Društvene igre
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 200
Godina izdanja: listopad 2017.
ISBN: 978-953-259-184-2
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13,5 x 20,8 cm
Masa: 248 g
65,40 kn109,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Društvene igre
Nema tagova

Ova knjiga više je od zbirke priča – ona je i zbirka urbanih legendi i prizora iz gradskih pejzaža u kojima mladi ljudi vode svoje tihe, samotne životne bitke. U društvu koje je zaokupljeno svime osim čovjekom sâmim, junaci ovih priča pokušavaju se nositi s odgovornostima i izazovima koje im nameće odrasli život, koji kao da ih je iznenadio žurbom na vremenskoj crti pa se nisu dospjeli ni oprostiti od prava na mladenačku bezbrižnost.

Iako u junacima Andrije Škare nema ničega herojskog, oni su heroji već samo po tome što – tako nesmiljeno gurnuti u zrelost i ozbiljnost – traže svoje sigurno mjesto u svijetu bez milosti, svoj duhovni prostor u ispraznom okolišu u kojem je profit jedina važeća valuta, i svoju priliku za ljubav u neromantična vremena.

Miran pripovjedački glas Andrije Škare ne dopušta im dramu. Nemiri ključaju ispod površine, gdje im autor – kao i čitatelju – povremeno zagnjuri glavu, a onda ih vještim literarnim potezima vraća na poligon iznenadnih događaja u kojima se moraju snaći bez dodatnih aduta u partiji stvarnoga života.

No, za razliku od društvenih igara, u Društvenim igrama nema gubitnika. Svi su na dobitku: i protagonisti koji su svoju dozu empatije na koncu dobili od neznanih čitatelja, i čitatelji koji su u njima prepoznali srodne suvremenike – ako već ne i same sebe.

Od istog autora

Dva prsta iznad gležnja
Dva prsta iznad gležnja
-10%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
149,00 kn
134,10 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga