Knjiga o groblju
Beletristika strana
Prevela sa slovačkog Sanja Milićević Armada
Broj stranica: 198
Godina izdanja: listopad 2015.
ISBN: 978-953-259-108-8
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Knjiga o groblju
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Iza Samka Tálea krije se slovačka spisateljica Daniela Kapitáňova, a Knjiga o groblju svojedobno je u njezinoj domovini izazvala veliki interes i postala bestseler s nekoliko izdanja. Taj jezički otkačen, a tematski pomalo bizaran roman nije ni vani potaknuo ništa manje zanimanja, pa je Daniela Kapitáňova a.k.a. Samko Tále ovjenčana odličnim kritikama britanskih i njemačkih medija. Priča je to koju pokušava ispisati 43-ogodišnjak koji za života nije previše narastao, ni fizički ni mentalno. Naime, radi se o 152 cm visokom čovjeku s bolešću „koja ima pravi naziv“ i koji svijet promatra očima djeteta. Nakon što mu lokalni pijanac i samoprozvani prorok nagovijesti da će napisati knjigu o groblju, Samko se odlučuje latiti posla i zaista je i napisati. Predoslovno shvaćajući svijet oko sebe, infantilnim i banalnim stilom, Samko počinje bilježiti zapažanja o drugim osebujnim stanovnicima svoga mjesta, sjećanja iz djetinjstva, svoja naivna ali doktrinirana stajališta i struje svijesti obilježene stalnim povratcima na par njemu važnih osoba u životu.

Ovaj uvrnuti, intrigantni, istodobno zaigran i uznemirujući roman odlikuje se nevjerojatno zanimljivim narativnim tehnikama i jezičnom posebnošću koja oduševljava.

Daniela Kapitáňová

Daniela Kapitáňová

Daniela Kapitáňová (1956., Komárno) proslavljena je slovačka spisateljica i kazališna redateljica. Radi na slovačkome radiju kao urednica književnoga programa, redovito piše za Pravdu i SME te poučava kreativno pisanje na Sveučilištu Konsantina Filozofa u Nitri. Debitirala je 2000. godine pod pseudonimom Samko Tále s romanom Knjiga o groblju, koji je postao bestseler te je bio finalist za književnu nagradu „Anasoft Litera“. Preveden je
na švedski, francuski, poljski, ruski, arapski, njemački, engleski i turski. Daniela Kapitáňová je napisala i dva detektivska romana: Nech to zostane v rodine! (Nek’ to ostane u obitelji!, 2005.) i Vražda v Slopnej (Ubojstvo u Slopni, 2009.). 
Živi i radi u Bratislavi.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Knjiga o groblju' kupci su kupili i ove knjige

Kirurg
Kirurg
19,78 €
Čudo u Poskokovoj Dragi - novo izdanje
Čudo u Poskokovoj Dragi - novo izdanje
17,90 €
Palača buha
Palača buha
Strano tijelo
Strano tijelo
18,45 €
Klopka za muhe
Klopka za muhe
18,45 €
Klanjam se
Klanjam se
14,47 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga