Hana
Beletristika strana
Prevela s češkoga Sanja Milićević Armada
Broj stranica: 292
Godina izdanja: listopad 2019.
ISBN: 978-953-259-266-5
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
15,41 €17,12 €
116,11 kn128,99 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 26,54 € (200 kn)Besplatna dostava iznad 26,54 € (200 kn)
 
Hana
Nema tagova
Nazvan po teti protagonistice ovog djela i temeljen na stvarnim događajima, roman Hana vodi nas u vrijeme između 1933. i 1963., u Češku te prikazuje život triju generacija Židova iz grada Valašské Meziříčí. Kada devetogodišnja djevojčica Mira ode s prijateljima na rijeku igrati se na komadu plutajućeg leda, iako su joj roditelji to strogo zabranili, za kaznu joj za večerom nije dopušteno pojesti desert, princes-krafnu. Ta će se nevina dječja nepodopština ispostaviti tek početkom niza nevjerojatnih i tragičnih događaja u njezinoj obitelji, a Mira će od tog dana postani nepovratno i neraskidivo vezana uz svoju tetu. Njezina je teta Hana ćudljiva, šutljiva i depresivna žena, ali Mira će kroz suživot s njome polako otkrivati kompliciranu i tešku obiteljsku povijest i početi razumijevati zašto je Hana takva kakva jest. Obiteljsko gorko iskustvo u njihovim će životima i dalje plutati poput golemog i nepremostivog komada leda s kojim je sve i započelo. Hoće li se Mira i Hana uspjeti održati iznad površine?
 
Alena Mornštajnová za ovaj je roman morala provesti detaljno istraživanje i zaviriti u povjesničarske spise da bi ispisala ovako vjerodostojnu i dirljivu priču. Piše zrelo, uvjerljivo i spretno, a uz interesantnu i napetu priču čitanje ovoga romana postaje nalik gledanju uzbudljivoga filma. Mornštajnová je uspjela važnu povijesnu temu obraditi na nov i neviđen način, pa kritika Hanu smatra jednim od najboljih djela koji se bave temom holokausta.

"Velik, zaista velik čitateljski doživljaj. Autorica koja zna pripovijedati o patnji, vrlo zreo rukopis, vješt, vješt ali nepredvidljiv, uz to, knjiga je portret grada - spomenik Valašskom Meziříčíju. Ne znam kad mi se posljednji put nešto slično dogodilo sa suvremenom češkom prozom. Poslije dugo vremena, knjiga kojoj se veselite. (...) Providnost, "velika povijest" ili što već, znali su zašto su Alenu Mornštajnovu poslali u književnost tek u zreloj srednjoj dobi. A ona im se odužila ovim sjajnim romanom. Romanom u kojemu se ljudska zrelost spaja s izbrušenošću stila. Romanom velike patnje, a istodobno i pomirenja ispunjenog ljubavlju."
Jiří Trávníček, Host

"Mornštajnová uspijeva vješto preplitati i opet rasplitati sudbine, glatko prelazi iz jednog vremenskog razdoblja u drugo, s jednoga lika na drugi, a pritom ne gubi glavnu nit svoje obiteljske priče, niti potkopava dramatični luk i tragični podtekst životnog usuda tete Hane. Izvrsna je pripovjedačica, majstorica obrata i poanti."
Agáta Pilátová, Týdeník Rozhlas

"Sudbina triju generacija Židova opisana je s bravurom koja ostavlja bez daha. Iza nje stoji savjesna priprema, proučavanje literature, rad s izvorima, razgovori sa sudionicima događaja. (...) Ima profinjen smisao za težinu svake riječi, za ritam rečenice i odlomka, uspijeva oslikati fine nijanse situacija. (...) Hana je jedna od najboljih knjiga o holokaustu koje je autor ovog teksta čitao."
Petr Kukal, Lidové noviny

"Umije obraditi duga vremenska razdoblja, dramatički izgraditi tekst, očarati."
Pavel Kotrla, Týdeník Rozhlas
 

Alena Mornštajnová

Alena Mornštajnová

Alena Mornštajnová (1963., Valašské Meziříčí) češka je spisateljica, prevoditeljica i profesorica engleskog jezika. Trenutno je najprodavanija spisateljica u Češkoj. Autorica je pet uspješnih knjiga i za svoj debitantski roman Slepá mapa (2013.), koji je napisala s 50 godina, bila je u užemu izboru za nagradu „Češka knjiga“ 2014. godine. Nakon toga izdala je roman Hotýlek (2015.) godine i roman Hana (2017.) koji je požeo najveći uspjeh i postao veliki hit na društvenim mrežama. Za roman je nagrađena dvjema nagradama: „Češkom knjigom“ (2017., u kategorijama Glavna nagrada i Studentska nagrada) i nagradom „Databáze knih“ (u kategorijama Knjiga godine i Nova knjiga 2017.). Njezina su djela prodana u 230 000 primjeraka i prevedena na 12 jezika. Prava za film prodana su produkcijskoj tvrtki Happy Celluloid. Njezin novi roman Tiché roky (2019.) intimna je obiteljska drama, a prodan je u 35 000 primjeraka u vrlo kratkome roku.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Hana' kupci su kupili i ove knjige

Kopile Istanbula
Kopile Istanbula
-10%
Zima u Sokchu
Zima u Sokchu
17,12 €
 
128,99 kn
Žeđ
Žeđ
-10%
14,21 €15,79 €
 
107,07 kn118,97 kn
Kako god
Kako god
-10%
16,61 €18,45 €
 
125,15 kn139,01 kn
Nebeska tijela
Nebeska tijela
-10%
16,61 €18,45 €
 
125,15 kn139,01 kn
Ulica jorgovana
Ulica jorgovana
-10%
15,41 €17,12 €
 
116,11 kn128,99 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga