Pačinko
Beletristika strana
Prevela s engleskog Mirna Čubranić
Broj stranica: 512
Godina izdanja: lipanj 2022.
ISBN: 978-953-259-368-6
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
21,10 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Pačinko
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Poput bajke o siromašnoj ribarevoj kćeri i naočitom strancu započinje ovaj roman epskog opsega o korejskoj obitelji, koju će prilike prisiliti da se trajno naseli u Japanu. Na ribljoj tržnici u Busanu 1932. bogati mešetar Koh Hansu zagleda se u mladu i neiskvarenu Sunju, i među njima plane ljubav. Ali Sunja uskoro otkriva da je trudna, a Hansu oženjen i otac triju kćeri. Razočarana, prihvaća bračnu ponudu boležljivog pastora s kojim ubrzo otputuje u Osaku. Njezin odlazak iz rodne Koreje, koju više nikada neće vidjeti, pokrenut će lavinu događaja što će odjekivati desetljećima i utjecati na sudbinu sljedećih naraštaja.

Pačinko je nagrađivana povijesna, višegeneracijska saga o korejskoj dijaspori u Japanu – zainichi Korejcima, koja se proteže od japanske okupacije Koreje 1910. do kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća. U zanosan obiteljski narativ upletene su potresne sudbine brojnih likova, njihove ljubavi i gubici, ambicije i razočaranja, njihove pobjede i porazi. Min Jin Lee sigurnom nas rukom vodi, kako zagušljivim uličnim tržnicama i siromašnim korejskim getima, tako i  blještavim pačinko-salonima, u kojima zveckaju fliperi i novac, i moćnim kriminalnim yakuza podzemljem, ispisujući raskošnu dramu o identitetskim i moralnim postavkama dvaju naroda na vjetrometini burnog dvadesetog stoljeća.


Pačinko je moćna priča o izdržljivosti i suosjećanju.“
Barack Obama

„Istražujući temeljne aspekte identiteta, domovine i pripadnosti, knjiga najavljuje svoje ambicije već uvodnom rečenicom: 'Povijest nas je iznevjerila, ali nema veze.' Lee sugerira da se iza fasada potpuno različitih ljudi kriju bezbrojne intimne želje, nade i tuge, ako imamo strpljenja i suosjećanja gledati ih i slušati.”
New York Times Ten Best Books

„Ako je bio potreban dokaz kako priča jedne obitelji može biti priča cijelog svijeta, onda Pačinko nudi taj dokaz. Ispreplićući kulture i generacije snagom koja oduzima dah, roman Min Jin Lee osvaja od početka do kraja. Pačinko je zadivljujuće postignuće, puno srca, puno milosti, puno istine.”
Erica Wagner, autorica djela Ariel’s Gift 

„Duboka, opsežna, napeta povijest korejske obitelji u Japanu, koja je istrajala i prosperirala tijekom 20. stoljeća.“
David Mitchell, autor Atlasa oblaka

„Sjajno… snažna meditacija o tome što imigranti žrtvuju da bi stvorili dom u svijetu. Ova priča potvrđuje da Lee zaslužuje mjesto među našim najboljim romanopiscima.“
Junot Díaz, dobitnik Pulitzerove nagrade za roman Kratak, čudnovat život Oscara Waoa

Min Jin Lee

Min Jin Lee

Min Jin Lee suvremena je američka autorica korejskoga podrijetla. Rođena je u Seulu 1968. godine, a u Ameriku je zajedno s obitelji emigrirala kad joj je bilo sedam godina. Diplomirala je pravo i niz godina radila kao korporativna odvjetnica. Od 2007. do 2011. živjela je u Japanu. Njezine kratke priče, Motherland (2002.) i Axis of Happiness (2004.) nagrađene su na natječajima The Missouri Reviewa i Narrative Magazinea, a kao romanopisac debitirala je 2007. godine djelom Free Food for Millionaires, koje je postalo nacionalni bestseler. Bila je dobitnica stipendije Njujorške zaklade za umjetnost i Zaklade Guggenheim. Njezin drugi roman, Pačinko (2017.), dospio je u finale „National Book Awarda“ za fikciju, bio drugoplasirani za „Dayton Literary Peace Prize“ te osvojio nagradu Medici Book Cluba. Roman je ovjenčan i priznanjima kritike uglednih časopisa poput The Guardiana i The New York Timesa, Esquirea, Chicago Reviewa of Books i BBC-ja. Djelo je prevedeno na više od trideset jezika.

https://www.minjinlee.com/

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Pačinko' kupci su kupili i ove knjige

Bambusova stabljika
Bambusova stabljika
21,10 €
Teorija čudnovatosti
Teorija čudnovatosti
-10%
17,80 €19,78 €
Ešalon za Samarkand
Ešalon za Samarkand
21,10 €
Zagoreni šećer
Zagoreni šećer
19,78 €
Posuđeno vrijeme
Posuđeno vrijeme
-10%
18,99 €21,10 €
Naše sretno vrijeme
Naše sretno vrijeme
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga