Savršena prošlost
Beletristika strana
Prevela sa španjolskog Duška Gerić Koren
Broj stranica: 216
Godina izdanja: travanj 2022.
ISBN: 978-953-259-364-8
Uvez: meki uvez
Format: 15 x 23 cm
129,00 kn
17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 200 knBesplatna dostava iznad 200 kn
 
Savršena prošlost
Nema tagova

Novogodišnje jutro 1989. poručniku Mariju Condeu počinje grozno. Mamuran je, boli ga glava, ima samo jednu cigaretu, a šef ga, jasno je iz telefonskog poziva kojim ga budi iz kratka sna, ne namjerava poštedjeti – novi misterij čeka njegovu pozornost. Netragom je nestao Rafael Morín Rodríguez, uspješni i poznati Kubanac, a okolnosti njegova nestanka potpuno su mutne. Osebujni Morin pritom nije samo još jedan slučaj u nizu, on je trn u Condeovu oku još iz vremena nježne gimnazijske mladosti, kada je, uza sve uspjehe, osvojio i oženio Condeovu najveću ljubav – fatalnu Tamaru. Conde i Tamara ponovno će se sresti u opakim okolnostima, a slike iz davne prošlosti tjerat će poručnika na mnoga promišljanja, kao i na niz otkrića u još jednoj igri sjena po živim kubanskim ulicama.

Savršena prošlost prvi je u nizu kriminalističkih romana velikog Leonarda Padure, s Marijem Condeom u glavnoj ulozi. Kao i Zbogom, Hemingway, i ovaj roman donosi mnogo više od užitka potrage za počiniteljem – širom otvara vrata u šaren i kulturom bogat prostor Kube osamdesetih te ocrtava život kubanskog društva u svoj njegovoj dinamičnoj raskoši.


„Padura je majstor atmosfere.“
The Times

„Kao najbolji kubanski pisac, i to onaj koji se sve više približava panteonu koji nastanjuju Gabriel García Márquez i Mario Vargas Llosa, Padura bi mogao biti i  nedodirljiv.“
The Washington Post

„Padurino napeto pisanje i lirske slike impresionirat će čak i nove čitatelje ove serije.
Publishers Weekly

„Malo suvremenih pisaca razumije noir tako dobro kao Padura.“
Playboy

„Leonardo Padura potvrđuje svoj status najboljeg krimi-pisca na španjolskom jeziku, dostojan nasljednik Manuela Vázqueza Montalbána.“
The Times

 

Leonardo Padura

Leonardo Padura

Leonardo Padura Fuentes (Havana, 1955.) najpoznatiji je i najnagrađivaniji živući kubanski književnik. Diplomirao je španjolski jezik i književnost na Sveučilištu u Havani i radio kao scenarist, novinar i kritičar. Njegova serija kriminalističkih romana prevedena je na više od dvadeset jezika i nagrađena prestižnim nagradama „Cafe Gijon“, „Hammett“ za najbolji kriminalistički roman, "Prix des Amériques insulaires" u Francuskoj, „Brigada 21“ za najbolji roman godine, „Cuban Critics“, „National Prize“ za roman i „Raymond Chandler“. Njegov roman Čovjek koji je volio pse (2009.) kritika je proglasila remek-djelom, a nagrađen je s čak pet nagrada (poput „Francesco Gelmi di Caporiacco“, „Prix Initiales“, i „Critic’s Prize“). Osim toga, dvaput je dobio nagradu za cjelokupni opus, „Cuban National Prize for Literature“ te nagradu „Princess of Asturias“, jednu od najvažnijih nagrada u Španjolskoj. Živi i radi na Kubi.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Savršena prošlost' kupci su kupili i ove knjige

Orkestar manjina
Orkestar manjina
-10%
134,10 kn149,00 kn
 
17,80 €19,78 €
Kirurg
Kirurg
-10%
134,10 kn149,00 kn
 
17,80 €19,78 €
Raskoš života
Raskoš života
-10%
143,10 kn159,00 kn
 
18,99 €21,10 €
Sonjka
Sonjka
-10%
98,10 kn109,00 kn
 
13,02 €14,47 €
Ljubavna pisma
Ljubavna pisma
-46%
69,66 kn129,00 kn
 
9,25 €17,12 €
Pogled
Pogled
139,00 kn
 
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga