Raskoš života
Beletristika strana
Prevela s njemačkog Bojana Bajić
Broj stranica: 256
Godina izdanja: lipanj 2016.
ISBN: 978-953-259-138-5
Uvez: tvrdi uvez
Format: 14 x 21,5 cm

  Pošaljite upit
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Raskoš života
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Na temelju stvarnih činjenica iz dnevnika, pisama i posljednjih Kafkinih tekstova pred smrt, Michael Kumpfmüller majstorski je nježno, gotovo meko, oblikovao roman o jednom od najintrigantnijih autora ikada. Priča o ljubavi i patnji, o nadi i strahu, o prazninama i ispunjenju prepuna je delikatnih detalja koji Kafkinoj fizionomiji dodaju nove, suptilne nijanse. Ovo je jedna od onih knjiga koja vas snažno povlači u magični svijet ovog gotovo mitskog književnika, ali ga s druge strane čini i tako krhko običnim, prepoznatljivim u svakom od nas. Raskoš života bolna je koliko i lijepa, osebujna i stilski briljantna priča o čovjeku na čijem se neumitnom kraju tragično susreću ljubav i smrt. 

U baltičkom ljetovalištu u Müritzu, u ljeto 1923., Franz Kafka, tada malo kome znani pisac i Dora Diamant susreću se i fatalno zaljubljuju. Već tada teško oboljeli Franz pod dojmom je snažnih, njemu samom neočekivanih osjećaja i odlučuje se na pothvat zajedničkog života s Dorom u Berlinu. Unatoč brojnim preprekama – njegovoj teškoj bolesti, preopreznim roditeljima, društvenim nedaćama i nesigurnosti vremena, njihova je nježna romansa na samom rubu života postala jedna od najljepših ljubavnih priča prošlog stoljeća.

“Tiha, nježna, prekrasna i istodobno pretužna priča. Kumpfmüller je uspješno ispisao blagi i delikatni roman o dvoje izvanrednih ljudi u beznadnoj životnoj  situaciji.”
Westfälischer Anzeiger

Michael Kumpfmüller

Michael Kumpfmüller

Michael Kumpfmüller njemački je autor i bivši novinar, rođen 1961. godine u Münchenu. Danas živi kao slobodni pisac u Berlinu. Godine 2000. objavljen je njegov proslavljeni roman Hampels Fluchten, ujedno i prvijenac, a zatim su uslijedili romani Durst (2003.) i Nachricht an alle (2008.) za kojega je dobio nagradu „Alfred Döblin“, Raskoš života (2011.) te Die Erziehung des Mannes (2016.) Njegove knjige prevedene su na 18 jezika.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Raskoš života' preporučujemo i ove knjige

Pod krošnjom naranče
Pod krošnjom naranče
-10%
15,41 €17,12 €
Gospođino imanje
Gospođino imanje
-10%
16,61 €18,45 €
Lom
Lom
-10%
16,61 €18,45 €
Ešalon za Samarkand
Ešalon za Samarkand
21,10 €
Crvene usnice
Crvene usnice
-10%
15,41 €17,12 €
Dijete prašine
Dijete prašine
19,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga