Bez milosti
Beletristika strana
Prevela s nizozemskog Maja Weikert
Broj stranica: 244
Godina izdanja: svibanj 2018.
ISBN: 978-953-259-205-4
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 15 x 21,5 cm
Masa: 318 g
95,20 kn119,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 200 knBesplatna dostava iznad 200 kn

Horror vacui
Ovu knjigu možete kupiti po cijeni od 1,00 kn, ako kupite knjigu Horror vacui


Gdje je nestao Kir
Ovu knjigu možete kupiti po cijeni od 1,00 kn, ako kupite knjigu Gdje je nestao Kir

 
Bez milosti
Nema tagova

Tragedije se svakodnevno događaju i uglavnom ih je teško izbjeći. Jedan takav tragičan događaj zadesio je i bračni par Vermeer: majku Franku – socijalnu radnicu s nevjerojatnom dozom vjere u mogućnost iskupljenja maloljetnih delinkvenata i sociopata, i poočima Phinusa, zaposlenog u tvornici društvenih igara i slagalica. Njihova je sina Jema jedne noći u diskoteci ustrijelio nestabilni vršnjak bez ikakva jasna razloga. Vrijeme prolazi, a dvoje se supružnika ne uspijeva oporaviti od tog gubitka. Da bi koliko-toliko sredili svoj nekada uzoran i stabilan odnos, odluče otići iz Amsterdama na kraći odmor. Međutim, u malom će odmorištu susret s dvjema tinejdžericama promijeniti tijek događaja, a na vidjelo će izići duboke pukotine koje su u braku Vermeerovih nastale Jemovom smrću.

Nizozemska spisateljica Renate Dorrestein, hrvatskim čitateljima poznata po ranije objavljenom psihološkom trileru Kameno srce, i ovaj se put uhvatila jednog suvremenog fenomena – maloljetničkog nasilja. Bez milosti je snažan i uvjerljiv roman u kojem autorica ukazuje na probleme u obitelji nastale kao posljedica tragičnog događaja. Psihološka stanja njezinih junaka otvaraju nam se kroz gusto isprepletene flashbackove koji su platforma za otkrivanje unutarnjih svjetova protagonista ispunjenih tajnama, frustracijama i duboko potisnutim emocijama. Osjećaji krivnje i snažni porivi za osvetom vrtoglavo se izmjenjuju u suštinskoj potrebi obaju supružnika da prevladaju kaos u koji im je skladan obiteljski život pretvoren nakon gubitka voljenog djeteta. U srcu ove napete obiteljske drame različite su društvene igre s jasno definiranim pravilima, i bez kojih su rano djetinjstvo i period odrastanja nezamislivi, a kojima autorica vješto kontrapunktira igru sudbine koja najčešće ne zna i ne poštuje nikakva pravila.

Bez milosti je uzbudljiv roman koji priča suvremenu priču o modernim ljudima od krvi i mesa i pruža perspektivu s kojom jednostavno moramo živjeti u džungli koja i jest naš svijet.“ 
De Gooi - en Eemlander

„Dorrestein je ovladala umjetnošću izgradnje katastrofe nad kojom čitatelji uvijek iznova strepe.“
NRC Handelsblad

„Cjelovita, bogata knjiga. Pametno zamišljena: maštovita, s neočekivanim završetkom.“
Elsevier

„Zapanjujući roman o užasnoj ostavštini gubitka...osvježavajuće i sablasno poznato.“ 
Time Magazine

„Dorrestein dijeli s Hitchcockom jednu od velikih vrlina filmaša – intuitivni osjećaj za napetost. Zazorno izmjenjivanje kućnih scena i onih jezivih izvršava besprijekorno. Dorrestein okreće ploču dovoljno puta da drži čitatelja izbačenog iz ravnoteže do samoga kraja.“ 
Wall Street Journal

“Njezini su romani poput filmskih scenarija… psihološki romani u kojima je ono najstrašnije najbliže domu… Bolno odrješita i iznenađujuće duhovita, Dorrestein je uistinu hrabra spisateljica.” 
Independent

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein (1954., Amsterdam) nizozemska je spisateljica, novinarka i feministica. Piše kolumne i romane. Radila je kao reporterka za nizozemske novine Panorama i brojne druge nacionalne tiskovine. Sudjelovala je u drugom valu feminizma u Nizozemskoj i bila odlučna u nakani da prodrma svijet svojim provokativnim kolumnama i člancima. Osnovala je fondaciju „Anna Bijns“ 1986., koja svake dvije godine dodjeljuje nagradu za ženski glas u književnosti. Renatu Dorrestein proslavili su njezina snažna mašta, oštro psihološko pronicanje, napeti zapleti i ironični smisao za humor. Napisala je dvadesetak romana, među kojima Een sterke man (1994.), nominiran za književnu nagradu „Libris“ i Zonder genade (2001.), nominiran za nagradu „AKO“. Njezini romani Verborgen Gebreken (1996.), Kameno srce (1998.) i Het duister dat ons scheidt (2003.) nominirani su za nagradu „Trouw/NS Publieks“. Ontaarde moeders (1992.) i Kameno srce (1998.) bili su nominirani za internacionalnu nagradu „IMPAC Dublin“ , a roman Kameno srce dobio je nagradu „Vondel“ za prijevod. Djela su joj prevedena na desetke jezika, a postala je poznata diljem svijeta nakon objavljivanja ovog romana.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Bez milosti' kupci su kupili i ove knjige

Novac od Hitlera
Novac od Hitlera
-20%
129,00 kn
103,20 kn
Mogla bi se zvati Leda
Mogla bi se zvati Leda
-20%
109,00 kn
87,20 kn
Svemirski anđeli
Svemirski anđeli
-10%
129,00 kn
116,10 kn
Divlje guske
Divlje guske
-10%
119,00 kn
107,10 kn
Hana
Hana
-10%
129,00 kn
116,10 kn
Isijavanje
Isijavanje
-10%
109,00 kn
98,10 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga