Ivan Vidić

Ivan Vidić

Ivan Vidić rođen je 1966. u Zagrebu. Kazališne komade, filmske scenarije i prozu počeo je pisati još za vrijeme studija na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Nakon završetka studija i sudjelovanja u Domovinskom ratu osnovao je tvrtku za produkciju kazališnih predstava, dokumentarnih filmova i videospotova. U drugoj polovici devedesetih povremeno radi u inozemstvu, snima u Njemačkoj i Francuskoj, a vani mu se izvode i drame – OspiceGroznicaŽivot u sjeni bananeKroz sobe. Drame Bakino srce i Veliki bijeli zec objavljene su u desetak antologijskih izbora najznačajnijih suvremenih hrvatskih i europskih drama. Drame su mu izvođene u svim većim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U drugoj polovici devedesetih i početkom dvijetisućitih često je radio i različite poslove na filmu; bio scenarist na desetak igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Dosad je napisao više od dvadeset kazališnih komada, a na radiju mu je izvedeno tridesetak radiodrama, adaptacija i proznih djela. Pisac je i dvaju libreta za opere skladatelja Srećka Bradića. Djela su mu prevedena na desetak jezika.

Dosad je objavio sljedeće knjige: Drame (2002.), Gangabanga, roman (2006.), Violator/Ona govori, roman (2007.), Der grosse weisse Hase (2008.), Dolina ruža i druge drame (2011.), Južna država, zbirka priča (2013.), Groupe de soutien/Grdand lepin blanc (2018.), San od tisuću ljeta, zbirka priča (2018.) i Faradayev kavez, roman (2020.).

 

Knjige autora

Sat koji otkucava samo tik
Sat koji otkucava samo tik
-10%
18,81 €20,90 €
San od tisuću ljeta
San od tisuću ljeta
-10%
14,21 €15,79 €
 
 
Povratak na pregled Autora