Simfonija u bijelom
Beletristika strana
Prevela s portugalskog Una Krizmanić Ožegović
Broj stranica: 236
Godina izdanja: siječanj 2016.
ISBN: 978-953-259-121-7
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
14,21 €15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Simfonija u bijelom
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Simfonija u bijelom slojevit je roman koji prikazuje 40-ogodišnju povijest jedne obitelji, točnije životnu priču dviju sestara, koje se, svaka na svoj način, nepovratno mijenjaju nakon nemiloga događaja u obitelji, i čiji razrušeni životi odlaze u potpuno nezamislivom i suprotnom smjeru od onoga o čemu su snatrile kao djevojčice. Ovaj roman bogate poetike čija je radnja smještena u ruralni Brazil podjednako nam oslikava i njegov urbani prostor, a govori o odrastanju i sestrinstvu, o odgoju i zločinu, o potisnutim emocijama, o ljubavi i umjetnosti, dok je sve prožeto iznimno delikatnom temom – temom incesta – kojoj autorica pristupa istodobno i hrabro i suptilno, i otvoreno i s oprezom. Naracija je fragmentirana, a vrijeme elastično, izmjenjuju se slike iz djetinjstva sa slikama iz zrelih godina sestara, kada se nakon dugo vremena susreću, otvaraju stare rane i zatomljene osjećaje i proživljavaju svojevrsnu katarzu. Autorica definira svoj stil dinamičnom radnjom, ispunjenom iznenadnim obratima i uranjanjima u mračne predjele ljudske psihe, a istodobno prošaranom bogatim lirskim prikazima.

„Knjiga progovara stilom svojstvenim ljudskim strastima, bez vatrometa i pomodarstva opisuje ono od čega smo svi načinjeni – i pisci, i čitatelji i likovi. Moderni i poetični glas bez trikova, onoliko neposredan, koliko i složen, iznova potvrđuje vještinu koja se naziva umjetnošću pisanja.“ 

Pilar del Rio, predsjednica zaklade “José Saramago”

Adriana Lisboa

Adriana Lisboa

Adriana Lisboa brazilska je spisateljica rođena u Rio de Janeiru. Završila je preddiplomski studij glazbe, diplomski studij brazilske književnosti i postdiplomski studij komparativne književnosti. Piše romane, kratke priče, poeziju u prozi te knjige za djecu. Svoju je spisateljsku karijeru započela romanom Os fios da memória, nakon čega su uslijedila još četiri romana: Simfonija u bijelom (2001.), Um beijo da colombina (2003.), Rakushisha (2007.) i Azul-corvo (2010.). Objavila je i zbirku kratkih priča i poezije u prozi Caligrafias (2004.) te pripovijetku O coraçao as vezes para de bater (2007.) prema kojoj je redateljica Maria Camargo snimila film. Napisala je tri knjige za djecu: Língua de trapos (2005.), A sereia e o caçador de borboletas (2009.), Contos populares japoneses (2008.).
Adriana Lisboa dobila je nagradu „José Saramago” za roman Simfonija u bijelom, nagradu „Moinho Santista“ za cjelokupno djelo te nagradu za dječju knjigu Língua de trapos od brazilske Nacionalne fondacije za dječju knjigu. Godine 2007. uvrštena je u 39 najznačajnijih latinoameričkih autora mlađih od 39 u sklopu projekta „Bogotá 39/Hay Festival”.
Živi u Coloradu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Simfonija u bijelom' kupci su kupili i ove knjige

Ešalon za Samarkand
Ešalon za Samarkand
21,10 €
Naučiti razgovarati s biljkama
Naučiti razgovarati s biljkama
19,90 €
Pačinko
Pačinko
21,10 €
Kako god
Kako god
-10%
16,61 €18,45 €
Glad
Glad
-10%
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga