Zbogom Jeruzaleme
Beletristika strana
Prevela s francuskog Ira Martinović
Broj stranica: 308
Godina izdanja: veljača 2011.
ISBN: 978-953-259-040-1
Uvez: meki uvez
Format: 15 x 23 cm
Masa: g
30,00 kn125,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Zbogom Jeruzaleme
Nema tagova

Što poduzeti kada se među hodočasnicima u Meki pojavi epidemija kuge, a glasine nanesu veću štetu nego što bi ikakva bolest mogla izazvati?

Globalni sukob je na pomolu, izazvan govorkanjima da su Židovi odgovorni za širenje bolesti u namjeri da unište Arape. Jeruzalem se pretvara u gorući kaos. 

Munjevitim tempom prelazi se od Silcilije, preko Francuske i Sjedinjenih Država sve do Turske, a taj uragan koji pogađa planetu pratimo kroz živote nekoliko likova zahvaćenih vihorom katastrofe.

Iscrpljeni egipatski liječnik u Meki, stari istraživač povezan s pariškim Institutom Pasteur, visoki dužnosnici u Washingtonu i Jeruzalemu, moćan i mutan ruski poslovni čovjek, mlada vlasnica knjižare u Istanbulu, izraelski policajac arapske nacionalnosti i glavni tajnik Ujedinjenih naroda nositelji su ovoga geopolitičkog trilera. Pogledom u buduću katastrofu (godina je 2017.) kroz parametre sadašnjosti, ovaj napeti i intrigirajući roman spaja financijske, tehnološke i vojne analize kojima se bave moćnici, s tragedijom koju proživljavaju obični ljudi.

Alexandra Schwartzbrod, višegodišnja dopisnica Libérationa iz Jeruzalema, potpisuje ovaj uzbudljiv politički triler, koji se opasno približava mogućnosti da se pretvori u našu budućnost.

 
 
Povratak na pregled Knjiga