Želim biti kao drugi
Beletristika strana
Prevela s talijanskog Ira Martinović
Broj stranica: 267
Godina izdanja: svibanj 2015.
ISBN: 978-953-259-100-2
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
15,41 €17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Želim biti kao drugi
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Želim biti kao drugi esejističkim je dionicama prožeti roman u kojemu autor pripovijeda o vlastitome životu istodobno donoseći panoramski prikaz političkih i ekonomsko-socijalnih promjena koje je Italija od 1970t-ih pa do 2013. g. proživjela.
Rekonstruirajući svoj životni put Francesco Piccolo piše i o široj društvenoj zajednici, sve nas podsjećajući da smo žrtve i pokusni kunići različitih, mahom nedovoljno dobro osmišljenih eksperimenata u koristoljubljem vođenim političkim kuhinjama. Autor u etapama prijeđene životne putanje registrira markacijske oznake svoga formiranja, ali osim što se fokusira na različite iskustvene odrednice od kojih se oblikuje cjelina naših bića, on ističe i razvojne etape društva kojega je neodvojivim dijelom.
U romanu se čuveni slučaj otmice i ubojstva Alda Mora te drugi politički potresi prepliću s autorovim intimnim iskustvima, a njegove ljubavne ekstaze i razočaranja, poslovni uspjesi i gubici, osobne katarze i lomovi kontrapunktirani su humorno oslikanim sukobima i lomovima na političkoj sceni.
Želim biti kao drugi slojevit je i ambiciozan, ali i duhovit roman koji se, iako govori o Italiji, tiče i sviju nas. Roman je to koji esejistički secira, ali i prkosno ismijava, upozoravajući na zastrašujuću ispolitiziranost naših života: s politikom se budimo i s politikom liježemo, ona nam kroji sudbine i mistifikacijama puni glave, najčešće s jednim osnovnim ciljem – kako bi sadržaje naših džepova preusmjerila u nečije tuđe.

Francesco Piccolo

Francesco Piccolo

Francesco Piccolo, rođen 1964. godine u Caserti, ugledni je talijanski pisac i scenarist. Autor je scenarija za četrnaest televizijskih i kino filmova, a osobito zapaženu suradnju ostvario je s redateljem Nannijem Morettijem. Objavio je sedam romana i tri knjige priča:
Pensiero inverso: racconti (1990.); Storie di primogeniti e figli unici (1996.); E se c'ero, dormivo (1998.); Il tempo imperfetto (2000.); Allegro occidentale (2003.);
L'Italia spensierata (2007.); La separazione del maschio (2008.); Momenti di trascurabile felicita (2010.); Il desiderio di essere come tutti (2013.); Momenti di trascurabile infelicita (2015.).
Većina njegovih knjiga prevedena je na najvažnije svjetske jezike, te je nagrađen brojnim nagradama za prozu i scenarije. Suradnik je različitih talijanskih medija, između ostalih piše za Corriere della Sera.
Živi u Rimu gdje piše i vodi scenarističke radionice.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Želim biti kao drugi' kupci su kupili i ove knjige

Dva prsta iznad gležnja
Dva prsta iznad gležnja
-10%
16,61 €18,45 €
Crvotočina
Crvotočina
-10%
19,71 €21,90 €
Lom
Lom
-10%
16,61 €18,45 €
Bidon
Bidon
-10%
12,78 €14,20 €
Forever young (program uspjeha)
Forever young (program uspjeha)
-46%
San od tisuću ljeta
San od tisuću ljeta
-10%
14,21 €15,79 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga