Pjesma nad pjesmama iz Ulice Palermo
2022-2023
Beletristika strana
Preveo s danskog Edin Badić
Broj stranica: 360
Godina izdanja: listopad 2022.
ISBN: 978-953-259-395-2
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
21,10 €
 
  Dodaj u listu želja
 

Zvijezdi ruskog cirkusa Varinki život servira očaj kada u cirkus, umjesto slona, pogreškom dopreme nilskog konja. Iako velika atrakcija, zvijer nesretnim slučajem proguta njezinu prvu ljubav, trapezista Vadima. Popularnost cirkusa opada, i Varinka je neutješna, no žuđeni spas stiže u zagrljaju nepopravljiva romantika, danskog trgovca Hannibala. Par se vjenča i zauvijek napušta Rusiju, skrasivši se na danskom otoku Amageru, u Ulici Palermo. Gotovo pola stoljeća kasnije dvije blizanke Esther i Olga na sve se načine nadmeću za titulu prave umjetnice u obitelji, u kaotičnoj kući punoj glazbe i radosti, a pod budnim okom osebujnih roditelja, starije sestre i čangrizave ruske bake. Odrješite u naumu da pronađu Ljubav Stoljeća, ideal iz obiteljskih priča, djevojčice sjedaju na vrtuljak života, bez zaustavljanja.

Pjesma nad pjesmama iz Ulice Palermo romaneskni je debi višestruko nagrađivane danske umjetnice Annette Bjergfeldt. Posrijedi je dinamična, dirljiva i izuzetno duhovita oda životu i ljubavi, koju je teško i s čime usporediti, a donijet će vatromet dobrih emocija svakome tko je odluči pročitati.


„Ako žudite za avanturom, ljubavlju i smjernicama kako vidjeti svjetliju stranu života, svakako pročitajte blistavu, maštovitu i jednostavno fantastičnu Pjesmu nad pjesmama iz Ulice Palermo.
Femina

Pjesma nad pjesmama iz Ulice Palermo priča je o sretnom djetinjstvu, ali i o gubitku i tuzi. Pokazuje veličinu u malim stvarima, a ljepotu u svim greškama i nedostacima koje život nosi. (…) Riječ je o impresivnom debiju, i čovjek ne može nego radosno očekivati još malih čuda iz ruku Annette Bjergfeldt.“
Politiken

„Obiteljska saga Annette Bjergfeldt očaravajuća je i skladna, a dirnut će sve – bili oni fanovi Čajkovskog ili utrka pasa.“
Pravda

„Ovakve knjige zahtijevaju jedinstvenu energiju i maštu. Bjergfeldt ih ima i, što je najvažnije, pisanje je ne nadvladava, kao ni lijenost. Njezini likovi, uvijek veći od života, izvrsno su izrezbareni, i čvrsto stoje na nogama.”
Livres Hebdo

„Jezik uvijek ostaje ugođen sa sadržajem i Bjergfeldt nesumnjivo vlada umijećem pripovijedanja. (…) Ovdje su i dirljive rečenice koje na tren potpuno zaustavljaju inače prilično brz tempo. (…) Potom ponovno počne glazba i čitatelj potpuno otpleše iz knjige, marinirane životnim žarom. To ja zovem feelgood.“
Göteborgs-Posten

Annette Bjergfeldt

Annette Bjergfeldt

Annette Bjergfeldt danska je pjevačica, kantautorica i spisateljica. Iznimno uspješna u glazbenim vodama, bila je dvaput nominirana za nagradu „Grammy“ i trinaest puta za „Danish Music Award“. Četiri je godine bila na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama i surađivala s poznatim svjetskim glazbenicima, poput američke gitarističke ikone Jerryja Douglasa i Eddija Readera. Podučava kreativno pisanje u Danskoj i na Grenlandu, među ostalim i na Rhythmic Music Conservatory u Kopenhagenu. Njezini tekstovi odražavaju neupitan književni talent, što se potvrđuje debitantskim romanom Kad ti život da nilske konje, objavljenim 2020. godine, kojim je zaslužila priznanje danske kritike i naklonost publike. Prava na roman prodana su u tridesetak zemalja.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Pjesma nad pjesmama iz Ulice Palermo' kupci su kupili i ove knjige

10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
18,45 €
Narod što u snijegu sije
Narod što u snijegu sije
21,90 €
Soba na dnu mora
Soba na dnu mora
15,79 €
Kopile Istanbula
Kopile Istanbula
Pronaći samu sebe
Pronaći samu sebe
12,61 €
Ako ikad
Ako ikad
17,12 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga