Denis Peričić

Denis Peričić

Denis Peričić (Varaždin, 1968.) nagrađivani je hrvatski pjesnik, prozni, dramski i znanstveno-stručni pisac, prevoditelj, esejist, kolumnist, kritičar, antologičar, novinar i publicist, urednik. Radovi su mu uvršteni u desetak antologija te prevođeni na engleski, njemački, španjolski, poljski i makedonski jezik. Bio je član stručnih povjerenstava mnogih književnih manifestacija. Autor je 50-ak znanstvenih i stručnih radova. Profesor je kroatistike i južnoslavenskih filologija i magistar znanosti o književnosti (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Usavršavao se u Beču, Budimpešti i Londonu (kreativno pisanje, telekomunikacije, rodni studiji, književnost, psihoanaliza i vizualne umjetnosti).
Član HZSU-a, Matice hrvatske, DHK i drugih udruga. Bio je urednik književnosti u „Vijencu“. Kao organizator ili sudionik sudjelovao je na više stotina književnih tribina. 

Objavljeni naslovi:

Pekel na Zemli, drame (Nagrada „Marin Držić“) ; Netopir, drama (Nagrada „Sfera“); Nakraj svijeta, pjesme (Nagrada „Goranovo proljeće“), Tetoverani čovek (Nagrada „Katarina Patačić“) te Četiri godišnja doba i Artificijelna mujna! (obje s pjesmama nagrađenima na Recitalu „Dragutin Domjanić“), Hrvatski psycho, roman; Netopir, roman; Krvavo, priče; Ljubav, zlo i naopako, priče, Hena com 2014.

 

Knjige autora

Tijelo od snova
Tijelo od snova
-40%
109,00 kn
65,40 kn
Ljubav, zlo i naopako
Ljubav, zlo i naopako
-40%
119,00 kn
71,40 kn
 
 
Povratak na pregled Autora