Groznica tame
Beletristika strana
Prevela s engleskog Ira Martinović
Broj stranica: 299
Godina izdanja: svibanj 2011.
ISBN: 978-953-259-043-2
Uvez: meki uvez
Format: 15 x 23 cm
Masa: g
30,00 kn125,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Groznica tame
Nema tagova

MacKayla Lane ima dobar život. Ima super prijatelje, pristojan posao i auto koji se kvari samo svaka dva tjedna ili tako nekako. Drugim riječima, ona je obična cura 21. stoljeća. Ili barem tako misli... dok joj se ne dogodi nešto nevjerojatno.

Kad je MacKaylina sestra ubijena i ostavi trag o svojem ubojici - tajanstvenu poruku na MacKaylinom telefonu - Mac otputuje u Irsku u potrazi za odgovorima. U Dublinu, Mac se nađe u svijetu polusjena u kojem ništa nije onakvo kakvim se čini, a dobro i zlo nose jednaku izdajničku i zavodljivu masku. Uskoro se Mac nađe pred još većim izazovom: mora preživjeti dovoljno dugo da ovlada moći za koju nije ni znala da ju posjeduje - darom koji joj omogućava da vidi više od svijeta koji je okružuje, da vidi u opasan svijet Fae...

Dok se Mac uvlači sve više u maglu kojom je obavijena smrt njezine sestre, svaki njezin pogled prati mračni i tajanstveni Jericho, čovjek koji prošlosti nema, a budućnosti se ruga. Kako se Mac približava istini, bezočni V’Lane - jedan od vođa Fae, koji žene pretvara u ovisnice o seksu - približava se njoj. Dok se granice između svjetova ruše, Mac postaje jasno koji je njezin pravi zadatak: pronaći zagubljenu Knjigu Tame, Sinsar Dubh, prije nego što ona padne u bilo čije ruke - jer onaj u čijim je rukama ova knjiga stječe apsolutnu vlast nad oba svijeta.

"Moning Groznicom tame otvara zanimljivu novu seriju koja je egzotična i puna preokreta... ostavite mjesta na polici za sve nastavke, ova serija izgleda veličanstveno!"
RT Book Reviews

 
 
Povratak na pregled Knjiga