Raskoš života
Beletristika strana
Prevela s njemačkog Bojana Bajić
Broj stranica: 256
Godina izdanja: lipanj 2016.
ISBN: 978-953-259-138-5
Uvez: tvrdi uvez
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: 337 g
143,10 kn159,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Raskoš života
Nema tagova

Na temelju stvarnih činjenica iz dnevnika, pisama i posljednjih Kafkinih tekstova pred smrt, Michael Kumpfmüller majstorski je nježno, gotovo meko, oblikovao roman o jednom od najintrigantnijih autora ikada. Priča o ljubavi i patnji, o nadi i strahu, o prazninama i ispunjenju prepuna je delikatnih detalja koji Kafkinoj fizionomiji dodaju nove, suptilne nijanse. Ovo je jedna od onih knjiga koja vas snažno povlači u magični svijet ovog gotovo mitskog književnika, ali ga s druge strane čini i tako krhko običnim, prepoznatljivim u svakom od nas. Raskoš života bolna je koliko i lijepa, osebujna i stilski briljantna priča o čovjeku na čijem se neumitnom kraju tragično susreću ljubav i smrt. 

U baltičkom ljetovalištu u Müritzu, u ljeto 1923., Franz Kafka, tada malo kome znani pisac i Dora Diamant susreću se i fatalno zaljubljuju. Već tada teško oboljeli Franz pod dojmom je snažnih, njemu samom neočekivanih osjećaja i odlučuje se na pothvat zajedničkog života s Dorom u Berlinu. Unatoč brojnim preprekama – njegovoj teškoj bolesti, preopreznim roditeljima, društvenim nedaćama i nesigurnosti vremena, njihova je nježna romansa na samom rubu života postala jedna od najljepših ljubavnih priča prošlog stoljeća.

“Tiha, nježna, prekrasna i istodobno pretužna priča. Kumpfmüller je uspješno ispisao blagi i delikatni roman o dvoje izvanrednih ljudi u beznadnoj životnoj  situaciji.”
Westfälischer Anzeiger

 
 
Povratak na pregled Knjiga