Smrt sretnog čovjeka
Beletristika strana
Prevela s talijanskog
Ira Martinović
Broj stranica: 260
Godina izdanja: travanj 2016.
ISBN: 978-953-259-127-9
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
14,21 €15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Smrt sretnog čovjeka
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Roman Smrt sretnog čovjeka tematizira borbu pojedinca i sustava i bavi se tzv. Olovnim godinama, vremenom političkih previranja i turbulencija u Italiji, vremenom političkog terorizma, straha i nesigurnosti. Glavni protagonist je Giacomo Colnaghi, 35-godišnji istražni sudac na čelu ekipe boraca protiv terorizma. To je čovjek opsesivno posvećen borbi protiv kriminala, ali koji se ne ograničava samo na otkrivanje, privođenje i kažnjavanje počinitelja, već ga zanima i motivacija kriminalaca, u ovome slučaju političkih terorista. Giorgio Fontana u romanu sučeljava ljude s različitih strana zakona, te s istom mjerom uvjerljivosti oslikava čovjeka u službi pravde i zakona i ljude koji terorističkim postupcima nastoje ostvariti politički motivirane ciljeve. Kombinirajući više fabularnih linija autor donosi prikaz istrage ubojstva jednoga demokršćanskog političara, životnu svakodnevicu suca koji provodi istragu a zbog koje trpi njegov obiteljski život, te životnu priču njegova oca, idealista koji je poginuo u Drugom svjetskom ratu boreći se protiv talijanskih fašista. Sučelivši talijansku bližu i dalju prošlost Giorgio Fontana ukazuje na traume koje su u tamošnjem društvu prisutne i danas i ispisuje važan roman posvećen odnosu pravde, istine i zakona - pojmova koji, nažalost, nerijetko nisu kompatibilni.

Giorgio Fontana

Giorgio Fontana

Giorgio Fontana rođen je 1981. u Saronnu, u Italiji. Poznati je talijanski novinar i pisac koji je dosad objavio dvije knjige novinskih reportaža, eseja i članaka te četiri vrlo uspješna, na brojne jezike prevedena i različitim nagradama ovjenčana romana. Kao novinar angažiran je u promicanju ljudskih prava i građanskih sloboda. Posebno je osjetljiv na socijalna pitanja i probleme slobode govora, te surađuje s brojnim uglednim tiskanim i elektroničkim medijima. Uz pozornost koju pridaje stilistici i izričaju, Giorgio Fontana u književnosti ustrajava
na njegovanju etičke dimenzije i građanske savjesti. Objavljeni romani su mu: Buoni propositi per l’anno nuovo (2007.), Novalis (2008.), Per legge superiore (2011.) i Smrt sretnog čovjeka (2014.) koji je ovjenčan uglednim talijanskim književnim nagradama „Campiello“ i „Loria“, a dosad je preveden na sedam jezika.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Smrt sretnog čovjeka' kupci su kupili i ove knjige

Tri jabuke s neba pale
Tri jabuke s neba pale
21,90 €
Skuhati medvjeda
Skuhati medvjeda
23,90 €
Lomeći kamenje
Lomeći kamenje
-10%
14,21 €15,79 €
OK je što niste OK
OK je što niste OK
19,90 €
Prirodno lijepa
Prirodno lijepa
-10%
Poslije kiše
Poslije kiše
-10%
 
 
Povratak na pregled Knjiga