Pop
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 232
Godina izdanja: srpanj 2020.
ISBN: 978-953-259-288-7
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 13,5 x 20,8 cm
16,61 €18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Pop
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Roman Pop Edija Matića počinje od kraja, od mjesta gdje je za lažnog fratra Jadrana Grobareka skrivanje pod svećeničkom haljom već završilo jer mu je policija ušla u trag. No priča ide „unatrag“ s razlogom jer iako je ono zbog čega je Jadran pobjegao na otok i zbog čega su ga kasnije priveli u sobu za ispitivanje materijal za policijski zapisnik – sve ono između puno je više od toga. To između materijal je za roman, pa se Jadran Grobarek u isljedničkoj sobi i ponaša tako – kao literarni junak koji je jedva dočekao svoju priliku da zaživi i dočara inspektoru mikrokozmos otoka na kojem je od robusnog tjelohranitelja političara evoluirao u ateističkog duhovnog pastira.

Kao što lopov ne može odoljeti prilici za krađu, tako ni vrstan pripovjedač Edi Matić ne odolijeva prilici da od neobične biografije svoga junaka isplete priču od koje se ne odustaje do zadnje stranice – ne samo zbog svih junaka koje ćemo zavoljeti i za njih navijati, nego i zato što ovaj pisac zna bobu reći bob, a popu – pop. 

Edi Matić

Edi Matić

Edi Matić rođen je 1962. u Splitu. Bavio se grafičkim dizajnom i glazbenom i video produkcijom. Jedan je od osnivača udruge za promicanje kulture i umjetnosti – Kurs i SpLitera. Za vrijeme rata vodio je njemačku mirovnu i humanitarnu organizaciju na području Hrvatske i BiH i bio pokretač i koproducent mjuzikla „Sarajevski krug“.

Kao fotograf imao je samostalne izložbe u Beču, Grazu, Leipzigu i Splitu.

Kratke priče i poezija objavljivane su mu u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Austriji, Njemačkoj, Makedoniji i časopisu svjetske književnosti Asymptote.

2008. u izdanju Naklade Ljevak izlazi mu roman Ovdje fali ženska ruka. Kao rukopis ulazi u finale V.B.Z.-ovog natječaja za neobjavljeni roman 2007., 2008. je nominiran za nagradu Kiklop, a bio je i u užem izboru nagrade roman@tportal.hr.

2012. u izdanju Naklade Ljevak izlazi i roman Grimalda, koji je dobio austrijsku književnu nagradu Steiermärkische Bank. Grimaldu u Austriji objavljuje izdavačka kuća Leykam, u Srbiji KR Rašić, a u Makedoniji Goten publishing.

2016. u izdanju Hena coma izlazi mu roman Regija stranaca.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Pop' kupci su kupili i ove knjige

Plava istina
Plava istina
-10%
15,41 €17,12 €
Brojalica
Brojalica
-10%
10,63 €11,81 €
Bambusova stabljika
Bambusova stabljika
21,10 €
Vegetarijanka
Vegetarijanka
-20%
Kretanje sjena
Kretanje sjena
-46%
7,10 €13,14 €
Društvene igre
Društvene igre
-10%
13,02 €14,47 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga