Lelujave sjene
Beletristika strana
Preveo s francuskog
Dalibor Joler
Broj stranica: 296
Godina izdanja: studeni 2023.
ISBN: 978-953-259-455-3
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
21,90 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Lelujave sjene
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Dugoročni nestanak struje u neimenovanu području potpuno je promijenio život zajednice. Ljudi napuštaju naseljena mjesta odlazeći u prirodu, gdje su im šanse za preživljavanje veće. Iscrpljena i oslabjela, junaka romana pratimo u neumornu kretanju gustom šumom, gdje se u različitim vremenskim prilikama snalazi kako zna i umije. Izbjegavajući različite opasnosti – i zvijeri i ljude koji onuda prolaze – on traga za svojom obitelji, koja se nastanila u kolibi na jezeru i organizirala novi život. I dok spočetka pješači posve sam, uskoro mu se u pustolovini pridružuje Olio, tajanstveni i vrlo snalažljivi dječak koji je izgubio svoje roditelje. Put muškarca i djeteta pun je prijetnji, a one ne prestaju čak ni nakon što stignu do odredišta.

Lelujave sjene višestruko nagrađivana kanadskog autora Christiana Guay-Poliquina svojevrstan su nastavak atmosferične uspješnice Težina snijega, u kojemu autor i nadalje, bogatim i promišljenim jezikom, istražuje granice ljudske izdržljivosti u izvanrednim društvenim uvjetima.


„Potraga kroz šumu punu opasnosti, nužna savezništva i umijeće preživljavanja u središtu su ove vrlo precizno ispisane priče.“
Journal de Quebéc

„Kakav bi bio naš život bez izvora energije koji društvu omogućuju normalno funkcioniranje? Christian Guay-Poliquin dovodi nas u ovaj paralelni svemir u kojem je život u društvu poremećen sveopćim nestankom struje. (…) Vješto pisanje Christiana Guay-Poliquina tjera nas na razmišljanje o našem odnosu prema prirodi, obitelji i našim životnim izborima.“
La Presse

„… Guay-Poliquin zna kako oživjeti prirodu. Kao i u slučaju snijega, šuma nas ovdje doslovno obavija svojom masom i svojim mirisima.“
Journal de Montréal

„Ova distopija, koja okrutno rezonira sa sadašnjošću, suptilno dovodi u pitanje naš odnos prema drugima i planetu. Također se vrlo inteligentno bavi generacijskim sukobima. Likovi su ocrtani s finim detaljima, a narativni mehanizam, prepun blistavih slika i elokventnih tišina, doista je vrijedan divljenja.
Le Devoir

„Dirljiv, osjećajan roman koji ne možete ispustiti iz ruku do posljednje stranice.“ 
La case des Pins

Christian Guay-Poliquin

Christian Guay-Poliquin

Christian Guay-Poliquin (Saint-Armand, 1982.) vrhunski je kanadski književnik mlađe generacije. Živi i radi u Kanadi, a trenutno je u procesu pisanja doktorskoga rada. Dosad je objavio dva romana: Le fil des kilométres (2013.) i Težina snijega (2016.). Njegov drugi roman, Težina snijega, prepoznat je od strane čitatelja i književnih kritičara te mu je priskrbio mnoge nominacije i književne nagrade, kao što su “Prix du Gouverneur général du Canada” (2016.), “Prix des collégiens” (2017.), “Prix France-Québec” (2017.), “Prix Ringuet de l’ Académie des lettres du Québec” (2017.) i “Prix littéraire des lycéens AIEQ” (2017.). Po romanu Težina snijega priprema se i film u Francuskoj.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Lelujave sjene' kupci su kupili i ove knjige

Raskoš života
Raskoš života
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
18,45 €
Dijete prašine
Dijete prašine
19,90 €
I nebom teku rijeke
I nebom teku rijeke
-10%
19,71 €21,90 €
Jedna svadbena noć
Jedna svadbena noć
18,45 €
Naše sretno vrijeme
Naše sretno vrijeme
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga