Žena iz Isle Negre
Beletristika strana
Prevela sa španjolskog Duška Gerić Koren
Broj stranica: 216
Godina izdanja: siječanj 2017.
ISBN: 978-953-259-156-9
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: 283 g
95,20 kn119,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Žena iz Isle Negre
Nema tagova

Život malene Elise drastično se mijenja s preseljenjem u kuću Pabla Nerude, u pitoresknom mjestu neobičnoga imena Isla Negra. Djevojčica tamo pristiže s majkom Raquel koja se odlučuje za posao spremačice kod poznatoga pjesnika kako bi prehranila sebe i kćer. Elisa je fascinirana i nesvakidašnjom kućom i pjesnikom, promatra ga i prati dok on stvara poeziju i zavodi žene, a njezina majka dotle tiho posprema kuću zdvajajući nad svojom prošlošću. Dolaskom pjesnikove žene Delije u Islu Negru sve postaje još zanimljivije. Tada se pred djevojčičinim očima otvara jedan potpuno novi svijet – svijet žene slikarice, nesputane i samosvjesne. Međutim, kao u svakoj priči, tako se i središtu ove krije tajna koja kao klin prodire u Elisin život i mijenja ga... Elisin put od djevojčice do žene bit će obilježen životom u Isli Negri, tom čudesnom mjestu čiji će je nevidljivi lanci sudbinski vezati uza se...

Maria Fasce majstorski portretira Nerudu kojeg upoznajemo i kao zaigranog zaljubljenika u život i slavnoga pjesnika, kao zavodnika i nježnog ljubavnika, ali i okrutnog egocentrika. Žena iz Isle Negre istodobno je važan književno-povijesni dokument u kojemu su događaji iz stvarnoga života obogaćeni fikcijom, ali i fascinantna proza snažno nabijena emocijama u kojoj se dojmljivo ukrštaju životne putanje više pojedinaca tvoreći tako priču izrazite napetosti i literarne snage.


“Predivan roman inspiriran stvarnim događajima i misterijima ljubavi i identiteta. U ovom preciznom mozaiku jednog vremena, autorica propituje i istražuje ‘različite vrste žena’”.
Agencia Télam

“Prelijepa priča koja nameće brojna pitanja zbog toga što za protagoniste ima stvarne osobe. Iznimno zanimljiva i sjajno napisana. Čita se s velikim užitkom.” 
Los siete locos

“Blagi, elegantni stil Marie Fasce nudi uvid u ispitivanje ljudske prirode.” 
Josyane Savigneay, Le Monde

“Nježno, a istodobno britko portretiranje kontradikcija svijeta u kojemu je ženama – ali i muškarcima – svakim danom sve teže.” 
Inrockuptibles

 
 
Povratak na pregled Knjiga