita Hayworth (Izdaja Rite Hayworth). Nakon toga napisao je mnoštvo romana, od kojih su najpoznatiji:
Boquitas Pintadas (Crvene usnice, 1969.), The Buenos Aires Affair (Afera u Buenos Airesu, 1973.), El beso de la mujer araña (Poljubac žene pauka, 1976.), Maldición eterna a quien lea estas páginas (Proklet bio onaj tko ovo čita, 1980.) i Sangre de amor correspondido (Krv uzvraćene ljubavi, 1982.). Njegove su najpoznatije drame: Bajo un manto de estrellas
(Pod plaštom zvijezda, 1983.), Recuerdo de Tijuana (Uspomene na Tiujanu, 1985.), El misterio del ramo de rosas (Misterij buketa ruža, 1987.).
 

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Crvene usnice' kupci su kupili i ove knjige

Naučiti razgovarati s biljkama
Naučiti razgovarati s biljkama
19,90 €
Prokletstvo Palmisana
Prokletstvo Palmisana
-10%
16,61 €18,45 €
Bjegunac
Bjegunac
-10%
15,41 €17,12 €
Orkestar manjina
Orkestar manjina
-10%
17,80 €19,78 €
Sitnice koje život znače
Sitnice koje život znače
21,90 €
Posuđeno vrijeme
Posuđeno vrijeme
-10%
18,99 €21,10 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga