Otok nestalih stabala
Beletristika strana
Prevela s engleskog Mirna Čubranić
Broj stranica:
Godina izdanja: 2021.
ISBN:
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: g
 
Otok nestalih stabala
Nema tagova
Nakon sedam objavljenih knjiga nagrađivane turske autorice i aktivistice Elif Shafak, sretni smo što možemo najaviti još jedan njezin roman: Otok nestalih stabala.
Englesko izdanje najavljeno je za 5. kolovoza 2021., a hrvatsko, u našem izdanju, izići će istodobno.

Godina je 1974., na otoku Cipru. Dvoje tinejdžera sa suprotnih strana podijeljene zemlje nalazi se u konobi, u gradu koji oboje nazivaju domom. Ta je konoba jedino mjesto na kojemu se Kostas, Grk i kršćanin i Defne, Turkinja i muslimanka mogu naći, u potaji, skriveni pod pocrnjelim gredama s kojih vise češnjaci, čili papričice i samoniklo bilje. Tu se može naći najukusnija hrana u gradu, najbolja glazba i najfinija vina. No ima još nešto što to mjesto čini tako posebnim: ono dopušta posjetitelju da zaboravi, makar i na nekoliko sati, na vanjski svijet i svu njegovu tugu. U sredini konobe smokvino je stablo. To će stablo svjedočiti njihovim tajnim, sretnim susretima, njihovim tihim, prigušenim rastancima. Stablo će biti ondje i kada izbije rat, kada od glavnoga grada ostane tek ruševina, kada tinejdžeri iščeznu i razdvoje se. Desetljećima kasnije, u sjevernom Londonu živi šesnaestogodišnja Ada Kazantzakis. Nikada nije posjetila otok na kojem su joj roditelji rođeni. Očajna i željna odgovora, odlučuje raspetljati godine tajni, razdvojenosti i tišine. Jedina poveznica koju ima sa zemljom svojih predaka jest Ficus carica, smokva koja joj raste u dvorištu.

U romanu Otok nestalih stabala, nagrađivana autorica Elif Shafak donosi nam raskošnu, čarobnu priču o pripadanju i identitetu, ljubavi i traumi, sjećanju i zaboravu, ljudskom uništavanju prirode te napokon – obnovi.

Elif Shafak

Elif Shafak

Elif Shafak (1971., Strasbourg) nagrađivana je britansko-turska spisateljica i najčitanija autorica u Turskoj. Piše i na turskom i na engleskom jeziku i objavila je 17 knjiga, od kojih su 11 romani. Njezina su djela prevedena na 50 jezika. Shafak je doktorirala znanosti i predavala je na raznim fakultetima u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, između ostaloga na Sveučilištu „St. Anne’s College“ i na Oxfordu. Članica je Svjetskog ekonomskog foruma i jedna od utemeljiteljica Europskog vijeća za međunarodne odnose. Kao braniteljica ženskih prava, prava LGBT zajednice i prava za slobodu govora, Shafak je inspirativna javna govornica i više puta je nastupila kao govornica na TED-u te bila nagrađena ovacijama. Shafak doprinosi mnogim velikim publikacijama diljem svijeta i dodijeljena joj je titula „Chevalier des Artes et des Lettres“. Politico ju je izabrao kao jednu od 12 ljudi koji čine svijet boljim mjestom. Bila je u žiriju brojnih književnih nagrada i predsjedala je nagradom „Wellcome“. 

„Cijeli svoj život branim prava žena, prava manjina, demokraciju i slobodu govora. U svojim knjigama nastojim dati glas onima koji glasa nemaju.“
Elif Shafak

„U središtu mojeg rada uvijek će biti fikcija. Mašta. Priče. Pripovijedanje. U Turskoj se na usmenu kulturu gleda svisoka kao na „domenu neinteligentnih, neobrazovanih žena“. Ja nikada ne podcjenjujem usmenu kulturu. Uz to, ja sam akademik i volim čitati o raznim temama: povijesti, filozofiji, neuroznanosti, političkim znanostima. Smatram da romanopisac mora biti znatiželjno biće i uvijek učiti, uvijek čitati. Isto tako mislim da romanopisac mora dobro slušati. Moramo slušati ljude i slušati svemir. Tako da sam sad u toj fazi: samo slušam.“
Elif Shafak u razgovoru za Open Magazine

„Elif Shafak uvijek je bila najempatičnija autorica. Ona vidi nevidljivo i posuđuje svoj glas onima koji su ušutkani. Najčitanija je turska spisateljica, a njezin posljednji roman 10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu je upravo sve ono što smo od Elif Shafak očekivali. U romanu ne nailazimo samo na iznimno suosjećanje i čovječnost već i na živahnu evokaciju skrivenog Istanbula sredine 20. stoljeća; dirljiva prijateljstva i složene unutarnje živote ženskih likova, po čemu je Shafak odavno poznata.“
The Guardian

„Jedna od najboljih svjetskih autorica danas.“ 
Hanif Kureishi

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Otok nestalih stabala' kupci su kupili i ove knjige

Skarabej
Skarabej
-84%
129,00 kn
20,00 kn
Naša žena
Naša žena
-10%
109,00 kn
98,10 kn
Žeđ
Žeđ
-10%
119,00 kn
107,10 kn
Antologijske drame
Antologijske drame
30,00 kn
Pacijent iz sobe 19
Pacijent iz sobe 19
-10%
119,00 kn
107,10 kn
Muškarac s britvom
Muškarac s britvom
-30%
139,00 kn
97,30 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga