Kameno srce
Beletristika strana
Prevela s nizozemskog Maja Weikert
Broj stranica: 232
Godina izdanja: veljača 2017.
ISBN: 978-953-259-161-3
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: 305 g
95,20 kn119,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Kameno srce
Nema tagova

Sedamdesete su, a u velikoj i staromodnoj vili Van Bemmelovih u predgrađu Amsterdama vlada prilično kaotično stanje. U kući s mirisom požutjelog papira i arhivskim ormarima do stropa smješteni su uredi njihova obiteljskog biznisa za skupljanje novinskih izrezaka. Specijalizirani za članke o Sjedinjenim Američkim Državama i vođeni očevim strogim pravilima, čini se da baš sve imaju pod kontrolom, od američke politike do šoubiznisa. Međutim, njihov im vlastiti život izmiče nadzoru… Rođenjem petog djeteta, malene Ide, nad njihovu se obitelj nadvija strašna prijetnja kojoj nitko ne vidi pravog uzroka, a koja će na kraju dovesti do tragičnog i zastrašujućeg rasapa. Dvadeset pet godina nakon, Ellen se, po povratku u staru kuću, suočava s duhovima prošlosti ne bi li prevladala proživljenu traumu.

Kameno srce šokantna je priča u čijem je središtu obiteljska tragedija, briljantno ispisana emocionalno distanciranim, staloženim tonom. Hladno preciznim i osebujnim stilom, Renate Dorrestein ovom psihološkom napeticom ispisuje bolnu priču o tabuiziranoj bolesti gradeći je preko savršene psihologizacije likova. Ovo je jedna od onih knjiga koja se, premda bolna i zastrašujuća, ne ispušta iz ruku.


„Povijest uništene obitelji, krivnja pomiješana s bijesom koju nosi jedina preživjela, koja pamti i ponovno u mislima proživljava, njihova priča – sve je to prikazano s halucinativnom jasnoćom u ovom romanu poznate i od kritike priznate nizozemske autorice... Klimaks ispisan na ovim stranicama bolan je kao i sve ostalo u suvremenoj književnosti, ali ne želite propustiti ni riječ na putu do tog klimaksa. Ovo je trijumf.“
Kirkus Reviews

„Dorrestein dijeli s Hitchcockom jednu od velikih vrlina filmaša – intuitivni osjećaj za napetost. Besprijekorno izmjenjuje scene kućanskih poslova s jezivim sjećanjima. Dorrestein okreće ploču dovoljno puta da čitatelja drži izbačenog iz ravnoteže do samoga kraja.“
Wall Street Journal

“Njezini su romani poput filmskih scenarija… psihološki romani u kojima je ono najstrašnije najbliže domu… Bolno odrješita i iznenađujuće duhovita, Dorrestein je uistinu hrabra spisateljica.”
The Independent

“Ono što je osobito privlačno – i u čemu leži njezina snaga – jest gorljiva odlučnost kojom je Dorrestein ujedinila svoje likove. Njihov nagon za preživljavanje i njihova hrabrosti začudni su, što njihovu usamljenost čini još gorkijom.” 
De Volkskrant

Od istog autora

Bez milosti
Bez milosti
-30%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
119,00 kn
83,30 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga