Ponosni Budi
Beletristika strana
Prevela s češkog
Renata Kuchar
Broj stranica: 228
Godina izdanja: rujan 2016.
ISBN: 978-953-259-142-2
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13 x 20,8 cm
14,21 €15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Ponosni Budi
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Helena Freisteinová je hrabra i bistra, ali neiskvarena i naivna osnovnoškolka, učenica drugog razreda koja svijet oko sebe, kako onaj dječji tako i onaj odraslih, promatra pažljivo pokušavajući ga što bolje razumjeti. Život joj nije nimalo jednostavan ni lak, ali ona se nekako nosi s tim. U tome joj pomaže njezin uzor i junak – ponosni, hrabri i ustrajni Budi. On joj daje snagu i poticaj da prebrodi sve ono što je zbunjuje i tišti: zadirkivanje vršnjaka u školi, obiteljske nesuglasice i svađe, stanje u kazalištu, jer majka i očuh su joj glumci, te cijeli niz drugih joj nerazumljivih i čudnih stvari iz svijeta odraslih. 

Znatiželjan dječji um susreće se s proklamacijom slobode u umjetnosti i van nje, s razgovorima o politici, ljubavnim odnosima, bolesti i smrti, od čega dosta toga ne razumije – što njezinim zaključcima i duhovitim zapažanjima daje poseban šarm. U njezinom se otvorenom i naivnom iskazu, međutim, naziru i puno ozbiljnije i dublje stvari – bolno realističan život druge polovice 20. st., poglavito traumatičnih 70-ih godina u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Taj spoj dječje naivnosti i trpke, bolne stvarnosti ima za rezultat toplu, duhovitu, ali i tugaljivu priču sa snažnom porukom.

Ponosni Budi nezaobilazni je češki roman čija je dramatizacija rezultirala sada već kultnom predstavom koja cijeli niz godina ne silazi s kazališnih dasaka.

Irena Dousková

Irena Dousková

Irena Dousková (1964., Příbram) češka je autorica koja piše pjesme, romane i kratke priče. Rodila se u glumačkoj obitelji; i majka i očuh bili su glumci u příbramskomkazalištu. Pravo prezime Freistadtová promijenila je uzevši majčino. Završila je pravo na sveučilištu u Pragu, a danas radi kao spisateljica i urednica mjesečnoga časopisa Maskil. Godine 1992. objavila je zbirku pjesama pod naslovom Pražský zázrak (1992.). Njezino prvo prozno djelo bio je epistolarni roman Goldstein píše dceři (1997.), a njezina druga knjiga, roman Ponosni Budi (1998.) požnjela je veliki uspjeh. Nakon trećega romana Někdo s nožem (2000.), posvetila se pisanju priča i napisala dvije zbirke kratkih priča: Doktor Kott (2002.) i Čím se liší tato noc (2004.). Na knjigu Ponosni Budi nadovezuju se još dva dijela: Oněgin byl Rusák (2006.) i Darda (2011.). Godine 2014. napisala je roman Medvědí tanec.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Ponosni Budi' kupci su kupili i ove knjige

Što je muškarac bez brkova
Što je muškarac bez brkova
-10%
Klopka za muhe
Klopka za muhe
-10%
16,61 €18,45 €
Pronaći samu sebe
Pronaći samu sebe
-20%
10,09 €12,61 €
Čudo u Poskokovoj Dragi - novo izdanje
Čudo u Poskokovoj Dragi - novo izdanje
17,90 €
Dvije deke, tri plahte
Dvije deke, tri plahte
-10%
18,99 €21,10 €
U sedlu je tijesno za dvoje
U sedlu je tijesno za dvoje
-10%
14,21 €15,79 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga