Bez milosti
Beletristika strana
Prevela s nizozemskog Maja Weikert
Broj stranica: 244
Godina izdanja: svibanj 2018.
ISBN: 978-953-259-205-4
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 15 x 21,5 cm
15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Bez milosti
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Tragedije se svakodnevno događaju i uglavnom ih je teško izbjeći. Jedan takav tragičan događaj zadesio je i bračni par Vermeer: majku Franku – socijalnu radnicu s nevjerojatnom dozom vjere u mogućnost iskupljenja maloljetnih delinkvenata i sociopata, i poočima Phinusa, zaposlenog u tvornici društvenih igara i slagalica. Njihova je sina Jema jedne noći u diskoteci ustrijelio nestabilni vršnjak bez ikakva jasna razloga. Vrijeme prolazi, a dvoje se supružnika ne uspijeva oporaviti od tog gubitka. Da bi koliko-toliko sredili svoj nekada uzoran i stabilan odnos, odluče otići iz Amsterdama na kraći odmor. Međutim, u malom će odmorištu susret s dvjema tinejdžericama promijeniti tijek događaja, a na vidjelo će izići duboke pukotine koje su u braku Vermeerovih nastale Jemovom smrću.

Nizozemska spisateljica Renate Dorrestein, hrvatskim čitateljima poznata po ranije objavljenom psihološkom trileru Kameno srce, i ovaj se put uhvatila jednog suvremenog fenomena – maloljetničkog nasilja. Bez milosti je snažan i uvjerljiv roman u kojem autorica ukazuje na probleme u obitelji nastale kao posljedica tragičnog događaja. Psihološka stanja njezinih junaka otvaraju nam se kroz gusto isprepletene flashbackove koji su platforma za otkrivanje unutarnjih svjetova protagonista ispunjenih tajnama, frustracijama i duboko potisnutim emocijama. Osjećaji krivnje i snažni porivi za osvetom vrtoglavo se izmjenjuju u suštinskoj potrebi obaju supružnika da prevladaju kaos u koji im je skladan obiteljski život pretvoren nakon gubitka voljenog djeteta. U srcu ove napete obiteljske drame različite su društvene igre s jasno definiranim pravilima, i bez kojih su rano djetinjstvo i period odrastanja nezamislivi, a kojima autorica vješto kontrapunktira igru sudbine koja najčešće ne zna i ne poštuje nikakva pravila.

Bez milosti je uzbudljiv roman koji priča suvremenu priču o modernim ljudima od krvi i mesa i pruža perspektivu s kojom jednostavno moramo živjeti u džungli koja i jest naš svijet.“ 
De Gooi - en Eemlander

„Dorrestein je ovladala umjetnošću izgradnje katastrofe nad kojom čitatelji uvijek iznova strepe.“
NRC Handelsblad

„Cjelovita, bogata knjiga. Pametno zamišljena: maštovita, s neočekivanim završetkom.“
Elsevier

„Zapanjujući roman o užasnoj ostavštini gubitka...osvježavajuće i sablasno poznato.“ 
Time Magazine

„Dorrestein dijeli s Hitchcockom jednu od velikih vrlina filmaša – intuitivni osjećaj za napetost. Zazorno izmjenjivanje kućnih scena i onih jezivih izvršava besprijekorno. Dorrestein okreće ploču dovoljno puta da drži čitatelja izbačenog iz ravnoteže do samoga kraja.“ 
Wall Street Journal

“Njezini su romani poput filmskih scenarija… psihološki romani u kojima je ono najstrašnije najbliže domu… Bolno odrješita i iznenađujuće duhovita, Dorrestein je uistinu hrabra spisateljica.” 
Independent

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein (1954., Amsterdam) nizozemska je spisateljica, novinarka i feministica. Piše kolumne i romane. Radila je kao reporterka za nizozemske novine Panorama i brojne druge nacionalne tiskovine. Sudjelovala je u drugom valu feminizma u Nizozemskoj i bila odlučna u nakani da prodrma svijet svojim provokativnim kolumnama i člancima. Osnovala je fondaciju „Anna Bijns“ 1986., koja svake dvije godine dodjeljuje nagradu za ženski glas u književnosti. Renatu Dorrestein proslavili su njezina snažna mašta, oštro psihološko pronicanje, napeti zapleti i ironični smisao za humor. Napisala je dvadesetak romana, među kojima Een sterke man (1994.), nominiran za književnu nagradu „Libris“ i Zonder genade (2001.), nominiran za nagradu „AKO“. Njezini romani Verborgen Gebreken (1996.), Kameno srce (1998.) i Het duister dat ons scheidt (2003.) nominirani su za nagradu „Trouw/NS Publieks“. Ontaarde moeders (1992.) i Kameno srce (1998.) bili su nominirani za internacionalnu nagradu „IMPAC Dublin“ , a roman Kameno srce dobio je nagradu „Vondel“ za prijevod. Djela su joj prevedena na desetke jezika, a postala je poznata diljem svijeta nakon objavljivanja ovog romana.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Bez milosti' kupci su kupili i ove knjige

Detalji
Detalji
17,90 €
Košer
Košer
15,79 €
Pogled
Pogled
18,45 €
Na sunčanoj strani ulice
Na sunčanoj strani ulice
22,43 €
Studeni
Studeni
21,90 €
Kirurg
Kirurg
19,78 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga