Sinovi i ranjene duše
Beletristika strana
Prevela s turskog Jana Bušić
Broj stranica: 208
Godina izdanja: travanj 2015.
ISBN: 978-953-259-098-2
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Kada je Alper Canıgüz 2004. objavio roman pod nazivom Sinovi i ranjene duše, bio je proglašen jednim od najvećih proznih iznenađenja te godine. Originalan i duhovit, odmah je pohvaljen od kritike a prihvaćen je i od čitatelja pa se danas ubraja u kultna suvremena turska pera. Sinovi su mu drugi roman u kojem nas suvereno uvodi u svijet filozofije i psihoanalize koji kombinira s dubokim, čak i mračnim crnim humorom u čemu i leži njegova vrijednost i šarm. Junak mu se zove Alper Kamu, a svaka sličnost s francuskim filozofom i piscem Albertom Camusom nije niti slučajna ni nenamjerna. Dapače, otkad nam se predstavi uvodnom filozofskom rečenicom: „Pet je dob u kojoj osoba doseže zrelost, nakon toga slijedi propadanje“, pred nama se otvara unutarnji svemir mudrog petogodišnjaka ispunjen apsurdno komičnim idejama i postojanim sarkazmom koji, dakako, nadilaze njegovu dob. Međutim, izvrnute perspektive i obilje duhovitih “starmalih” dosjetki i jest najupečatljivije obilježje ove krimi-komedije. Alperova avantura započinje kad on pronađe mrtvo tijelo susjeda Hidžabija, umirovljenog ravnatelja policije, i prepuna je iznenađujućih obrata, mudrih filozofskih zaključaka i duhovitih opaski. Nakon što policiju navede na krivi trag, Alper kreće u lov na ubojicu i pritom koristi jedino što ima: britak um i plastični pištolj. Usput će nam progovoriti koju o nogometu, ženama, susjedima i prijateljima iz kvarta te cijelom jednom zamršenom svijetu u kojem se obreo. I dobro će nas, ali stvarno dobro, nasmijati.

Alper Canigüz

Alper Canigüz

Alper Canıgüz rođen je 1969. u Istanbulu. Studirao je psihologiju na Bosforskom sveučilištu. Prvi roman Tatlı Rüyalar/Sweet
dreams
, romantična komedija sa psihološko-apsurdnim zapletima, objavljen mu je 2000. Najpoznatije mu je djelo Sinovi i ranjene duše, kojim je osvojio i kritiku i čitatelje. Nakon toga objavio je još dva romana: Gizliajans (2008.) i Cehennem Çiçeği (2013.). Kroz godine sazrijevanja nadahnjivao se djelima Vernea, Zevacoa, Dostojevskog, Nabokova i Fowlesa. Pomaknute perspektive, jezik ulice te originalan stil pripovijedanja začinjen psihološkim i crnohumornim pasusima najznačajnija su obilježja njegove proze. Za svoj rad je dobio brojna priznanja i nagrade.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Sinovi i ranjene duše' kupci su kupili i ove knjige

Ustav Republike Hrvatske
Ustav Republike Hrvatske
Murtaza
Murtaza
17,12 €
Palača buha
Palača buha
Prebučna samoća
Prebučna samoća
9,95 €
Morositas cordis
Morositas cordis
17,12 €
Pas na cesti
Pas na cesti
15,79 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga