Kako god
Beletristika strana
Prevela sa slovenskog Jagna Pogačnik
Broj stranica: 436
Godina izdanja: srpanj 2018.
ISBN: 978-953-259-212-2
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Kako god
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Ispisan u dva glasa, Kako god je roman koji nas vodi ravno u svijest dviju dijametralno suprotnih djevojaka: sedamnaestogodišnja Lili nezrela je, obijesna tinejdžerica čiji se svijet urušava kada neplanirano zatrudni, a Alja je empatična i socijalno osviještena studentica. I dok se Lili i njezin nekoliko godina stariji dečko Mars nose s neželjenom trudnoćom, a Alja mašta o Irskoj i svim se silama trudi premostiti udaljenost od Davida u kojeg se ludo zaljubila, obje polako uviđaju da je svijet koji ih okružuje u mnogo čemu teži i složeniji od njihovih problema. Alja počinje davati poduku iz slovenskog dječaku iz Bosne, Senadu, koji s obitelji živi u teškom siromaštvu. Šokirana situacijom i uvjetima u kojima živi, Alja se priključuje skupini aktivista koji se zalažu za prava manjina. Istodobno, Lilin dečko Mars zbog imigranta izgubi posao. Putevi protagonista ukrste se u sudbonosnom trenutku – kada se nađu na istome prosvjedu, ali na suprotnim stranama...

Kako god je roman koji, premda postavljen na dvjema intimnim, ljubavnim pričama, vrlo skoro prerasta u angažiranu prozu i britku socijalnu kritiku. Dvije osobne priče autorica vješto pretače u širi društveni kontekst ističući manjkavosti unutar slovenskoga društva. Naglasak stavlja na obespravljene i marginalizirane, progovarajući tako o važnim temama, koje nisu samo slovenska realnost, već slika čitave regije, ako ne i šire.

Kako god Polone Glavan snažno je i vrlo angažirano djelo, energična priča koja na osobit način oživljava sada već ustajali entuzijazam nedavnih pobuna: želju za promjenama i uvjerenje da su one, unatoč svemu, još uvijek ostvarive.“ Ana Geršak, Pogledi

“Još ima vremena za drukčiji društveni dogovor. Kako god. Kad god.” 
Mladina

“Čak i ako o temama romana već imamo uvriježeno mišljenje, knjigu možemo uzeti u ruke bez straha da ćemo biti ideološki ‘silovani’. Glavan pokušava upravo to spriječiti, što joj i uspijeva, zbog čega je roman primjeren za šire čitateljstvo koje se ne boji razmišljati i koje ne traži podršku za ovakav ili onakav stav.”
Koridor

Polona Glavan

Polona Glavan

Polona Glavan (1974., Ljubljana) slovenska je spisateljica i prevoditeljica. Diplomirala je anglistiku i komparativnu književnost. Njezine kratke priče, koje je u devedesetima objavljivala u književnim časopisima (Mentor, Primorska srečanja, Dialogi, Literatura,Mladina i dr.), bile su uključene u antologije slovenske kratke priče Čas kratke zgodbe (1998.) i O čem govorimo (2004.). Njezin prvi roman Noč v Evropi (2001.) bio je nominiran za nagradu “Kresnik” za najbolji slovenski roman 2012. godine. Godine 2004. izdana joj je zbirka kratkih priča Gverilci. Pojedine priče iz spomenute zbirke prevedene su i objavljene na hrvatskom, engleskom, srpskom, talijanskom, mađarskom, španjolskom, njemačkom, češkom, slovačkom i nizozemskom jeziku. Godine 2004. dobila je nagradu “Zlatna ptica” za iznimna postignuća na području književnosti. Njezin posljednji roman Kako god izdan je 2014. Prevodi djela suvremenih engleskih, američkih i irskih autora.         

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Kako god' kupci su kupili i ove knjige

Zemlja kratkih rečenica
Zemlja kratkih rečenica
21,90 €
Čudna žena
Čudna žena
15,79 €
Ključ
Ključ
15,79 €
Živjeti brzo
Živjeti brzo
18,90 €
Bit ću ondje
Bit ću ondje
19,78 €
Subota
Subota
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga