Slike iz života M.
Beletristika strana
Prevela sa slovačkog
Sanja Milićević Armada
Broj stranica: 156
Godina izdanja: prosinac 2016.
ISBN: 978-953-259-155-2
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
13,14 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Slike iz života M.
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Slike iz života M. vrsta je dnevničkoga zapisa – radi se o crticama iz Marisijina svakodnevnoga života koje su isprepletene sjećanjima na majku i majčinu smrt. Protagonistica Marisia medicinska je sestra i možda baš zbog toga umije tako elokventno i razborito objasniti sve oko sebe, a zasigurno zbog toga ima i specifičan odnos spram smrti te ga pojmovno jasno razdvaja od umiranja. S umiranjem se nekako i nosi, prihvaća ga kao proces koji traje, dok se sa smrću teško suočava i miri te zazire od njezine konačnosti. Kratkim rečenicama i strujom svijesti polako se i u potpunosti otkriva osobnost glavne junakinje koja traga za mirom, stabilnosti, zrelosti i srećom. Proza Svetlane Žuchove topla je, jednostavna, razborita i blaga ali dovoljno hrabra i dojmljiva u propitivanju delikatnih ljudskih stanja, a pored osnovnih motiva, ona u romanu tematizira i obiteljske veze, umješno ih nijansirajući i raščlanjujući do najsitnijih detalja. Ovaj kratki roman sjajno vođene priče i slojevito okarakterizirane glavne junakinje s kojom se čitatelj s lakoćom identificira te hrabar motivski odabir samo su potvrda autoričinog majstorstva, a to svakako dokazuje i nagrada Europske unije za književnost.

Svetlana Žuchová

Svetlana Žuchová

Svetlana Žuchová (1976.) slovačka je spisateljica i prevoditeljica. Studirala je psihologiju u Beču i medicinu u Bratislavi te živjela u Pragu. Danas živi u Münchenu gdje radi kao psihijatrica. Dvaput je pobijedila na slovačkome književnome natječaju „Poviedka“. Njezina prva zbirka kratkih priča Dulce de Leche objavljena je 2003. godine i osvojila je nagradu „Ivan Krasko“, a nakon toga objavila je tri romana: Yesim (2006.), Zlodeji a svedkovia (2011.), i  Slike iz života M. (2013.). Sva su tri romana bili finalisti za nagradu „Anasoft Litera“, najprestižniju slovačku književnu nagradu, a potonji je 2015. godine osvojio nagradu Europske unije za književnost.
Svetlana Žuchová također prevodi s njemačkog i engleskog jezika, između ostaloga radove Michela Fabera, Sarah Kane, Sophie Kinselle i Sabine Thiesler.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Slike iz života M.' kupci su kupili i ove knjige

Detalji
Detalji
17,90 €
Pronaći samu sebe
Pronaći samu sebe
12,61 €
Divlje guske
Divlje guske
Zagoreni šećer
Zagoreni šećer
19,78 €
Jedna svadbena noć
Jedna svadbena noć
18,45 €
Igra istine
Igra istine
15,79 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga