Dijete prašine
Beletristika strana
Prevela s engleskog Morana Mazor
Broj stranica: 344
Godina izdanja: kolovoz 2023.
ISBN: 978-953-259-441-6
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
19,90 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Dijete prašine
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Smješten u Vijetnam, roman nas vodi u živote nekolicine likova na kojima je rat ostavio dubok trag. Sestre Trang i Quỳnh u godinama najžešćeg sukoba napuštaju svoje selo u potrazi za boljim životom, i u prenapučenu Saigonu postaju barske djevojke, upuštajući se u veze s američkim vojnicima. Napušteni dječak Phong, sin vijetnamske majke i američkog vojnika, nakon smrti svoje zaštitnice kreće u grčevitu potragu za svojim korijenima. A desetljećima nakon rata bivši američki pilot Dan sa suprugom se Lindom vraća u Vijetnam, vođen tajnom željom da pronađe bivšu djevojku. Koliku je cijenu svatko od njih spreman platiti da dobije odgovore za kojima žudi?

Dijete prašine priča je u kojoj se prošlost i sadašnjost isprepliću do neslućenih razmjera, otkrivajući krvavu brazdu među kulturama, rasama i jezicima. Nguyễn Phan Quế Mai, već poznata hrvatskim čitateljima po uspješnici Planine pjevaju, donosi nam još jedan potresan, ali i uzbudljiv antiratni roman o ljubavi i oprostu, služeći se svojim prepoznatljivim alatima: poetičnošću, humanističkim porukama i bilingvalnom igrom. Kao što je i sama rekla, napisala ga je za milijune muškaraca, žena i djece koji su se našli u vrtlogu rata i kojima je nasilje dodirnulo život.


„Napisano s iznimnim suosjećanjem, s čvrstim uvjerenjem da ljubav i oprost nose iskupljenje, i besprijekornom vještinom izvrsne pripovjedačice.“
Wayne Karlin

„Neodoljiva saga koja se proteže desetljećima.“
The New York Times

„Predivno oblikovano… majstorski prikaz Quế Maine sposobnosti da svojom lirskom prozom izazove suosjećanje.“
The Irish Times

„Epska obiteljska priča koja se pamti.“
Chicago Review of Books

„Dirljiva saga o obiteljskim tajnama, traumi, diskriminaciji, nadi i, napose, oprostu.“
San Diego Union Tribune

„Ponovni trijumf! Moćan i dubinski empatičan. Pripovijest o izgubljenim idealima, ljudskoj posvećenosti i teško zarađenu iskupljenju koja dira u srce.“
Viet Thanh Nguyen

“Quế Main kaleidoskopski pogled otvara vrata ljudskosti i suosjećanju.“
Sydney Morning Herald

Nguyễn Phan Quế Mai

Nguyễn Phan Quế Mai

Nguyễn Phan Quế Mai (Ninh B.nh, 1973.) vijetnamska je nagrađivana autorica. Doktorirala je kreativno pisanje na Sveučilištu Lancaster. Debitantski roman Planine pjevaju (2020.), prvo djelo koje je napisala na engleskom jeziku, postao je međunarodna uspješnica, okrunjena brojnim nagradama među kojima se ističu: „Lannan Literary Award Fellowship“, „PEN Oakland/Josephine Miles Literary Award“, „International Book Award“ te drugo mjesto nagrade „Dayton Literary Peace Prize“. Piše poeziju, prozu i publicistiku, iza sebe ima dvanaest objavljenih knjiga, na vijetnamskom i engleskom jeziku. Autorica je i sedam prijevoda objavljenih u Vijetnamu i Sjedinjenim Američkim Državama. Laureatkinja je nagrade Društva vijetnamskih pisaca za doprinos unaprjeđenju vijetnamske književnosti u inozemstvu. Knjige su joj prevedene na dvadeset jezika. Vijetnamski Forbes proglasio ju je jednom od dvadeset inspirativnih žena 2021. Dijete prašine (2023.) njezin je drugi roman.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Dijete prašine' kupci su kupili i ove knjige

10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
18,45 €
Logor posrnulih žena
Logor posrnulih žena
18,45 €
Nebeska tijela
Nebeska tijela
18,45 €
Vodencvjetovi
Vodencvjetovi
21,90 €
Pronaći samu sebe
Pronaći samu sebe
12,61 €
Zaposlenici
Zaposlenici
18,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga