Obiteljske stvari
Beletristika strana
Prevela s engleskoga Andrea Meić
Broj stranica: 440
Godina izdanja: 2005.
ISBN: 953-6510-97-9
Uvez: meki uvez
Format: 14 x 21,5 cm
10,09 €12,61 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Obiteljske stvari
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Priča o obiteljskoj ljubavi i obvezi, o sposobnosti pamćenja da održi na životu istinu, te o opasnostima od poricanja pamćenja. U isti mah opsežna i intimna, komična i tragična, kaleidoskopska je, duboko osjećajna saga o domu i srcu. Početkom devedesetih u Bombaju šekspirolog u mirovini Nariman Vakeel oboli od Parkinsonove bolesti i padne na teret posinku Jalu i pokćerki Coomy. Dok se oni muče skrbeći za nemoćnog starca, on u sjećanju prebire tragičnu smrt njihove majke, zbog čega osjeća krivnju. Uskoro oni odluče odnijeti oca njegovoj kćeri Roxani koja živi u malom stanu s mužem Yezadom i svoja dva dječaka. Ali tragična smrt kivne Coomy prisili Jala da preispita svoju savjest. Dotle se skromna Roxanina obitelj teško nosi, i duševno i financijski, s teretom djedove bolesti. Sve se to odvija u zajednici Parsa-zoroasterijanca koji dijele teškoće male konfesionalne zajednice u milijunskoj metropoli. Ujedno je ovo i potresni roman o višenacionalnom Bombaju u suvremenom svijetu, viđen ponajviše očima dječaka u odrastanju.

Rohinton Mistry

Rohinton Mistry

Rođen u Bombaju, živi u Torontu. Za prvi roman Such a Long Journey (Tako dugo putovanje), među ostalim nagradama, primio je 1992. godine Nagradu pisaca UK za Najbolju knjigu godine. Za Fine Balance dobiva 1995. drugu godišnju nagradu Giller Prize, a nagradu L.A. Times Book Prize za roman. Autor je i zbirke kratkih priča Swimming Lessons (Poduka plivanja).
Mistry piše sa strpljivom pažnjom prema jeziku, strukturi i pojedinostima, podsjećajući i na velike pripovjedače/romanopisce 19. stoljeća, poput Tolstoja i Tagorea... Najjača mu je strana u opisivanju ljudskog srca sa svim njegovim žudnjama i manama, s nesentimentalnom nježnošću. San Francisco Chronicle Oni koji neprestance gude o izumiranju/padu romana... trebaju uzeti u obzir R.Mistryja. Njemu nije potrebna infuzija magijskog realizma da zbiljsko učini životnijim. Zbiljski svijet, gledan njegovim očima, magičan je. New York Times

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Obiteljske stvari' kupci su kupili i ove knjige

Volgina djeca
Volgina djeca
19,78 €
Polovica duše
Polovica duše
-10%
14,21 €15,79 €
Dolina strasti
Dolina strasti
-10%
16,61 €18,45 €
Led
Led
-10%
17,80 €19,78 €
Brat
Brat
-10%
13,02 €14,47 €
Krijumčari čudnih stvorenja
Krijumčari čudnih stvorenja
21,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga