Dostava

Naručene knjige dostavljamo putem GLS paketna dostava. Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan. 

Cijena dostave za Hrvatsku:

 • za plaćanje kreditnim, debitnim karticama i uplatnicom iznosi 3,98 EUR (PDV uračunat)
 • za plaćanje pouzećem iznosi 3,98 EUR (PDV uračunat)

Dostava je besplatna na cijelom području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Rok isporuke za područje Hrvatske je 2-3 radna dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

 • dan prijema narudžbe,
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja,
 • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje HENA COM ,
 • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima.

Cijena dostave za inozemstvo:

Dostava putem Hrvatske Pošte

Masa/kg ZONA
Bosna i Hercegovina
ZONA
Srbija, Crna Gora
0-2

33,18 EUR

33,18 EUR
2-5 53,09 EUR 53,09 EUR

Navedene cijene su izražene u kunama.

Detaljan popis država s pripadajućim zonama na www.posta.hr

PREDVIĐENO VRIJEME ISPORUKE:
Bosna i Hercegovina 7-10 radna dana
Srbija, Crna Gora 10-15 radna dana


U rokove prijenosa/uručenja pošiljaka ne ubraja se dan prijema pošiljke (D), vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja, vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Hrvatske pošte, neradni dani i dani kada se ne obavlja uručenje poštanskih pošiljaka, kao i vrijeme trajanja carinskog postupka u odredišnoj zemlji.

Prilikom naručivanja cijena dostave aktivira se prema pojedinoj zemlji isporuke - Zoni i masi naručene pošiljke.

Masa/kg EU 1 EU 2 EU 3 EUROPA 1 EUROPA 2 SJEVERNA I JUŽNA AMERIKA OSTATAK SVIJETA
0-1 12,44 EUR 14,93 EUR 23,89 EUR 16,59 EUR 23,89 EUR 28,87 EUR 25,22 EUR
1-2 14,93 EUR 19,91 EUR 31,19 EUR 21,57 EUR 31,19 EUR 39,15 EUR 39,82 EUR
2-5 18,25 EUR 27,37 EUR 43,13 EUR 29,86 EUR 43,13 EUR 50,77 EUR 53,89 EUR

Navedene cijene su izražene u kunama.

Zona EU 1: Austrija, Belgija, Danska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija
Zona EU 2: Češka, Finska, Francuska, Italija, Luxemburg, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švedska
Zona EU 3: Bugarska, Cipar, Estonija, Grčka, Irska, Latvija, Litva, Malta
Zona Europa 1: Island, Švicarska
Zona Europa 2: ostale države Europe

PREDVIĐENO VRIJEME ISPORUKE:
Europa + 3-5 dana
Sjeverna i Južna Amerika + 5-12 dana
Ostatak svijeta + 5-12 dana

U rokove prijenosa/uručenja pošiljaka ne ubraja se dan prijema pošiljke (D), vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja, vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Hrvatske pošte, neradni dani i dani kada se ne obavlja uručenje poštanskih pošiljaka, kao i vrijeme trajanja carinskog postupka u odredišnoj zemlji.

Detaljan popis država s pripadajućim zonama na www.posta.hr

Prilikom naručivanja cijena dostave aktivira se prema pojedinoj zemlji isporuke - Zoni i masi naručene pošiljke.


Uvjeti prodaje

OPĆI UVJETI INTERNETSKE PRODAJE 

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na našoj internet stranici.

Prodavatelj: Internetsku prodaju na hena-com.hr obavlja HENA COM d.o.o. iz Zagreba, Gosposvetska 26A, 10000 Zagreb, OIB: 45687756792. Tvrtka je upisana u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu MBS: 080231873. Direktor tvrtke je Uzeir Husković.

Kupac: Kupac proizvoda je posjetitelj internet kataloga koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Kupcem se smatra i osoba koja se registrira na stranici hena-com.hr. Registracijom kupac potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba. U ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba kupnju mogu zakljućiti njihovi skrbnici ili zakonski zastupnici. U ime i za račun djelomično poslovno sposobnih osoba kupnja se može zaključiti samo uz suglasnost njihovih skrbnika ili zakonskih zastupnika.

HENA COM d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju postupanja koje je suprotno gore navedenom.

Cijene: Sve cijene su izražene u hrvatskoj valuti s uključenim PDV-om po važećoj stopi od 5%. Važeće cijene i ostale pogodnosti (popusti, akcije) su one koje su iskazane na dan primitka narudžbe.

Prodavatelj će isporučiti orginalni račun kupcu prilikom plaćanja odnosno dostave naručene pošiljke.

