Opća opasnost
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 160
Godina izdanja: ožujak 2019.
ISBN: 978-953-259-246-7
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13,5 x 20,8 cm
Masa: 201 g
59,40 kn99,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Opća opasnost
Nema tagova

Izostavimo li iz pogleda na svijet idilične prizore „za pokazivanje“, one kojima smo svakodnevno zasuti na društvenim mrežama, život je, kako ga literarno preispituje Ksenija Kušec, jedna velika opća opasnost. Počinje to još u djetinjstvu, treniranjem strogoće osebujnih odgajateljica, pakosnih učitelja i nasilnički raspoložene djece u razredu i susjedstvu, a kasnije dolazi lančana reakcija socijalnih poraza, podlih bolesti, ljubavnih iskušenja i mnogih drugih lekcija opasnosti koje vrebaju na živućeg pojedinca.

Pod tom zavijajućom sirenom sve je neizvjesno: i to hoće li kućni ljubimci preživjeti, i to hoće li nam netko zaplijeniti zidove i uspomene, i to hoće li nam itko doći na proslavu rođendana, i to hoće li slučajni susret u liftu završiti preljubom ili će „idiotski sretni“ muževi i žene toj općoj opasnosti naizgled odoljeti.

Ksenija Kušec zna kako se život pretvara u priču, i kako se vješto ignorira granica između stvarnosti i književnosti. Jednako tako zna čitatelja navesti da se razgali, rastuži, iznenadi, upozna i prepozna – bez ikakve druge opasnosti osim one da se ovim pričama rado vraća kao bliskim i odnekud poznatim životnim postajama. 

Od istog autora

Nije moglo bolje
Nije moglo bolje
-40%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
119,00 kn
71,40 kn
Dugi dani, kratke priče
Dugi dani, kratke priče
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
200,00 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga