Trafikant
Beletristika strana
Prevela s njemačkog Željka Gorički
Broj stranica: 224
Godina izdanja: listopad 2017.
ISBN: 978-953-259-186-6
Uvez: meki uvez
Format: 14 x 21,5 cm
15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Trafikant
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Godina je 1937. kada mladi Franz Huchel, pritisnut naglom promjenom u svom životu, iz idilične austrijske provincije stiže u kozmopolitski Beč na posao trafikanta. Među brojnim mušterijama mladog će naučnika posebno fascinirati jedan klijent – čuveni profesor Sigmund Freud, koji u trafiku dolazi po novine i cigare. Uz razgovore ugodne o ženama i ljubavi, među dvojicom će muškaraca započeti neobično prijateljstvo, unatoč razlici u godinama. Gorljivi će mladić slavnom psihoanalitičaru podastrijeti svoje životno neiskustvo, a osobito ljubavne probleme s Čehinjom Anezkom. No, okrutni će nacistički režim obojicu prisiliti na iznenadne odluke, a ljubavna će pitanja uzmaknuti pred onim političkim...

Seethalerov Trafikant iz 2012. majstorski opisuje Beč u vrijeme okupacije od strane Trećeg Reicha. Pred čitateljem će jednako snažno oživjeti bečke ulice, trgovine i navike njegovih stanovnika u kasnim tridesetima kao i psihoza straha i neizvjesnosti pred nadolazećim nacizmom. I dok jedni podržavaju okrutni politički okvir, drugi mu se nadljudskom hrabrošću suprotstavljaju i u toj se oprečnosti skriva snaga ove proze – turobne i mračne s jedne, a čovječne i blage s druge strane. U pitanju je moćna, humorom prožeta priča koja kritizira rat i stradanje Židova, a slavi hrabrost onih koji su imali snage suprotstaviti se.

Trafikant je priča o iskrama koje umiju osvjetlati tamu: o mudrosti, o suosjećanju, prkosu i hrabrosti. Ironičan, prodoran, sjajan roman.”
Daily Mail

“Seethaler ujedinjuje tragediju sa snatrenjima, pa stvara gorko-slatku sliku mladenačkih ideala koji postaju zarobljeni u okolnostima.”
The Guardian

“Ispisan s dojmljivom britkošću koja ne prikriva, već ističe tugu ove priče, Trafikant je dirljiva minijatura svakodnevnoga života koji biva zaustavljen velikim povijesnim silama.”
Sunday Times

“Nepoljuljan u svom mirnom, nenametljivom stilu koji ga čini razornim.”
Times Literary Supplement

Robert Seethaler

Robert Seethaler

Robert Seethaler (r. 1966., Beč) nagrađivani je austrijski scenarist, glumac i romanopisac koji živi u Berlinu. Završio je dramsku školu u Beču i dugi je niz godina radio na televiziji i u kazalištu. Njegovi romani Trafikant (2012.) i Čitav jedan život (2014.) naišli su na veliko odobravanje publike i požnjeli uspjehe kao bestseleri. Roman Čitav jedan život bio je finalist za nagradu “Man Booker International Prize”. Ostali romani su mu: Die Biene und der Kurt (2006.), Die weiteren Aussichten (2008.) i Jetzt wird’s ernst (2010.).

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Trafikant' kupci su kupili i ove knjige

Jebo sad hiljadu dinara
Jebo sad hiljadu dinara
17,90 €
Klanjam se
Klanjam se
14,47 €
Sonjka
Sonjka
14,47 €
Ljubav i rat
Ljubav i rat
18,45 €
Dobar dan, drugovi
Dobar dan, drugovi
17,12 €
Ekspozicija tame
Ekspozicija tame
19,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga