Pod krošnjom naranče
Beletristika strana
Prevela s francuskog
Duška Gerić Koren
Broj stranica: 152
Godina izdanja: lipanj 2021.
ISBN: 978-953-259-335-8
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Obiteljski voćnjak naranči mjesto je igre i tajnih razgovora dvojice dječaka, izgledom posve jednake braće blizanaca Ameda i Aziza. Iako se oko njih odvija dugogodišnji sukob dviju zaraćenih strana, braća dane provode dječački, u sigurnosti voćnjaka, u slozi i maštanju. Ali rat ne štedi nikoga, i dječaci postaju bolno svjesni njegovih razornih posljedica kad se pred njihove roditelje postavi nemoguć izbor – koji će od dvaju mladih života žrtvovati?

Suvremeni kanadski klasik zapaženog i nagrađivanog kanadskog autora Larryja Tremblaya intenzivno je književno iskustvo koje istodobno izaziva osjećaje bespomoćnosti, bijesa, tuge i empatije. Ovaj romaneskni pristup dječjoj traumi i njezinu dugoročnom utjecaju na odrasli život nagrađen je prestižnim nagradama, preveden na mnoge jezike u dvadesetak zemalja i adaptiran u jednu od najuspješnijih suvremenih kazališnih predstava na kanadskom području.


„Čitatelje će neugodno uzburkati ovaj potresni roman o proganjajućim posljedicama rata ... Ovo je priča o nebrojenim ratnim tragedijama – o žalosti, o ispiranju mozga, o mnogim posljedicama – ispripovijedana liricizmom svojstvenim noveli ili bajci, i čitatelj ju neće uskoro zaboraviti.“
Publishers Weekly

„Zbog spretnosti autora u oblikovanju tako eksplozivnog materijala Pod krošnjom naranče je poput detonatora savjesti, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.“
L'actualité

Pod krošnjom naranče vrlo je aktualno djelo, a treba ga čitati srcem djeteta i sviješću odrasla čovjeka.“
Impact Campus

„Umijeće Larryja Tremblaya ne vidi se toliko u tkanju priče koliko u finoći i ljepoti njezina otkrivanja.“
Toronto Sun

„Mali dragulj, fino izrezbaren.“
Elle

Larry Tremblay

Larry Tremblay

Larry Tremblay (Chicoutimi, 1954.) kanadski je prozaist, pjesnik, dramatičar, kazališni redatelj, glumac i profesor kazališne umjetnosti na Sveučilištu u Montrealu. Kazališni komadi prevedeni su mu na desetke jezika, postavljeni su na čitavo mnoštvo svjetskih kazališnih pozornica i osvojili su brojne nagrade. Pod krošnjom naranče, njegovo najpoznatije prozno djelo, roman o razornim posljedicama rata na dječji život, objavljen izvorno 2013. godine, preveden je u dvadeset zemalja i osvojio je prestižne nagrade poput „Prix des libraires du Québec“, „Prix littéraire des collégiens“ i „Prix littéraire des lycéens de l'Euregio 2017“,a bio je finalist za nagradu „Prix des 5 continents“. Roman je adaptiran za kazalište u iznimno uspješnu predstavu koja se izvodila diljem Kanade, a uskoro će zaživjeti i kao opera.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Pod krošnjom naranče' kupci su kupili i ove knjige

Vatra svete Katarine
Vatra svete Katarine
20,90 €
Posljednji dani u Berlinu
Posljednji dani u Berlinu
22,90 €
Naš duboki očaj
Naš duboki očaj
15,79 €
Morositas cordis
Morositas cordis
17,12 €
Queenie
Queenie
19,78 €
Profesorova omiljena jednadžba
Profesorova omiljena jednadžba
 
 
Povratak na pregled Knjiga