OK je što niste OK
Priručnici
Preveo s engleskog Matija Pospiš
Broj stranica: 248
Godina izdanja: lipanj 2023.
ISBN: 978-953-259-420-1
Uvez: meki uvez
Format: 15 x 21,5 cm
19,90 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
OK je što niste OK
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Gubitak bliske osobe izmakne nam tlo pod nogama. I ma što drugi govorili, znamo da više ništa nije u redu. U kulturi koja se srami tuge i smatra je poremećajem što ga treba liječiti, knjiga Megan Devine pravo je osvježenje. Žestoko se suprotstavljajući nametnutim kulturnim normama, nudi nam radikalno nov pristup tugovanju. Tko vam ima pravo reći da napokon morate „preboljeti“? Tko vam ima pravo reći koliko je dugo „normalno“ tugovati? I zašto tješenje ne pomaže?

Megan Devine, psihoterapeutkinja i udovica, iskusila je tugovanje s obiju strana. Iz vlastitog i kliničkog iskustva progovara o gubitcima koji se ne mogu zaboraviti. Kroz priče, znanstveno utemeljena istraživanja i kreativne vježbe, ona nas uči kako živjeti s boli i kako pomoći bliskim osobama koje se s njome suočavaju. Knjiga OK je što niste OK pametan je vodič za ožalošćene, one koji ih vole i sve one koji žele bolje voljeti – sami sebe i jedni druge.


"Bol ne završi uvijek, ni izbavljenjem ni preobrazbom. Biti hrabar, ponijeti se herojski, ne znači svladati bol ili je pretvoriti u dar. Biti hrabar znači ustati i suočiti se sa svakim novim danom kad biste najradije zaspali zauvijek. Biti hrabar znači držati svoje srce kad se ono raspadne na milijun komadića koje više nikad nećete moći sastaviti. Biti hrabar znači stajati na rubu provalije koja se upravo rastvorila u nečijem životu i ne bježati od toga, ne prikrivati svoju nelagodu floskulama o pozitivnom stavu. Biti hrabar znači dopustiti boli da se rastvori i zauzme onoliko prostora koliko joj je potrebno. Biti hrabar znači pričati tu priču.
To je zastrašujuće, ali i predivno. Takve nam priče trebaju."
(...)

"Ponekad nam se dogode teške, bolne, grozne stvari. Takva je narav ovog života i ovog svijeta. Ne završi sve uvijek dobro; ne postoji za sve neki razlog. Pravi put naprijed nije poricati, već uvažiti postojanje da neizlječiva bol postoji. Trebamo postati kultura dovoljno snažna da se suoči s boli, kad je ona među nama. Držati se zajedno u toj boli. Otvoriti se prema tuđoj boli, znajući da bi se sljedeći put to moglo i nama dogoditi."
​(...)

"U tugovanju nema ničeg pogrešnog. To je prirodan nastavak ljubavi. To je zdrava i normalna reakcija na gubitak. To što se tugujući osjećamo loše, ne znači da je tugovanje loše; to što se osjećate ludima ne znači da jeste ludi. Tugovanje je dio ljubavi. Ljubavi prema životu, prema sebi, prema drugima. To što proživljavate, koliko god bolno bilo, zapravo je ljubav. A ljubav je strašno teška. Ponekad je i nesnosno bolna."


„Megan Devine pokazuje nam da bismo tugovanju trebali pristupati s toplinom i razumijevanjem, a ne kao bolesti koju treba izliječiti. Ovo je iznimno vrijedna knjiga.”
RENE DENFELD
autorica bestselera The Enchanted i The Child Finder

„Ova je knjiga dopuštenje da se osjećate onako kako se već osjećate, radite ono što već radite i govorite ono što već govorite kada vas zatekne težak gubitak, a svi vam oko vas samo pričaju koji je pravi način da opet budete osoba koja ste bili i koja više nikada nećete biti.”
JONATHAN FIELDS
autor knjige How to Live a Good Life, osnivač Good Life Projecta

„U ovom predivno napisanom daru za naša slomljena srca Megan Devine nudi nam protuotrov za promašene poruke naše kulture o tome kako da podnesemo ono što je nepodnošljivo. Ne moramo se ispričavati zbog toga što smo tužni! Tuga nije bolest od koje nas treba što prije izliječiti! Naprotiv, svijet gubitka jedan je najsvetijih prostora u koje možemo ući. Megan je naša neustrašiva, borbena i nadasve suosjećajna vodičica.”
MIRABAI STARR, autorica knjige Caravan of No Despair: A Memoir of Loss and Transformation

Megan Devine

Megan Devine

Megan Devine ovlaštena je psihoterapeutkinja i članica Kalifornijske udruge za licencirane profesionalne kliničke savjetnike. Više od 20 godina vodi privatnu konzultantsku praksu. Njezini su tekstovi objavljeni u časopisima GQ, Harvard Business Review, Washington Post, New York Times i mnogim drugima. Voditeljica je podcasta It’s OK That You’re Not OK i istaknuta stručnjakinja u PBS-ovu dokumentarcu, Speaking Grief. Njezin priručnik OK je što niste OK preveden je na više od 25 jezika, a čitatelji i kritičari smatraju ga jednom od najoriginalnijih suvremenih knjiga o tugovanju.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'OK je što niste OK' kupci su kupili i ove knjige

Žena iz Isle Negre
Žena iz Isle Negre
15,79 €
Kak je zgorel presvetli Trombetassicz
Kak je zgorel presvetli Trombetassicz
15,79 €
Želim biti kao drugi
Želim biti kao drugi
17,12 €
Putnik stoljeća
Putnik stoljeća
19,78 €
Teorija čudnovatosti
Teorija čudnovatosti
19,78 €
Džini
Džini
21,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga