Skriveno
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 224
Godina izdanja: travanj 2023.
ISBN: 978-953-259-413-3
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 13,5 x 20,8 cm
18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Skriveno
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

„Siguran iza objektiva“ i „nevidljiv poput pristojnog voajera“ najprecizniji je opis pripovjedača (a ima ih više) u zbirci priča Skriveno, koja ne krije namjeru da je se čita i kao labavo povezan roman. Priče su, naime, ulančane i svjedoče o potrebi da se barem u književnom tekstu sve nekako zaokruži, kad je to već nemoguće u stvarnom životu kojim dominiraju nered i slučajnost. No nije li i život, ne samo Majerićevih likova, zapravo uvezana zbirka fragmenata za koje se ponekad čini da jedan s drugim nemaju veze?

Ozren Majerić profesionalno se bavi fotografijom i dobro zna kako zumirani kadar obično, ako je promatrač pažljiv, rezultira prikazom na prvi pogled nevidljivih detalja. Likovi su zumirani, stalno iz drugih kutova i u drukčijim situacijama, od prve priče koja predstavlja zajednički, široki kadar, do posljednje koja prvoj daje okvir, a čitavoj zbirci obrise romana. Između su se smjestile one u kojima likovi vole i mrze, rađaju se i umiru, bježe i vraćaju se, donose pogrešne i manje pogrešne odluke, pa opet ispočetka.

Sloj po sloj, kadar po kadar, skriveno postaje razotkriveno, krug se zatvara i ponovo otvara, a Majerićevi likovi, isprva prikriveni iza zatamnjenog stakla, postaju punokrvni i živi, sa svim svojim manama i ishitrenim potezima, strastima i nadama. Njihova univerzalnost proizlazi iz toga što vremenska ili prostorna određenost ovdje jednostavno ne ulazi u kadar - sve je u doživljaju, „crno-bijelom negativu gdje su granice čiste i oslobođene svih daljnjih pitanja“.

Jagna Pogačnik

Ozren Majerić

Ozren Majerić

Ozren Majerić rođen je 1976. u Zagrebu, po zanimanju je fotograf, a kratke priče piše od 2017. S Nasljeđem je 2018. ušao u finale Festivala europske kratke priče, a priče Svjedoci i Skriveno objavio je Miljenko Jergović na “Ajfelovu mostu”.
Zbog ljubavi prema putovanjima okušao se i u pisanju putopisa, a u zadnjih godinu dana aktivno piše i književne osvrte. Instagramski je aktivan na profilu why not now 1000, gdje spaja ljubav prema fotografiranju i pisanju. Može ga se naći i na Facebooku, gdje na profilu pod svojim imenom spaja svoj oskudni privatni život s putovanjima i pročitanim knjigama, nastojeći pokazati da je ljepota života često pitanje vlastitog izbora. Skriveno je njegova debitantska knjiga.

www.ozrenmajericphotography.com
 

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Skriveno' kupci su kupili i ove knjige

Skarabej
Skarabej
-10%
15,41 €17,12 €
Teorija čudnovatosti
Teorija čudnovatosti
-10%
17,80 €19,78 €
Queenie
Queenie
-10%
17,80 €19,78 €
Doručak
Doručak
-10%
15,41 €17,12 €
Pogled
Pogled
18,45 €
Nerazdvojne
Nerazdvojne
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga