Jebo sad hiljadu dinara
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 256
Godina izdanja: veljača 2019.
ISBN: 978-953-259-240-5
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13,5 x 20,8 cm
Masa: 306 g
98,10 kn109,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 200 knBesplatna dostava iznad 200 kn
 

Jedan moj prijatelj, filmski redatelj po zanimanju, već deset godina priprema televizijsku seriju po ovom romanu. Drugi moj prijatelj, inače slavni glumac, ali ovom prilikom producent, svih tih deset godina pokušava sakupiti novac za seriju. Obećaju mu, a onda shvate o čemu se tu radi, i ne bude ništa. A stvar je zapravo krajnje jednostavna: roman Borisa Dežulovića, trećega mog prijatelja, pokušava odgovoriti na najvažnije pitanje svih naših ratova: tko je tu kome neprijatelj i što biva s neprijateljem kada presvuče uniformu? U vrijeme kada je napisan, roman je govorio o još uvijek bliskoj prošlosti i o ratnim ranama koje su poslovično svježe. Danas, prošlost se udaljila, ali rane su svježije. To domoljubi čupkaju kraste. Pitanje tko je tu kome neprijatelj aktualnije je nego što je bilo, o čemu uostalom svjedoče neuspješni pokušaji mojih prijatelja da konačno snime tu nesretnu televizijsku seriju. Snimit će je kad se na sva pitanja budu znali odgovori. Pisac u ovoj knjizi nije ništa izmislio, sve se dogodilo ovako kako piše.

Miljenko Jergović

Boris Dežulović

Boris Dežulović

Boris Dežulović (Split, 20. studenoga 1964.) novinar je i pisac. Jedan je od suosnivača Feral Tribunea i redoviti kolumnist u hrvatskim, bosansko-hercegovačkim, slovenskim i srbijanskim medijima.
 
Novinarstvom se počinje baviti 1988. godine u Slobodnoj Dalmaciji. Nakon raspada Jugoslavije, u razdoblju novonastalog pluralizma, Dežulović, zajedno s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem 1993. godine osniva Feral Tribune. Godine 1999. napušta Feral Tribune i počinje pisati kolumnu u tjedniku Globus. Piše i za druga izdanja Europa Press Holdinga (EPH). Godine 2015., nakon što mu Slobodna Dalmacija otkazuje suradnju, odlazi iz EPH i počinje pisati u tjedniku Novosti. Kolumnist je nekoliko portala.
 
Godine 2003. objavio je Christkind, znanstvenofantastični roman o putovanju kroz vrijeme i etičkim dilemama vezanim za mogućnost ubojstva Adolfa Hitlera kao bebe. Godine 2005. objavio je Jebo sad hiljadu dinara, satirični roman o ratu u Bosni i Hercegovini, kao i knjigu poezije Pjesme iz Lore. Godine 2007. objavljuje knjigu kratkih priča Poglavnikova bakterija te piše scenarij dokumentarnog filma Dnevnik graditelja redateljice Jasmile Žbanić o rekonstrukciji mostarskog Starog mosta.
 
Knjige, pripovijetke, pjesme i eseji prevedeni su mu na njemački, talijanski, francuski, engleski, grčki, poljski, ukrajinski, slovenski i makedonski jezik.
 

Bibliografija:

Greatest shits: antologija suvremene hrvatske gluposti (1998., supriređivač) 
Christkind (2003.), roman  
Jebo sad hiljadu dinara (2005.), roman 
Pjesme iz Lore (2005.), zbirka pjesama 
Poglavnikova bakterija (2007.), kratke priče  
Dnevnik graditelja (2007.), filmski scenarij 
Ugovor s Đavlom (2008.), zbirka kolumni  
Zločin i kazna (2010.), zbirka kolumni  
Crveno i crno (2010.), zbirka kolumni  
Diego Armando i sedam patuljaka (2011.), zbirka kolumni  
Rat i mir (2012.), zbirka kolumni 
Vo potraga po zagubenoto vreme (U potrazi za izgubljenim vremenom, 2013.), zbirka kolumni  
Razgovori sa Smojom (2015.) 

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Jebo sad hiljadu dinara' kupci su kupili i ove knjige

Primavera
Primavera
-10%
149,00 kn
134,10 kn
Dvije deke, tri plahte
Dvije deke, tri plahte
-10%
159,00 kn
143,10 kn
Ustav Republike Hrvatske
Ustav Republike Hrvatske
-20%
99,00 kn
79,20 kn
Klopka za muhe
Klopka za muhe
-50%
139,00 kn
69,50 kn
Pudli lete na jug
Pudli lete na jug
-40%
119,00 kn
71,40 kn
Zaboravio sam gdje sam parkirao
Zaboravio sam gdje sam parkirao
-20%
119,00 kn
95,20 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga