Naučiti razgovarati s biljkama
Beletristika strana
Preveo s katalonskog Nikola Vuletić
Broj stranica: 240
Godina izdanja: svibanj 2023.
ISBN: 978-953-259-415-7
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
19,90 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Za Paulu, uspješnu doktoricu neonatologije u Barceloni, život se najednom slama na dvoje: prije i poslije. Njezin dugogodišnji partner Mauro smrtno strada u prometnoj nesreći, samo dva sata nakon što joj obznani da je ostavlja radi znatno mlađe djevojke. Sapletena u mrežu tuge, bijesa i srama, Paula počinje dug put pomirenja, probijajući se kroz sjećanja, uspomene i odluke koje je donosila. Je li bila u krivu kada je mislila da ipak teže istome, da mu ne smeta što ne želi brak, da mu odgovara što je razborita, britka i ponekad hladna, protuteža njegovoj toplini i umjetničkim nastojanjima? Na koncu sama u stanu punom Maurovih ocvalih biljaka, utječe se upitnim utjehama, sve vrijeme čuvajući tajnu njegova preljuba pred svima ožalošćenima.

Iznimno uspješan roman katalonske književnice Marte Orriols priča je o gubitku i svemu što dolazi nakon, o pronalasku sebe nakon potpunog raspada i o vremenu koje je potrebno za zacjeljenje i novu nadu. Smješten u Španjolsku 21. stoljeća, Naučiti razgovarati s biljkama pogled je u tugu suvremene, ambiciozne žene, a istodobno posveta prisnim odnosima, kojima je ljubav, ipak, temeljna odrednica.
 


„Orriols se pokazuje kao majstorica psihološkog poniranja u proces tugovanja, uzimajući i svoje likove i svoje čitatelje vrlo ozbiljno.“
De Morgen

„Marta Orriols sposobna je riječima ispraviti prolaznost i nepredvidivost svakodnevice.“
El Pais

„Roman koji osvaja svojom iskrenošću, svojom nježnošću i suptilnošću koju Marta Orriols pokazuje imenujući ono što bi nas inače ostavilo bez riječi.“
ABC

„Put gubitka u Naučiti razgovarati s biljkama pulsira bolnom, intimističkom autentičnošću.“
Avvenire

„Roman Marte Orriols emocionalni je roller coaster i manifest protiv svih onih koji se žure iskorijeniti svoju tugu.“
Expresso

„Debitantski je roman Marte Orriols prekrasan. Iako je tema o kojoj govori srceparajuća. Zapravo, roman je tako lijep baš zato što se uravnoteženo, osjećajno i skladno bavi tom iznimno bolnom temom. Orriols je sposobna ispripovjediti intimnost i tišinu te pokazati kako je smrt univerzalno i jedinstveno iskustvo.
La Repubblica

Marta Orriols Balaguer

Marta Orriols Balaguer

Marta Orriols Balaguer (Sabadell, 1975.), povjesničarka umjetnosti po struci, završila je tečaj filmskog scenarija u školi filma Bande a Part i kreativnog pisanja u školi Ateneu Barcelones. Autorica je bloga No puc dormir, a povremeno radi i kao lektorica u izdavaštvu. Surađivala je u digitalnom časopisu za kulturu Nuvol, a na portalu za kulturu Catorze objavljuje književne i kulturne kronike. Svojom prvom knjigom Anatomia de les distancies curtes ostvarila je zamjetan uspjeh kod kritike i čitatelja. Njezine priče prikazuju složenost ljudskih odnosa istančanom i harmoničnom prozom velike emocionalne snage. Naučiti razgovarati s biljkama njezin je debitantski roman, odlično prihvaćen i u Španjolskoj i u brojnim drugim zemljama. Drugi roman, La possibilitat de dir-ne casa, upravo je objavila. Živi i radi u Barceloni.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Naučiti razgovarati s biljkama' kupci su kupili i ove knjige

Naša žena
Naša žena
-10%
Ubij se, ljubavi
Ubij se, ljubavi
-10%
13,02 €14,47 €
Pačinko
Pačinko
21,10 €
Pješčana grobnica
Pješčana grobnica
23,90 €
Pogled
Pogled
18,45 €
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga