Ova zemlja
Beletristika strana
Prevela s portugalskog Una Krizmanić Ožegović
Broj stranica: 178
Godina izdanja: siječanj 2015.
ISBN: 978-953-259-089-0
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
14,21 €15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Ova zemlja
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Najznačajnije djelo brazilskog suvremenog klasika Antônia Torresa Ova zemlja, u vrijeme objavljivanja 1976., proglašeno je od strane vojnih snaga visoko subverzivnim jer opisuje beznađe i siromaštvo. Priča prati obitelj iz siromašne regije Bahije i dramatične događaje kroz koje prolazi seleći se sa sjeveroistoka zemlje u São Paulo, te psihološke i društvene posljedice tog čina. Kroz očište pripovjedača Totonhima, najmlađeg od dvanaestero braće, slijedimo putanju svih protagonista romana. Jedan od njih je i stariji brat Nelo, migrant koji se, ostavivši svoj zavičaj, obitelj i identitet iza sebe, prepustio i izgubio u velikome gradu, a gubitak vlastitih korijena odvelo ga je u propast. Napušten i razočaran, vraća se u okrilje obitelji i bori s bolešću. Nelovo samoubojstvo čvorište je u zamršenoj mreži odnosa gdje se sukobljavaju nemoć, gubitak identiteta i pogubne frustracije. Ova zemlja ima čarobnu atmosferu velikih knjiga i budi u čitatelju želju za promišljanjem egzistencijalnih pitanja, potiče solidarnost, produbljuje razumijevanje i pruža dublji pogled na čovjeka. Torres čitatelju znalački približava stvarnost svih isključenih, priznajući ih kao protagoniste i žrtve povijesne drame, čime dijeli sličnosti s još nekim brazilskim modernim klasicima. U gustom, ali odmjerenom tekstu obilježje kojega je čist prozni stil snažne estetike vidljivo je majstorstvo romanopisca koji suvereno i tehnički precizno plete dirljivu priču o brazilskoj pustoši obojanoj glađu, bijedom i beznađem. Kontrastrirajući razvijena brazilska urbana središta sa zapuštenim i zaboravljenim zaleđem, autor otkriva protagoniste čije se mogućnosti iskupljenja sužavaju zajedno s pustim horizontom.

Antônio Torres

Antônio Torres

(r. 1940. u Juncou, Brazil) jedan je od najvažnijih brazilskih pisaca 20. stoljeća. Njegov rodni grad središte je najsiromašnije brazilske pokrajine Bahije a radnja većine Torresovih romana smještena je u tom kraju.
Ovaj moderni klasik jedan je od najsnažnijih brazilskih glasova kojeg smještaju između Jorgea Armada i Faulknera. Zajedno s uvjerenjem i entuzijazmom političkog romana Torres je naslijedio i narativne tehnike europskih, sjevernoameričkih i latinoameričkih modernista te brazilske usmene tradicije. Napisao je četrnaest knjiga od čega su većina romani. Najpoznatija su mu djela: Um Cao Univando Para a Lua (1972.); Ova zemlja, (1976.) i Balada da Infancia Perdida (1986.) Nagrađen je najprestižnijim nagradama poput nagrade „Machado de Assis“ koju dodjeljuje Brazilska književna akademija. Ova zemlja mu je najznačajnije i
najprevođenije djelo.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Ova zemlja' kupci su kupili i ove knjige

Zuzanin dah
Zuzanin dah
-10%
17,80 €19,78 €
Negdje drugdje u Švedskoj
Negdje drugdje u Švedskoj
-20%
13,70 €17,12 €
Divlje guske
Divlje guske
Kensingtonski vrtovi
Kensingtonski vrtovi
21,10 €
Narod što u snijegu sije
Narod što u snijegu sije
21,90 €
Isijavanje
Isijavanje
-10%
13,02 €14,47 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga