Žena iz Isle Negre
Beletristika strana
Prevela sa španjolskog Duška Gerić Koren
Broj stranica: 216
Godina izdanja: siječanj 2017.
ISBN: 978-953-259-156-9
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Žena iz Isle Negre
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Život malene Elise drastično se mijenja s preseljenjem u kuću Pabla Nerude, u pitoresknom mjestu neobičnoga imena Isla Negra. Djevojčica tamo pristiže s majkom Raquel koja se odlučuje za posao spremačice kod poznatoga pjesnika kako bi prehranila sebe i kćer. Elisa je fascinirana i nesvakidašnjom kućom i pjesnikom, promatra ga i prati dok on stvara poeziju i zavodi žene, a njezina majka dotle tiho posprema kuću zdvajajući nad svojom prošlošću. Dolaskom pjesnikove žene Delije u Islu Negru sve postaje još zanimljivije. Tada se pred djevojčičinim očima otvara jedan potpuno novi svijet – svijet žene slikarice, nesputane i samosvjesne. Međutim, kao u svakoj priči, tako se i središtu ove krije tajna koja kao klin prodire u Elisin život i mijenja ga... Elisin put od djevojčice do žene bit će obilježen životom u Isli Negri, tom čudesnom mjestu čiji će je nevidljivi lanci sudbinski vezati uza se...

Maria Fasce majstorski portretira Nerudu kojeg upoznajemo i kao zaigranog zaljubljenika u život i slavnoga pjesnika, kao zavodnika i nježnog ljubavnika, ali i okrutnog egocentrika. Žena iz Isle Negre istodobno je važan književno-povijesni dokument u kojemu su događaji iz stvarnoga života obogaćeni fikcijom, ali i fascinantna proza snažno nabijena emocijama u kojoj se dojmljivo ukrštaju životne putanje više pojedinaca tvoreći tako priču izrazite napetosti i literarne snage.


“Predivan roman inspiriran stvarnim događajima i misterijima ljubavi i identiteta. U ovom preciznom mozaiku jednog vremena, autorica propituje i istražuje ‘različite vrste žena’”.
Agencia Télam

“Prelijepa priča koja nameće brojna pitanja zbog toga što za protagoniste ima stvarne osobe. Iznimno zanimljiva i sjajno napisana. Čita se s velikim užitkom.” 
Los siete locos

“Blagi, elegantni stil Marie Fasce nudi uvid u ispitivanje ljudske prirode.” 
Josyane Savigneay, Le Monde

“Nježno, a istodobno britko portretiranje kontradikcija svijeta u kojemu je ženama – ali i muškarcima – svakim danom sve teže.” 
Inrockuptibles

María Fasce

María Fasce

María Fasce (1969., Buenos Aires) argentinska je spisateljica i prevoditeljica koja živi i radi u Madridu. Prevodila je Prousta, Camusa i Modiana te radila kao novinarka i književna i filmska kritičarka. Njezina su djela prevedena na francuski, engleski, ruski, nizozemski, portugalski i njemački. Piše za razne španjolske i argentinske novine, između ostalog za El País i La Nación. Godine 1997. objavila je El oficio de mentir, knjigu intervjua s Abelardom Castillom, a 1999. svoju prvu zbirku kratkih priča La felicidad de las mujeres koja je osvojila državnu nagradu za umjetnost u Argentini. Njen roman La verdad según Virginia (2004.) objavljen je u Francuskoj, Rusiji i Nizozemskoj. Nakon toga uslijedili su zbirka kratkih priča A nadie le gusta la soledad (2007.) te roman La naturaleza del amor (2008.). Njezina drama El Mar uspješno je prikazivana 2005. u Buenos Airesu te 2006. u Barceloni. Neobjavljena zbirka priča Un hombre bueno osvojila je iberoameričku nagradu “Cortes de Cádiz” 2015. godine. U sklopu programa „Writers in Residence de Amsterdam” napisala je roman Žena iz Isle Negre (2015.).

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Žena iz Isle Negre' kupci su kupili i ove knjige

Dvije noći u Barceloni
Dvije noći u Barceloni
13,14 €
Kopile Istanbula
Kopile Istanbula
Gospođa Black
Gospođa Black
18,45 €
Što smo izgubili u vatri
Što smo izgubili u vatri
18,45 €
Krijumčari čudnih stvorenja
Krijumčari čudnih stvorenja
21,90 €
Pačinko
Pačinko
21,10 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga