Kruno Čudina

Kruno Čudina

Kruno Čudina, rođen 19. 5. 1979. godine u Zagrebu. Studirao filozofiju i francuski jezik i književnost, kao i španjolski jezik i književnost, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi i djeluje kao savjetnik za međuljudske odnose i kulturnu razmjenu. Piše poeziju, kratke priče, romane i eseje te zapise mističkog karaktera, bavi se povezivanjem kulturnih dobara suvremene hrvatske umjetničke scene s umjetničkim scenama drugih zemalja, poglavito Libanona, Armenije i Irana. Također je napisao veliki broj kolumni sociološko-filozofsko-političko-kulturnog karaktera, objavljenih na portalu Radio Gornji Grad, skupljenih u rubriku naziva „Dok gulim krumpir (sjećanja na sutra)“. U međuvremenu, zarađivao je novce kao pomoćni računovođa te kao povremeni vanjski suradnik/kolumnist za razne časopise kulturnog karaktera. Bio je jedan od pokretača i osnivača književnog pokreta „Eventualizam“.

Do sada je objavio četiri romana: Bdijenje, Aora komunikacije (2008.), Nije bilo dovoljno, Naklada Ljevak (2010.) i Civilna opasnost, V.B.Z. (2015.), Lomeći kamenje Hena com, 2019.), te mnoštvo kratkih priča i poezije u većini relevantnih hrvatskih kulturnih časopisa, na internetskim portalima za književnost, kao i u raznim antologijama i zbirkama.

S romanom Nije bilo dovoljno ušao je 2011. u izbor za nagradu „Meša Selimović, natječaj za najbolji roman na štokavskom govornom području“, koja se dodjeljuje tijekom književnih susreta međunarodnog karaktera „Cum grano salis“.

Neprekidno piše.

 

Knjige autora

Lomeći kamenje
Lomeći kamenje
-10%
14,21 €15,79 €
 
 
Povratak na pregled Autora