Uvjeti kupnje/prodaje putem www.hena-com.hr određeni su gore navedenim općim uvjetima koje kupac prihvaća prilikom narudžbe. Kupnja/prodaja knjiga na hena-com.hr može se obaviti na dva načina: bez registracije i s registracijom.

Kod kupnje bez registracije postupak se provodi na slijedeći način: 1. narudžba 2. plaćanje 3. dostava, povrat proizvoda.


Kod kupnje s registracijom postupak se provodi na slijedeći način: 1. registracija 2. narudžba 3. plaćanje 4. dostava, povrat proizvoda.

Kupnju je moguće ostvariti i u našoj poslovnici Gosposvetska 26A, 10000 Zagreb uz plaćanje, gotovina-novčanice, i preuzimanje kupljenih knjiga u radnom vremenu od 8.30 do 15.30 sati. Prije dolaska u našu poslovnicu molimo da, telefonskim putem, provjerite dostupnost željenog naslova knjige na našem skladištu.

REGISTRACIJA
Prilikom registracije kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka. U slučaju bilo kakve promjene podataka koji su unešeni prilikom registracije kupac ih je dužan pravovremeno ažurirati na www.hena-com.hr.

NARUČIVANJE
Knjige se naručuju elektroničkim obrascem dodavanjem u potrošačku košaricu. Kupac mora ispuniti Profil s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih knjiga te će elektroničkom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi. Knjige se smatraju naručenima u trenutku kad kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Ako ne dobijete e-mail o prihvatu narudžbe molimo da provjerite nalazi li se naručeni proizvod u vašoj košarici te ponovite postupak naručivanja.

Košarica
Po odabiru knjige možete kliknuti na detalje i saznati više o sadržaju a želite li knjigu kupiti, samo kliknete na košaricu i odabrana knjiga će se odmah naći u njoj. U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva dostupna u gornjem desnom kutu i te možete mirno nastaviti pregledavati našu web stranicu. Po završetku kupnje, vratite se na košaricu i prođite četiri (4) postupka i odaberite 'potvrda narudžbe'. Po završetku možete isprintati svoju narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stići će na vašu e-mail adresu.

HENA COM d.o.o se obvezuje isporučiti sve naručene knjige koje se u trenutku isporuke nalaze na zalihama. Ako HENA COM d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih knjiga, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjenske knjige ili otkazivanja naručene knjige. Sve ostale naručene knjige biti će isporučene.     


Načini plaćanja

1. Plaćanje kreditnim karticama
Kartica se tereti automatski. Prilikom naručivanja bit ćete preusmjereni na T-Com Pay Way sigurni sustav online naplate, gdje ćete dovršiti kupovinu unosom broja vaše kartice, sigurnosnog koda i datuma njezine valjanosti.

Za sigurnost plaćanja i Vaših podataka brine se T-Com Payway, usluga online autorizacije kreditnih kartica T-Com-a. Plaćanje i autorizacija kreditnim karticama odvija se online u stvarnom vremenu. Posebnim sigurnosnim protokolima sustava zaštićeni su svi podaci svih sudionika u procesu kupnje preko interneta.


Više pročitajte na: www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/ict/poslovna-rjesenja/web-shop

    Visa  Diners

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu

 

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)
Kod izbora ovog načina plaćanja na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili općom uplatnicom kojom se obavlja plaćanje - putem banke, pošte, Fine.
Po primitku uplate poslat ćemo vam naručene knjige.

3. Plaćanje pouzećem - gotovinom (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)
Prilikom preuzimanje pošiljke plaćate iznos računa dostavljaču dostavne službe GLS.

4. Plaćanje gotovinom u poslovnici
Plaćanje knjiga putem gotovine-novčanica kao i preuzimanje moguće je ostvariti u našoj poslovnici Gosposvetska 26A, 10000 Zagreb, u vremenu od 10.30 do 15.30 sati koje je unutar radnog vremena predviđeno za primanje stranaka.

Napomena: Prije dolaska u našu poslovnicu molimo da telefonskim putem provjerite dostupnost željenog naslova knjige na našem skladištu.


Dostava

Naručene knjige dostavljamo Hrvatskom poštom.

Cijena dostave za Hrvatsku:

 • za sve oblike plaćanja iznosi 3,98 EUR (PDV uračunat)

Dostava je besplatna na cijelom području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR

Rok isporuke za područje Hrvatske je 2-3 radna dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

 • dan prijama narudžbe
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja
 • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje HENA COM d.o.o.
 • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima.

Povrat i reklamacije

Naručene knjige biti će upakirane na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku, i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja istu može odmah vratiti dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas je dužan obavijestiti na e-mail: prodajahenacom@hena-com.hr ili na adresu HENA COM d.o.o., Gosposvetska 28, 10000 Zagreb, Hrvatska u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene knjige zajedno s originalnim računom morate vratiti preporučenom poštom na našu adresu, u neoštećenom originalnom pakiranju i neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat pošiljke. Troškove povrata pošiljke podmiruje kupac. Novac za plaćene knjige vraćamo u roku od 8 dana od dana primitka vraćene pošiljke.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda (knjige) u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučene knjige u slučaju kad isporučena knjiga nije naručena ili ako je riječ o knjizi s nedostacima kao što su: pomiješane stranice, ispuštene stranice, neotisnute stranice i druge tiskarske greške. Knjigu/e zajedno s ispostavljenim računom  morate vratiti u originalnom pakiranju i neizmijenjenoj količini zajedno s pisanim navodom o razlogu zamjene ili razlogu reklamacije u roku od 8 dana od dana primitka pošiljke. U suprotnom se ne obvezujemo prihvatiti povrat pošiljke knjiga. Troškove zamjene i ponovnog slanja pošiljke knjiga snosi HENA COM d.o.o.

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete ispuniti i poslati nam na mail.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite OVDJE


Izjava o sigurnosti

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).


Izjava o privatnosti

HENA COM d.o.o se obvezuje štiti osobne podatke kupaca u skladu s Zakonom o zaštiti osobnih podataka, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nam potrebni za ispunjenje naših obveza; informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Od ovoga se izuzimaju oni slučajevi kad je Prodavatelj dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela koji je u skladu sa zakonom. Svi djelatnici HENA COM d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Trajnu ili privremenu zabranu korištenja osobnih podataka Kupac može zatražiti pisanim putem u svakom trenutku.

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Koristimo se uslugom Google Analytics za mjerenje aktivnosti korisnika na ovoj internetskoj stranici.
Ova internet stranica osim standardnih funkcija koristi proširene funkcije usluge Google Analytics. Značajke oglašavanja usluge Google Analytics implementirane na ovoj internet lokaciji uključuju demografske podatke (dob, spol) usluge Google Analytics i izvještavanje o interesima. Možete spriječiti sudjelovanje u ovom postupku praćenja postavljanjem softvera preglednika sukladno tome ili putem postavki Google oglasa na https://www.google.com/ads/preferences/?hl=hr. Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete u cijelosti moći koristiti sve funkcije ove ponude. Vrijeme pohrane podataka: do 26 mjeseci.

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Računovodstvo
Podijelimo podatke s našim računovođama za porezne svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime, e-mail, adresa, telefonski broj.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem Vaše prijave na newsletter su: e-mail adresa.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracijskog obrasca i obrasca za kupovinu: ime i prezime, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, država, broj telefona.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem emaila hena-com@hena-com.hr. Također nas možete konktatirati i putem slanja pošte na našu adresu HENA COM d.o.o. za nakladništvo, Horvaćanska 65, 10000 Zagreb - HR.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.


Uvjeti korištenja

Korištenjem web stranice hena-com.hr prihvaćate ove Uvjete korištenja.

Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim tvrtke HENA COM d.o.o. i zaštićen je autorskim pravima.

Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo pregledavati, kopirati, printati i distribuirati (ali ne i mijenjati) sadržaj na ovoj web stranici, pod uvjetom da sadržaj koristite u informativne, nekomercijalne svrhe i da na sadržaj koji koristite postavite obavijest o autorskim pravima.


Izjava o ograničenju odgovornosti

HENA COM d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za točnost informacija ili bilo kakve greške na ovoj internetskoj stranici.

Naš je cilj da te informacije budu pravovremene i točne te se zato sadržaj na ovoj internetskoj stranici stalno unapređuje i podložan je promjenama.

Također ne snosimo odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak prouzročen direktno ili indirektno korištenjem ove internetske stranice.

Korisnik je suglasan da niti jedan zaposlenik tvrtke HENA COM d.o.o., kao niti bilo koja druga osoba ili tvrtka koja je sudjelovala u izradi ove stranice ne može biti odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak prema drugim osobama ili tvrtkama proizašlim korištenjem ove internetske stranice.

HENA COM d.o.o. ovlaštena je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenik, druge podatke vezane uz internetsku prodaju kao i sav ostali sadržaj na hena-com.hr. HENA COM d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Internetska stranica hena-com.hr uključuje linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj HENA COM d.o.o. nije odgovorna niti ga kontrolira te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik. Na internetskim stranicama hena-com.hr moguće je oglašavanje a oglašivači su odgovorni da materijali za oglašavanje budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. HENA COM d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

Sadržaj na stranicama hena-com.hr autorski je zaštićen sukladno odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te se može koristiti samo za osobne potrebe u nekomercijalne svrhe.
Foto prilozi i opisi pojedinih knjiga ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i foto priloga proizvoda.
HENA COM d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja hena-com.hr mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na hena-com.hr i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. HENA COM d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje hena-com.hr.

Prilikom registracije na hena-com.hr obavezno je kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna vašu lozinku, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate putem putem e-maila prodajahenacom @hena-com.hr, kako bismo vam dali upute za izmjenu vaše lozinke. Ako postoji bilo kakva sumnja na propust u sigurnosti, HENA COM d.o.o. ima pravo od vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati vaš korisnički račun.

Usluge koje vam pruža HENA COM d.o.o. internet prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu te usluge za pristup našim stranicama. HENA COM d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja internetske stranice.


Linkovi

Na ovoj internet stranici se mogu nalaziti linkovi na druge internet stranice. Korisnik ih može posjetiti na vlastitu odgovornost. HENA COM d.o.o. ne odgovara za sadržaj na vanjskim internet stranicama.


Kolačići - cookies

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

 • Kolačići sesije i Trajni kolačići
  • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
  • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.
 • Kolačići prve i treće strane
  • Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
  • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.
 • Neophodni i ostali kolačići
  • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.
  • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
  • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
  • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

 • PHPSESSID
  • Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski kolačić
 • cc_cookie_accept
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako ne prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • cc_cookie_decline
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja samo neophodnih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski), exp_store_cart (1 dan), exp_shortlist_session_id (1 dan), exp_limited (1 godina), exp_newsletter (30 minuta)
  • Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije... Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte. 'exp_store_cart' služi samo za identifikaciju vaše košarice. 'exp_shortlist_session_id' služi za pamćenje knjiga koje ste dodali na listu želja. 'exp_limited' samo zapisuje vrijednost "lux" u sebe. ' exp_newsletter' pamti vaš upis na newsletter kako se ne bi poslao novi mail u periodu dok još niste potvrdili email s kojim ste se upisali.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići
 • _ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi - 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci), NID (6 mjeseci), CONSENT (18 godina)
  • Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Ova internet stranica osim standardnih funkcija koristi proširene funkcije usluge Google Analytics. Značajke oglašavanja usluge Google Analytics implementirane na ovoj internet lokaciji uključuju demografske podatke (dob, spol) usluge Google Analytics i izvještavanje o interesima. Možete spriječiti sudjelovanje u ovom postupku praćenja postavljanjem softvera preglednika sukladno tome ili putem postavki Google oglasa na https://www.google.com/ads/preferences/?hl=hr. Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete u cijelosti moći koristiti sve funkcije ove ponude. Vrijeme pohrane tih podataka: do 26 mjeseci. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • Kolačići prve i treće strane - Ova internet stranica i google.com
  • Trajni kolačići
 • IDE (1 godina), __ncuid (1 godina)
  • Ova web stranica koristi DoubleClick, tvrtku za posluživanje oglasa u vlasništvu tvrtke Google Inc ("Google"). DoubleClick koristi kolačiće za prilagodbu oglasa vašim interesima za pregledavanje. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naših web stranica (uključujući vašu IP adresu) prenose se na poslužitelj i pohranjuju. Ove se informacije upotrebljavaju za nagađanje vaših interesa da bi vam poslužili ciljano oglašavanje. Pogledajte pravila privatnosti usluge DoubleClick na sljedećem linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Na sljedećem linku možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za personalizirano mrežno oglašavanje https://adssettings.google.com/anonymous?hl=en.
  • Kolačići treće strane - doubleclick.net
  • Trajni kolačići
 • wd (1 godina)
  • Ova web stranica koristi Facebook Page Plugin. 'wd' je kolačić koji samo zapisuje dimenziju zaslona. Pogledajte Facebook Pravila o privatnosti na sljedećem linku: https://www.facebook.com/policies/cookies/.
  • Kolačići treće strane - facebook.com
  • Trajni kolačići

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.


Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl. 8 st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov. br. 79/07., 125/07. - isp., 79/09. i 89/09. - isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

HENA COM d.o.o.
Gosposvetska 28
10000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 45687756792

ili na:

e-poštu: prodajahenacom@hena-com.hr
tel:  +385 01 37 56 037

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Molimo Vas da prilikom podnošenja prigovora osigurate sljedeće podatke o potrošaču: ime i prezime te adresa za dostavu odgovora.

Formular za prigovor možete preuzeti OVDJE