Poljskom šakom u rusku bulju
Beletristika strana
Preveo s poljskog Emilio Nuić
Broj stranica: 242
Godina izdanja: lipanj 2015.
ISBN: 978-953-259-104-0
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
15,41 €17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Roman Poljskom šakom u rusku bulju dojmljivo dočarava život poljske supkulturne mladeži, mladeži iz siromašnog radničkog sloja, odrasloj na rocku, hip-hop glazbi i filmu te stasaloj na ulici. Mladež je to koja egzistenciju svedenu na cjelodnevno rintanje kako bi se otplatio kredit i nahranila djeca ne vidi kao svoj izbor, a spas od pritiska kojim suvremeni kapitalizam tlači „sitnu raju“ traže u drogi, alkoholu i promiskuitetu.
Središnji protagonist i pripovjedač je Silny, šarmantni, brbljavi i drski, hiperaktivni narkoman, koji svoje viđenje svijeta verbalizira na način blizak rap glazbi, šamarajući čitatelja slengom i vulgarizmima ispunjenim salvama riječi. Lutanje gradom, tulumarenja, drogiranje i seksualne avanture ono je čime Silny krati svoje dane dok uzaludno traga za životnim smislom koji izmiče i nedohvatan je, baš kao i Magda, cura u koju je zaljubljen, nesretno i
neuzvraćeno. 

Kraj romana koji ovu frenetičnu priču punu žestokih, nabrijanih i snažnih scena dojmljivo zaokružuje, neočekivan je, dramatičan i šokantan, a po junaka, što se od početka moglo i naslutiti, nažalost, nimalo sretan... Poljskom šakom u rusku bulju oštra je društveno-kritička romaneskna proza, urnebesno zabavna, energična i duhovita, puna dosjetki, verbalnih igrarija i politički nekorektna humora te jezičnog, stilskog, formalnog, pa čak i etičkog otklona od svakovrsnih normi.

Dorota Masłowska

Dorota Masłowska

Dorota Masłowska (1983.) najperspektivnija je predstavnica mlade generacije suvremene poljske književnosti. Već s devetnaest godina objavila je roman Poljskom šakom u rusku bulju (Wojna polsko-ruska pod flaga biało-czerwona) koji je u Poljskoj izazvao mnogo medijske pažnje kritičnošću spram aktualne poljske stvarnosti, ali i žestinom i dojmljivošću izričaja, te je ubrzo preveden na niz jezika (engleski, njemački, ruski, španjolski, francuski itd.). Roman je ovjenčan poljskom nagradom „Polityka Prize“ i njemačkom nagradom „Deutscher Jugendliteraturpreis“, a filmski redatelj Xawery Žulawski s velikim ga je uspjehom ekranizirao. 

Nakon prvijenca autorica je objavila još tri romana i dvije drame, sve odreda od kritike hvaljena i na brojne svjetske jezike prevedena djela. Poljskom šakom u rusku bulju (roman, 2002.), Paw królowej (roman, 2005.), Dwoje biednych Rumunów mówiących po polsku (drama, 2006.), Między nami dobrze jest (drama, 2008.), Kochanie, zabiłam nasze koty (roman, 2012.)

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Poljskom šakom u rusku bulju' kupci su kupili i ove knjige

Kupe br. 6
Kupe br. 6
-10%
14,21 €15,79 €
Moramo razgovarati
Moramo razgovarati
-10%
Ribari
Ribari
-10%
Svemirski anđeli
Svemirski anđeli
-10%
15,41 €17,12 €
Pacijent iz sobe 19
Pacijent iz sobe 19
-10%
Zaboravio sam gdje sam parkirao
Zaboravio sam gdje sam parkirao
-20%
 
 
Povratak na pregled Knjiga