Blockbuster
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 236
Godina izdanja: prosinac 2018.
ISBN: 978-953-259-233-7
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13,5 x 20,8 cm

  Pošaljite upit
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Blockbuster
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Od prvog izdanja 2009. godine roman Blocbuster Zorana Žmirića proživio je cijeli jedan buran romaneskni život. Čitali su ga, komentirali, kupovali, posuđivali, poklanjali, prevodili, planirali ekranizaciju. Naslov mu je sve bolje pristajao – jer ono što je blockbuster na filmu, zanemarimo li skromne domaće financijske rezultate, Žmirićev Blockbuster je postajao u književnosti. Antiratni roman o ratu, o mladićima koji su ravno iz kvartovske videoteke dospjeli u minsko polje bojišta, u borbu za goli život i zdrav razum, dirnuo je u besmisao rata i time stekao tisuće poklonika među čitateljima. Ni deset godina nakon što je napisan, ovaj roman ne prestaje biti književni hit. Uz novi Žmirićev roman Pacijent iz sobe 19, koji čitatelje jednako osvaja antiratnom porukom, stiže nam i izmijenjeno i dopunjeno izdanje Blocbustera, kojem se autor nakon desetogodišnje vremenske distance vratio da bi ga priredio i za nove čitatelje, i za one koji će mu se jednom vratiti.


"Blockbuster je jedan od najdojmljivijih, najpotresnijih, najkrvavijih, najsimboličnijih i najantiratnijih ratnih romana koje sam u životu pročitao."
Davor Šišović

"Sve dok na svijetu bude ratova, zbog ravnoteže nam trebaju i ovakve knjige. Obavezna lektira."
Agnieszka Żuchowska-Arendt

"Blockbuster je nešto najbolnije što je hrvatsko muško moglo napisati."
Ivana Perić

"Blocbuster stoji rame uz rame s najboljim djelima ratne tematike s domaćih prostora u zadnjih dvadeset godina."
Matko Vladanović

"Dubok, moćan i oštar roman koji veliča život, iskrenost i dostojanstvo."
Dmitro Čeredničenko

"Remek-djelo ne može biti remek-djelo samo zbog svojih unutarnjih svojstava - ono se mora pojaviti u pravo vrijeme, na pravom mjestu i postavljati prava pitanja koja javnost moraju potaknuti na razmišljanje. I zato Blockbuster jest remek-djelo."
Ostap Ukrainec

"Jedini presedan koji bih napravio vezan uz ratove u bivšoj Jugoslaviji jest ekranizacija romana Blockbuster."
Srđan Dragojević

Zoran Žmirić

Zoran Žmirić

Zoran Žmirić rođen je u Rijeci 1969. godine. Član je Hrvatskog društva pisaca, prevođen na engleski, talijanski, poljski, slovenski i ukrajinski.

Dosad je objavio: Kazalište sjena (Adamić, 2002.), Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man (Meandar, 2005.), Blockbuster (VBZ, 2009., AdPublik 2012., Brambles / Amazon, 2015., Фaбула 2018.), Riječke rock himne (KUD Baklje, 2011.), Snoputnik (Hrvatsko društvo pisaca, 2014.), Zapisano metkom (Studio TiM, 2015.), Putovanje desnom hemisferom (Hena com, 2017.), Pacijent iz sobe 19 (Hena com, 2018.).

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: finalist VBZove nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis – Blockbuster (2009.), finalist tportalove književne nagrade za najbolji roman – Blockbuster (2010.), dobitnik nagrade „Književno pero“ Hrvatskog književnog društva za knjigu godine – Blockbuster (2010.), dobitnik Godišnje nagrade Grada Rijeke za stvaralački rad i posebna dostignuća u kulturi (2011.), finalist VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis – Putovanje desnom hemisferom (2014.), pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe (2013.), finalist Međunarodnog natječaja „Vranac“ za najbolju kratku priču književnog festivala Odakle zovem (2016.), dobitnik nagrade Fran Galović po glasovima čitatelja - Pacijent iz sobe 19 (2019.).

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Blockbuster' preporučujemo i ove knjige

Hana
Hana
-10%
15,41 €17,12 €
Rašomon
Rašomon
17,12 €
Vuk na snijegu
Vuk na snijegu
-10%
15,41 €17,12 €
Sreća prati hrabre
Sreća prati hrabre
-20%
11,58 €14,47 €
Klanjam se
Klanjam se
-10%
13,02 €14,47 €
Gdje je nestao Kir
Gdje je nestao Kir
17,12 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga