Kensingtonski vrtovi
Beletristika strana
Prevela sa španjolskog Duška Gerić Koren
Broj stranica: 384
Godina izdanja: rujan 2020.
ISBN: 978-953-259-293-1
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
21,10 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Kensingtonski vrtovi
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Peter Llewelyn Davies, štićenik Jamesa Matthewa Barrieja, baca se pod vlak... Tim događajem svoju pripovijest započinje Peter Hook, uspješni autor knjiga za djecu koje se upravo pripremaju za ogroman uspjeh i na velikom platnu. Pripovijest pozorno sluša Keiko Kai, glumac koji će utjeloviti Hookova najpoznatijeg lika. Prolaskom jedne duge noći, koliko pripovijest ima trajati, Keiko Kai saznat će štošta i o turbulentnom životu autora Petra Pana i o životu svojega sugovornika, ali na naoko bezbrižan i veseo svijet dječje književnosti na kraju više nikada neće moći gledati istim očima.   

Ovo i jest i nije priča o Petru Panu. Ovo i jest i nije priča o Jamesu Matthewu Barrieju. U romanu koji mu je priskrbio svjetsku slavu i mnoge prijevode Fresán prikazuje dva Londona, onaj iz Barriejeva vremena i onaj iz 60-ih godina prošlog stoljeća, poznatih i kao Swinging Sixties. Polazeći od općeg mjesta mnogih djetinjstava, ideje o zemlji u kojoj se nikad ne odrasta, napisao je slojevitu i jaku prozu – kadšto mračnu, kadšto vrtoglavu, ali uvijek itekako živu. Prolaskom kroz raskošne Kensingtonske vrtove svaki će čitatelj pronaći nešto poznato, ali i osvijestiti nevjerojatno važan utjecaj izmaštanih likova na stvarne živote.


„Fresán je briljantan pisac, on cijeni i zvukove riječi i jasne preokrete. Kensingtonski vrtovi knjiga je koju ćete obožavati zbog ingenioznosti i energije koju donosi, ali i zbog njezina jezika.“
Michael Eaude, The Independent

„Ako postoji roman napisan na španjolskom koji će fascinirati i najpametnije čitatelje, onda su to Kensingtonski vrtovi Rodriga Fresána. U ovoj izvrsnoj, profinjenoj i hrabroj prozi lako se pronalazi zadovoljstvo proizašlo iz autorova inteligentnog pristupa, divlje inspiracije i kulture.“
Diego Doncel, El Cultural

“S Kensingtonskim vrtovima Rodrigo Fresán potvrdio se kao jedan od najvažnijih pisaca španjolske i latinskoameričke književnosti.”
Ricardo Satorras, El País

„Rodrigo Fresán esencijalna je referenca kada govorimo o suvremenoj književnosti Latinske Amerike.“
Juan Antonio Masoliver Ródenas

„Glas protagonista Hooka istodobno je i zavodljiv i mahnit, a zbog grozničave, čak halucinirantne proze teško se može odoljeti knjizi.“
Kirkus Reviews

Rodrigo Fresán

Rodrigo Fresán

Rodrigo Fresán (Buenos Aires, 1963.) nagrađivani je argentinski pisac kojemu se divio i sâm Bolaño. U mladosti je radio kao novinar, a pisao je o hrani, glazbi, filmu i književnosti. Njegova prva knjiga, zbirka priča Historia Argentina (1991.) šest je mjeseci bila na popisu argentinskih bestselera. Godine 1999. preselio se u Barcelonu, gdje i danas živi, a od 2009. radi kao urednik u izdavačkoj kući Penguin Random House. Preveo je mnoge američke autore na španjolski, uključujući Carsona McCullersa i Denisa Johnsona. Objavio je velik broj romana i zbirki kratkih priča. Kensingtonski vrtovi (2003.) prvi je njegov roman preveden na engleski jezik, a donio mu je priznanje diljem svijeta, uključujući i nagradu „Lateral Narativa Prize“.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Kensingtonski vrtovi' kupci su kupili i ove knjige

Gdje je nestao Kir
Gdje je nestao Kir
17,12 €
Posuđeno vrijeme
Posuđeno vrijeme
-10%
18,99 €21,10 €
Katarina kraljica bosanska
Katarina kraljica bosanska
-20%
10,51 €13,14 €
Za doručkom
Za doručkom
21,90 €
Pješčana grobnica
Pješčana grobnica
23,90 €
Prokletstvo Palmisana
Prokletstvo Palmisana
-10%
16,61 €18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga