Ustav Republike Hrvatske
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 204
Godina izdanja: rujan 2016.
ISBN: 978-953-259-140-8
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13 x 20,8 cm

  Pošaljite upit
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Knjiga koju držite u rukama zove se Ustav Republike Hrvatske, ali njezin autor nije Vladimir Šeks.
Šeksološki gledano, ova knjiga nije se ni smjela dogoditi. Jer, u lijepo uređenim zemljama ljudske nesreće nisu pravilnost, nego anomalija.
Kulturološki gledano, ovom je tekstu, baš kao i filmu koji je iz njega nastao, suđeno postati ustavom publike hrvatske. Naravno, i ne samo nje.
Otkuda ta, (pre)učen svijet bi kazao, diskrepancija? Možda otuda što imenice Šeks i kultura ne staju u istu rečenicu?

Amerikanci tvorce svog ustava nazivaju founding fathers. Rajku Grliću i Anti Tomiću ne treba tako pompozna titula; njima su dovoljna i očinstva nad vlastitom djecom. S titulom ili bez nje, ovaj nas je dvojac zadužio pričom i filmom koji o vremenu današnjem govore dokumentaristički precizno, a umjetnički moćno.

Ukratko: ljudi moji, Ustav je zakon!

Ivica Ivanišević

Ante Tomić i Rajko Grlić

Ante Tomić i Rajko Grlić

Ustav Republike Hrvatske četvrti je zajednički scenarij režisera Rajka Grlića i književnika Ante Tomića. Tri scenarija su postali filmovi, dok četvrti, Čudo u Poskokovoj Dragi, još uvijek čeka da mu se to dogodi. Karaula, rađen prema romanu Ništa nas ne smije iznenaditi, završen je 2006. To je bio prvi film kojeg su, uz suradnju Mađarske, Austrije, Francuske i Engleske, zajednički producirale sve države nastale raspadom Jugoslavije. Film je bio u kino distribuciji u šesnaest zemalja i dobio je jedanaest međunarodnih nagrada.
Neka ostane među nama, rađen prema originalnom scenariju, premijerno je prikazan 2010. To je hrvatskosrpsko- slovenska koprodukcija. Imao je kino-distribuciju u dvadeset sedam zemalja, na četiri kontinenta i osvojio je dvadeset i jednu međunarodnu filmsku nagradu.

Ustav Republike Hrvatske je hrvatsko-slovensko-makedonsko- češka koprodukcija koja u listopadu 2016. kreće u redovnu kino-distribuciju.
Više o filmovima na:
karaulafilm.com
nekaostanemedjunama.com
ustavrhfilm.com

„Ustav je pomno tkan, s jednostavnom i elegantnom kamerom i uvjerljivom izvedbom, pogotovo onom srpskoga glumca Nebojše Glogovca u glavnoj ulozi; tako sjajnu, nijansiranu izvedbu (goleme dubine i oštrine) toliko kompleksnoga lika teško da ćemo dočekati ponovno iz spomenute regije. Ova iznimno hrabra i brutalno iskrena, vrhunska melodrama skromne produkcije, obilježena Grlićevim zaštitnim znakovima – dramatičnim sukobom i velikim emocionalnim ulaganjima, a začinjena profinjenim smislom za humor, vješto se hvata u koštac s ponovno rastućom nesnošljivosti u Hrvatskoj, međutim, inteligentna, duboka i pronicljiva, višeslojna struktura ove drame ide mnogo dalje od lokalne razine, adresirajući gorući globalni problem. Grlićeva uglađena i suptilna režija podsjeća na najbolje uratke Douglasa Sirka ili Rainera Wernera Fassbindera.“

Filmfestival.com

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Ustav Republike Hrvatske' preporučujemo i ove knjige

Jebo sad hiljadu dinara
Jebo sad hiljadu dinara
17,90 €
Palača buha
Palača buha
Dvije deke, tri plahte
Dvije deke, tri plahte
21,10 €
Što je muškarac bez brkova
Što je muškarac bez brkova
Murtaza
Murtaza
17,12 €
Šalaporte
Šalaporte
19,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga