Dovoljno dobra
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 184
Godina izdanja: veljača 2016.
ISBN: 978-953-259-124-8
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13 x 20,8 cm
13,02 €14,47 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Dovoljno dobra
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Dovoljno dobra nastavlja sudbinu glavne junakinje Glumčeve Zagrepčanke. Od oca Branislava Glumca i majke Saške Mutić novorođena Marijana nosi sa sobom traume iz prvoga dijela svojega života, ali začudnom upornošću i sustavnošću bori se sa svim problemima koje život neumoljivo nosi. Jedan problem međutim nikako da riješi. Silna žudnja za rajevima koje jedino ljubav posjeduje Marijanu proganja sve do pogreba njenog ljubavnika Luje gdje se poslije više desetljeća susreće s Vanjom. I Vanja je pun sumnji, ali to ništa ne pomaže da s Marijanom ne krene u ostvarivanje njihovih žudnji iz Zagrepčanke. Marijana je u tom dugom nizu godina rodila narušenog sina Marka i ambicioznu kćer Ivu, golemu energiju uložila je u emotivne temelje braka s Davorom, kao psihijatrica liječi pacijenticu Teu, a sama odlazi kolegi psihijatru dr. Novaku. Autorica s dubinskim poznavanjem ulazi u sva Marijanina stanja i raspolažući velikim darom da zamjećuje bezbrojne psihološke nijanse svojih junaka pruža nam knjigu kakva ostavlja trajne tragove i razmiče naša područja razmišljanja. U rukama nam je briljantno pisan roman u kojem se krije pravo bogatstvo mudrosti o tajnama i ljepotama dugog putovanja kroz tame i svjetla sudbine.

Alojz Majetić

Tekst Saške Mutić čini mi se nekako poznatim, a ipak udaljenim i novim. Fabularna tekstura ima drugu vizuru, s istog embrionalnog izvora i istoga stilskog modela. Ni na što ne polažem autorsko pravo! Kada me je autorica damski upitala za pravo, odgovorio sam: Pišite, ako vas pali duboka, nepatvorena potreba.
Želim Saški Mutić da talent potvrdi i drugijencima – novim knjigama.
Osjećam se pomalo nelagodno, no i dobro. Potvrđuje se nezarđala, dosjetljiva, starolatinska: „Knjige doista imaju vlastitu sudbinu.” Mimo primarnog ili sekundarnog autora.

Branislav Glumac

A. Saška Mutić

A. Saška Mutić

A. Saška Mutić rođena je 1970. u Zagrebu. Seli iz Zagreba 1995. u raznim smjerovima, ali Zagreb ostaje simbol doma i mladosti. Sada živi u Rijeci. U Americi, gdje je diplomirala fotografiju, živjela je u dva navrata. Afirmirala se u području dizajna, fotografije i vizualnih umjetnosti; izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj, Italiji i Americi. Članica je HDLU-a; konstantno radi na vlastitim projektima, a u zadnjih pet godina, u suradnji s Festivalom Opatija, snima uglavnom teatar i koncertna događanja. Njezini su radovi objavljivani u stručnim fotografskim časopisima, a objavila je i vlastitu knjigu fotografija pod nazivom First Memories.

Iako ima fobiju od visine, a vizualno koristi kao primarni izričaj, ne libi se preskakivanja na druge grane umjetnosti. Nikad dosad nije objavila ni slova, ali od rane mladosti piše i razmišlja u stihovima.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Dovoljno dobra' kupci su kupili i ove knjige

Ubij se, ljubavi
Ubij se, ljubavi
-10%
13,02 €14,47 €
Pronaći samu sebe
Pronaći samu sebe
-20%
10,09 €12,61 €
Jedna svadbena noć
Jedna svadbena noć
-10%
16,61 €18,45 €
Gospođa Black
Gospođa Black
-10%
16,61 €18,45 €
Ešalon za Samarkand
Ešalon za Samarkand
21,10 €
Naša žena
Naša žena
-10%
 
 
Povratak na pregled Knjiga