K pijanom anđelu
Beletristika strana
Preveo s poljskog Emilio Nuić
Broj stranica: 220
Godina izdanja: rujan 2017.
ISBN: 978-953-259-181-1
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
14,21 €15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
K pijanom anđelu
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Nakon osamnaest neuspjelih pokušaja liječenja od ovisnosti o alkoholu i nakon što ga dvije žene ostave, književniku J.-u i liječnik kaže da je neizlječiv i beznadno uhvaćen u vrtlog opetovanih pijanstava. Njegovi se deliriji ciklički smjenjuju s boravcima u rehabilitacijskoj ustanovi, a čim napusti odjel on posrne, ode u gostionicu K pijanom anđelu i njegova borba počinje iznova. U toj borbi nije sam; na odjelu za liječenje od ovisnosti svi pacijenti trebaju pisati dnevnik svojih osjećaja i događaja iz života, pa tako J. prati i zapisuje sudbine svojih “suboraca” – Don Juana Ziobra, Najtraženijeg Terorista na Svijetu, Kralja Šećera, Udarnika i Kraljice Kenta – a sve s ciljem da ispripovjedi univerzalnu, ali i individualnu priču o prokletstvu alkoholizma.

Zbog Pilchova maestralna izričaja, ovaj roman nije samo priča o ljudskim usponima, padovima i stvaralačkoj krizi, već intelektualno nadmoćna proza bogatoga jezika prepunog dosjetki, ironijskih stilizacija i književnih referenci. Sjajna isprepletenost tragičnih, komičnih i bizarnih elemenata Pilcha potvrđuje kao vrsnog prozaika kojemu ne manjka britkog humora kao ni neobuzdane inteligencije. Uz opću humanu poruku o zlu ovisnosti, ovaj roman je i sugestivna, oštra kritika društvene stvarnosti koja slama pojedinca dok uporno pokušava izaći iz začaranog kruga besmisla, nepravde i alijenacije, što ga u konačnici i baca u ralje jedne od najraširenijih ovisnosti današnjice.

“Ova knjiga varljiva je poput medovine ili tequile. Klizi niz grlo, ali što nakon toga – o tome je bolje ne govoriti. Tako je prijalo, zašto glava sada puca?”
Tadeusz Nyczek, Polityka

“Neuobičajeno originalan glas u poljskoj književnosti.” 
Washington Times

“Ovaj roman, koji se nikom ni za što ne ispričava, istovremeno je smiješan i očaravajući, tragičan i šokantan. Iskren, otvoren, žestok opis ovisnosti.” 
Kirkus Reviews

Jerzy Pilch

Jerzy Pilch

Jerzy Pilch (r. Wisla, 1952.) jedan je od najznačajnijih suvremenih poljskih književnika. Radio je i kao novinar i dramaturg. Dobitnik je važnih nagrada, a kritičari ga uspoređuju s Witoldom Gombrowiczem, Milanom Kunderom i Bohumilom Hrabalom. Diplomirao je poljsku filologiju na Sveučilištu u Krakowu, a nakon toga radio kao novinar te vrlo brzo bio prepoznat kao autor izvrsnih kolumni u tjednom časopisu Tygodnik Powszenchny. Njegov prvijenac bio je roman Wyznania twórcy pokątnej literatury erotycznej (1988.) za koji je dobio nagradu “Kościelski”, nakon kojeg je uslijedio Spis cudzołożnic. Proza podróżna (1993.) po kojemu je snimljen film. Ostala njegova djela su romani Rozpacz z powodu utraty furmanki (1994.), Inne rozkosze (1995.), Monolog z lisiej jamy (1996.), Tezy o głupocie, piciu i umieraniu (1997.),  Tysiąc spokojnych miast (1997.), Opowieści wigilijne (2000.), K pijanom anđelu (2000.), Upadek człowieka pod Dworcem Centralnym (2002.), Miasto utrapienia (2004.), Narty Ojca Świętego (2004.), Moje pierwsze samobójstwo (2006.), Pocig do życia wiecznego (2007.), Marsz Polonia (2008.), Wiele demonov (2013.) i Zuza albo czas oddalenia (2015.) te zbirke feljtona Bezpowrotnie utracona leworęczność (1998.), Dziennik (2011.) i Drugi dziennik (2013.). Za roman K pijanom anđelu dobio je prestižnu književnu nagradu “Nike”. Njegova su djela prevedena na petnaestak jezika.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'K pijanom anđelu' kupci su kupili i ove knjige

Dijete prašine
Dijete prašine
19,90 €
Vodencvjetovi
Vodencvjetovi
21,90 €
Pogled
Pogled
18,45 €
Skuhati medvjeda
Skuhati medvjeda
23,90 €
Naše sretno vrijeme
Naše sretno vrijeme
18,45 €
Ubij se, ljubavi
Ubij se, ljubavi
-10%
13,02 €14,47 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga