Njegovo Veličanstvo od Xingua
Beletristika strana
Prevela s portugalskog Katarina Ramljak
Broj stranica: 272
Godina izdanja: svibanj 2018.
ISBN: 978-953-259-208-5
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Ovaj je roman ispovijest bezimenog junaka koji, ležeći u bolesničkoj postelji negdje u Brazilu, odlučuje liječniku ispripovjediti svoju priču. Čitav svoj život ispleo je oko figure doktora Nutelsa kojeg je upoznao dok su još bili djeca, na brodu Madeiri kojim su doplovili u Brazil bježeći iz Rusije, i na neki je način opsjednut njime. Na brodu se dvojica dječaka snažno povezuju, a protagonist će do kraja života nositi uspomenu na to prijateljstvo. Iako se više nikad nisu vidjeli, čuli ili si pisali, Noel ga je nepovratno obilježio i, premda neprisutan, vodio kroz život. Kroz protagonistova sjećanja i anegdote pred čitateljem se otvara kompleksna priča o prijateljstvu, ruskim Židovima koji su imigrirali u Brazil te odnosu brazilske politike i domorodačkog stanovništva.

Njegovo Veličanstvo od Xingua roman je ispisan u formi frenetične struje svijesti, istovremeno natopljen i melankolijom i humorom. Moacyr Scliar otvara važne teme ljubavi, mržnje i opsjednutosti, politike i povijesti te nikad ispisanih pisama. Dajući glas vlasniku malene trgovine „Njegovo Veličanstvo“, ovaj veliki brazilski klasik posreduje u život malog čovjeka reflektirajući kroz njega svu složenost brazilskog društva u povijesnom trenutku brojnih previranja.

„Scliarov je glas osvježavajuć; njegovo je umjetničko korijenje jednako čvrsto postavljeno u židovskoj tradiciji i mitologiji te u brazilskoj književnoj povijesti.“ 
The Washington Post

Moacyr Scliar

Moacyr Scliar

Moacyr Scliar (1937., Porto Alegre – 2011., Porto Alegre) bio je poznati brazilski pisac i liječnik, sin židovsko-ruskih emigranata. Godine 1963. završio je medicinu na Sveučilištu u Rio Grande de Sulu te se specijalizirao u području javnog zdravstva. Osim toga, radio je i kao sveučilišni profesor. Godine 2003. izabran je za člana „Academia Brasileira das Letras“. Izdao je preko sedamdeset knjiga, a njegov opsežni opus – koji uključuje novele, kratke priče, knjige za djecu i mlade te romane – osigurao mu je mjesto među najvažnijim suvremenim piscima čitave Latinske Amerike. Njegove knjige prevedene su i objavljene u preko 20 zemalja, a za svoja je djela dobio vrlo značajne književne nagrade – četverostruki je dobitnik nagrade „Jabuti“ te je dobio nagrade „APCA“ i „Casa de las Américas“. Dva su njegova romana adaptirana za film; Um Sonho no Caroço do Abacate 1998. godine i Sonhos Tropicais 2002. godine.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Njegovo Veličanstvo od Xingua' kupci su kupili i ove knjige

18% sivo
18% sivo
18,45 €
Nada
Nada
19,90 €
Rapsodija o Bejogluu
Rapsodija o Bejogluu
18,45 €
Leći i umrijeti
Leći i umrijeti
19,78 €
Sonjka
Sonjka
14,47 €
Nepostojeći stanovnik
Nepostojeći stanovnik
17,12 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga