Jedna svadbena noć
Beletristika strana
Prevela s turskog Izidora Hercigonja
Broj stranica: 420
Godina izdanja: ožujak 2017.
ISBN: 978-953-259-163-7
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Jedna svadbena noć
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Svadbena noć događaj je na kojem se okupila turska elita; obitelj, prijatelji i poznanici mladenaca Ajšen i Erdžana. Sveučilišna profesorica i intelektualka Ajsel odbija poziv na svadbu svoje nećakinje. Umjesto nje na vjenčanju se pojavljuje njezin muž Omer u društvu šogorice Tezel, kojoj jedino čaša u ruci daje snage da preživi ovu svečanost. Tih nekoliko sati, dok čeka početak ceremonije, Omer će uzvanike promatrati pažljivim, kritičkim okom te prikazati kako se različiti slojevi društva nose s političkim promjenama i otkriti sve ono u čemu je sistem podbacio, ističući pojedince koji su potisnuti, uništeni i osuđeni na propast.

Nakon romana Leći i umrijeti, i u drugom dijelu trilogije Teška vremena Adalet Ağaoğlu iskazuje začudni osjećaj za detalj dok kroz unutarnje monologe Omera, Tezel i ostalih uzvanika na svadbi uspješno detektira i evocira velika pitanja, nedostatke sistema, hipokriziju društva i neizgovorene tjeskobe koje tište pojedince. Na osobnoj i općoj razini izvedena analiza temelji se na snažnom i krajnje iskrenom poniranju u dubinu međuljudskih odnosa, a psihološki okvir priče intimni je i mnogim dvojbama ispunjen svijet nekoliko likova, što za posljedicu ima razotkrivanje društvenih anomalija, dok je politička slika premrežena dramatičnim sociopolitičkim zbivanjima iz prošlosti.


“Adalet Ağaoğlu ovaj put ostvaruje naizgled nemoguć zadatak ‘suočavanja s erama autoritarnosti’, prikazujući jednu svadbenu noć koja u potpunosti razotkriva neuspjeh sustava.“ 
Rauf Mutluay, Edebiyat Cephesi

“Najbolji roman u posljednje vrijeme proizašao je iz pera Adalet Ağaoğlu. Savršeno vladajući jezikom i besprijekornim stilom, podastire oštru kritiku kojoj ne promiču ni detalji ni istinita zapažanja.“  
Mehmet H. Dogan, Milliyet Sanat

„Adalet Ağaoğlu je ona vrsta autorice koja kroz svoje knjige adresira probleme. Može se reći da je najupečatljivija značajka njezinih romana provokativni sadržaj istih. Svi romani ove trilogije imaju sljedeće središnje teme: mentalne aktivnosti, razvoj i interakcija mentaliteta jednog intelektualca za vrijeme osnivanja Republike. S druge pak strane, ova trilogija razotkriva i preispituje međugeneracijske odnose.“  
Füsun Akatlı, Gergedan

Adalet Ağaoğlu

Adalet Ağaoğlu

Adalet Ağaoğlu rođena je 1929. u Nallihanu, u Turskoj. Nakon 20-ak godina bavljenja dramom, 70-ih se okrenula pisanju romana te joj 1973. izlazi prvijenac Ölmeye Yatmak (Leći i umrijeti) kojim otpočinje svoju poznatu trilogiju Dar Zamanlar (Teška vremena). Slijedi nastavak Bir Düğün Gecesi (Jedna svadbena noć) 1979., a trilogiju završava romanom Hayır... (Ne…) 1987. godine. Za drugi dio trilogije, roman Jedna svadbena noć, Ağaoğlu je nagrađena trima nagradama: „Sedat Simavi”, “Orhan Kemal” i “Madarali”. Dvije su osnovne teme kojima je Ağaoğlu zaokupljena u svim svojim djelima, a posebice u romanima: kritikom društva tj. novoosnovanom Republikom te položajem žena u Turskoj. Objema temama Ağaoğlu pristupa s punim žarom i hrabrošću, a kritički koncept za koji se zalaže promiče je u jednu od najvažnijih turskih autorica.

Uz spomenutu poznatu trilogiju, najznačajnija su djela Adalet Ağaoğlu romani Fikrimin İnce Gülü (The Delicate Rose of My Mind, 1976.), Ruh Üşümesi (A Chill In The Soul, 1991.) i Romantik Bir Viyana Yazı (A Romantic Viennese Summer, 1993.) te kratke priče Yüksek Gerilim (High Voltage, 1974.), Sessizliğin İlk Sesi (The First Sound of Silence, 1987.), Hadi Gidelim (Come, Let’s Go, 1997.) i Hayatı Savunma Biçimleri (Life Defense Units, 1997.). Ağaoğlu je pisala i drame, eseje i memoare.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Jedna svadbena noć' kupci su kupili i ove knjige

Soba moje sestre
Soba moje sestre
14,47 €
Queenie
Queenie
19,78 €
Bit ću ondje
Bit ću ondje
19,78 €
Tri jabuke s neba pale
Tri jabuke s neba pale
21,90 €
Žena iz Isle Negre
Žena iz Isle Negre
15,79 €
Soba na dnu mora
Soba na dnu mora
15,79 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga