Vatra svete Katarine
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 296
Godina izdanja: srpanj 2024.
ISBN: 978-953-259-479-9
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 13,5 x 20,8 cm
20,90 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Vatra svete Katarine
Nema tagova
 
Komentiranje nije moguće za unos.
 

Godina je 2020. i to je, sjećate se, već sasvim dovoljno za traume. No Katarina neke od njih vuče još iz djetinjstva, upravo je prekinula ljubavnu vezu i nakon zagrebačkog potresa ostala bez glumačkog posla. Ponuda da na turneji prati Gabriela, osebujnog muzičara iz Berlina koji lice prekriva maskama, ali ne onima koje ga štite od zaraze, nego od života, isprva će joj se učiniti ludom, ali rub egzistencije i emotivni gubitak presudit će da je prihvati. I tako će započeti turbodinamična, filmična i na trenutke stripovska priča, žanrovski možda najbliža romanu ceste, u kojoj će krenuti iz Zagreba preko Osijeka, Varaždina, Opatije, Raba, Paga, Splita i Dubrovnika do Pule. Gabriel će mijenjati maske i nastupati, Katarina će voziti i upasti u nevolju koja bi ih mogla koštati života.

Mnoštvo je tu napetosti i iskliznuća prema drugim žanrovima (recimo, trileru), ali su, kao i uvijek, najzanimljivije i najskrivenije one napetosti koje proizlaze iz njihovih osobnosti. Dok maskirani Gabriel vidi zvukove i čuje boje, Katarina se muči sa zamijenjenim ruksakom, narkomafijom, potrebom za samoozljeđivanjem, ali i reminiscencijama na djetinjstvo i neriješenim odnosom s majkom. Kad stignu do Pule, turneja će završiti, ali će nešto drugo započeti, vatre se zapaliti, i možda je to promjena koje su se oboje bojali, ali je i priželjkivali.

Vatra svete Katarine roman je visoke napetosti, prepun izdaja, avantura, poraza i seksa kao vanjskih manifestacija onoga o čemu Marin Bukljaš zapravo piše – intimnoj potrazi za samim sobom, a to je uvijek vožnja dugom, nepreglednom, opasnom cestom.

Jagna Pogačnik

Marin Bukljaš

Marin Bukljaš

Marin Bukljaš rođen je 1975. godine u Zagrebu. Ubrzo nakon srednje škole, umjesto nastavka školovanja, odlučuje otputovati u Indiju i Nepal, što će kasnije smatrati svojim prvim životnim fakultetom. Tijekom tog nadahnjujućeg, ali i iscrpljujućeg šestomjesečnog puta, prihvaća putovanja kao svoj životni poziv te tome podređuje svoje daljnje djelovanje. Povratkom u Hrvatsku postaje DJ, što mu otvara nebrojene prilike za umjetničko stvaralaštvo, upoznavanje raznih ljudi i mjesta te fleksibilno radno vrijeme, što mu omogućava da često putuje. Strast prema putovanjima pretočio je u putopisni projekt My Friend Bike – putujući biciklom snimio je četiri dokumentarna filma, od kojih je putopis Priča o Balkanu osvojio prvu nagradu ‘’Dijana Klarić’’ na Festivalu putnika u Šibeniku 2014. godine. Sa zadnjeg putovanja kroz 13 europskih država – od Finske do Turske – pisao je putopisne članke za jedan hrvatski web portal. Osim što je DJ, dio je producentskog tima u kojem djeluje kao tekstopisac, gitarist i aranžer. Prije petnaestak godina otkrio je strast prema pisanju i otada je napisao pet romana i dvadesetak kratkih priča. Ovo je njegov prvi objavljeni roman.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Vatra svete Katarine' kupci su kupili i ove knjige

Soba na dnu mora
Soba na dnu mora
15,79 €
Nijemci
Nijemci
19,78 €
Žena iz Isle Negre
Žena iz Isle Negre
15,79 €
Pješčana grobnica
Pješčana grobnica
23,90 €
Studeni
Studeni
21,90 €
Na sunčanoj strani ulice
Na sunčanoj strani ulice
22,43 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga