Brat od leda
2020-2021
Beletristika strana
Preveo s katalonskog Nikola Vuletić
Broj stranica: 248
Godina izdanja: kolovoz 2020.
ISBN: 978-953-259-292-4
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Brat od leda
Nema tagova

Mlada umjetnica i profesorica književnosti u Španjolskoj s mnogima dijeli perspektivu – život je nepredvidiv, a egzistencija nesigurna. Njezinu obitelj uz oca i majku čini osebujni brat, koji kao da je cijeloga života zarobljen u ledu. Intrigirana njegovim stanjem, ona kreće opsesivno istraživati o polarnim predjelima Zemlje, dugo nedostupnim i nepoznatim.

Što nam znače ledena prostranstva? Aliciji Kopf mnogo, a to je maestralno pokazala objavivši vizualno i tekstualno bogatu knjigu koja povezuje ispovjednu fikciju, putopis i zabilješke istraživačkoga rada. Svojim nas projektom, kako će knjigu sama nazvati, nepovratno uvlači u vlastito iskustvo svijeta – toliko duboko da najednom, i ne snašavši se, ledom putujemo i sami.


"Brata od leda valja pokloniti najmudrijim prijateljima... Knjiga godine? Izgleda da jest.“
Eileen Batersby, The Irish Times

Brat od leda [...] odvažan je i formom i temom. Autoričin pristup predstavlja važan uvid u autizam, radikalan dodatak postojećim narativima o poteškoćama.”
Marta Bausels, The Guardian

"U Bratu od leda [...], kompozitu povijesti, eseja i fikcionaliziranih memoara [...], nešto opipljivo i bitno skovano je iz ništavila."
Sam Sacks, Wall Street Journal

„... zavodljiv, svjetlucav i promjenjiv krajolik koji vas uvlači u sebe čak i kad zamućuje i, na kraju, izbjegava svaku odrednicu.“
Laurie G., Politics and Prose

„... roman je zagonetan i razigran, a ono što mu nedostaje na razini konvencionalne priče nadoknađuje maštovitom i snažnom, iskrenom prozom.“
Publishers Weekly


Dostupno i kao e-knjiga na platformi TookBook.

Alicia Kopf

Alicia Kopf

Alicia Kopf pseudonim je katalonske književnice Imme Ávalos Marqués (Girona, 1982.), hvaljene spisateljice romana i kratkih priča, ali i nagrađivane vizualne umjetnice. Diplomirala je primijenjene umjetnosti i književnu teoriju, a danas predaje na Otvorenom sveučilištu Katalonije, gdje joj je polje zanimanja komunikacija. Prvu zbirku priča objavila je 2011. godine, a prvi roman, Brat od leda, objavila je 2016. Taj joj je roman priskrbio brojna priznanja i nagrade, poput „Documenta Prize“, „Booksellers Award“, „Ojo Critico Prize“ i „Calamo Award 2017“. U izgradnji romanesknoga svijeta Alicia isprepliće povijest, individualnost, ali i geografsku smještenost, pričem uključuje i mnoge autobiografske elemente. Živi i radi u Kataloniji.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Brat od leda' kupci su kupili i ove knjige

Nedovršena
Nedovršena
18,45 €
Soba moje sestre
Soba moje sestre
14,47 €
Doručak
Doručak
17,12 €
Kameno srce
Kameno srce
Trenutno nedostupno
POŠALJITE UPIT
Nebeska tijela
Nebeska tijela
18,45 €
Ešalon za Samarkand
Ešalon za Samarkand
21,10 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga