Mjesta u mreži
Beletristika strana
Prevela sa slovačkog
Sanja Milićević Armada
Broj stranica: 364
Godina izdanja: rujan 2017.
ISBN: 978-953-259-182-8
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
16,61 €18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Mjesta u mreži
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Baka Jolana, njezina kći Alica i unuka Verona žene su triju generacija jedne obitelji čiji se životi, odvažni unatoč tragedijama koje su ih obilježile, isprepliću i nadopunjavaju u ovoj snažnoj i mnogim detaljima obilježenoj prozi. Izmjenjujući tri ženska glasa, koji su označeni drugačijim jezičnim i stilskim izričajem, Veronika Šikulova kroz ovaj autobiografski intoniran roman traži svoje mjesto u mreži obiteljskog identiteta, osobnu snagu i životni balans, a pritom ne progovara samo o odnosima unutar vlastite obitelji već i o povijesti, Slovacima s juga, i životu u kojem nije manjkalo rada, a ljubavi jest, o hrabrosti i istrajnom podnošenju svega što život pred pojedinca podastre.

Veronika Šikulova vrsna je slovačka pripovjedačica čija Mjesta u mreži bilježe svu raznolikost mirisa, okusa i običaja iz nekih minulih vremena kojima vješto suprotstavlja kaotičan svijet najmlađe junakinje, što njezin ispovjedni ton čini emotivnim i sjetnim s jedne, ali i intrigantnim s druge strane. Njezina su intimna traganja snažna i ekspresivna, jer na sugestivan način progovara o snažnoj ženi koja nedaćama i tragedijama gleda ravno u oči suprotstavljajući im se i u trenucima najtežih gubitaka kada je prepuštena sama sebi. Mjesta u mreži iskrena je i hrabra ispovijed, jedna od onih u kojima se autobiografsko pretvara u snažnu, univerzalnu priču o ženama ( i muškarcima) na vjetrometini života

Veronika Šikulova

Veronika Šikulova

Veronika Šikulova (r. Modra, 1967.) slovačka je spisateljica i novinarka. Diplomirala je novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Bratislavi, a po završetku studija počela se baviti pisanjem proze. Objavljivala je prozu u časopisima te u antologiji mladih pisaca pod naslovom Druhy dych (1985.). Njezina su djela Odtiene (1997.) za koji je dobila nagradu “Ivan Krasko” za najbolji debitantski roman godine, zatim Z obloka (1999.), Mesačná dúha (2003.), To mlieko má horúčku (2006.), Domček jedným ťahom (2009.), Mjesta u mreži (2011.), Diera do svetra (2012.) Medzerový plod (2014.), roman za koji je dobila prestižnu nagradu “Anasoft Litera” te roman Petrichor (2016.).

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Mjesta u mreži' kupci su kupili i ove knjige

Detalji
Detalji
17,90 €
Narod što u snijegu sije
Narod što u snijegu sije
21,90 €
Teorija čudnovatosti
Teorija čudnovatosti
-10%
17,80 €19,78 €
Jedna svadbena noć
Jedna svadbena noć
-10%
16,61 €18,45 €
Tri zime
Tri zime
Trenutno nedostupno
POŠALJITE UPIT
Iskrivljeni plug
Iskrivljeni plug
19,78 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga